Newyorkerbyheart

Salat med kidneybønner med kylling, appelsin og avocadocreme……

Kogte kidneybønner, marineres……

Stegt, marineret kylling……..

Avocadocremen……..

Den færdige salat…….

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået en salat med kidneybønner, appelsin og kylling, dertil en avocadocreme og hvidløgsbrød. Opskriften er fra Fakta’s reklameavis i sidste uge – og det smagte FORRYGENDE!!!! Intet mindre! Skøn smag, lækker sammensætning og dejlig let i det, efter julens tunge mad. Umiddelbart så portionen ikke ud af så meget, med vi blev begge to mætte, så der var nok. Det hjalp måske også lidt, at jeg havde lavet hvidløgsbrød til *S*. Jeg var lidt nervøs for at kæresten ikke kunne lide det, for han har et lidt ambivalent forhold til frugt i hans mad, men han syntes at det smagte godt og at det var lækkert!!!

Der skulle have været brugt tørrede kidneybønner, som skulle have været lagt i blød natten over, men jeg brugte nu bare almindelige kidneybønner fra dåse – det fungerede fint. Kyllingen marinerede jeg nogle timer inden brug (det skulle det ikke ifølge opskriften), men jeg tænkte, at det ikke kunne skade…….

Jeg giver Jer opskriften som jeg lavede den. Hvis I vil have den originale må I gå tilbage i Jeres reklamer eller gå ind på Fakta’s hjemmeside for at finde den…..

Salat med kidneybønner, kylling og appelsin, 2 pers.:

1 dåse kidneybønner, godt skyllede (man kan måske godt vælge at komme 1½ eller 2 dåser i)

2 tsk. rapsolie

1 tsk. citronsaft

1 spsk. appelsinsaft

salt, friskkværnet peber

½ løg, meget finthakket (jeg brugte 2 små skalotteløg, fordi jeg tilfældigvis havde nogen)

2 appelsiner i fileter

Marinade til kylling:

250 g kyllingefileter

lidt olivenolie

frisk rosmarin

2 fed hvidløg, presset

saft af ½ citron

lidt tabasco

Hæld bønnerne i en sigte og skyl dem godt. Kom dem i en gryde med vand og lidt salt og kog dem i ca. 15 minutter. Hæld dem i en skål og pisk rapsolie, citronsaft, appelsinsaft, salt og friskkværnet peber sammen. Hæld blandingen over de VARME bønner, rør godt rundt og lad dem stå og trække i nogle timer inde de skal bruges. Pisk marinaden sammen til kyllingen, hæld den i en pose sammen med kyllingefileterne og masser marinaden ind i kødet. Lad dem ligge og marinere så lang tid som muligt (jeg tror mine lå i 6-7 timer). Steg kyllingestykkerne til de er gennemstegte, krydr med salt og friskkværnet peber. Lad dem køle noget af, så de kun er lunkne. Skær dem i tern og bland det med bønnerne. Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i fileter med en skarp kniv (ved at skære mellem lamellerne), pres resten af saften ud over bønnerne. Skær evt. appelsinfileterne i lidt mindre stykker, hvis de er meget store. Bland løg i og vend det hele godt sammen.

Avocadocreme:

1 avocado

½ dl yoghurt naturel eller Cheasy A 38

½ fed hvidløg, presset

saft af 1 lime

salt, friskkværnet peber

lidt tabasco

Mos avocadokødet og bland det med limesaft. Bland hvidløg, yoghurt naturel/A 38 og lidt tabasco i. Vend det hele godt rundt og kom lidt ovenpå salaten. Server resten til og server gerne med noget godt brød.

Det har bare været en totalt afslappet dag – vi har ikke lavet dagens gode gerning og det er rart for en gangs skyld!!! Vi har bare nydt at være sammen, læst, fået en lille middagslur (er det ikke altid skønt??) og spist en god frokost – sådanne lørdage der bare er alt for få af, men som er SÅ hyggelige!!! Vi har også fået kigget årets hyttekatalog igennem fra Smålandsrejser, det har altid været dem vi har lejet hytter igennem, når vi har været i Sverige – undtagen det første år, hvor vi lejede privat. Mon ikke det bliver til en lille Sveriges tur i år? Men hvis jeg skal vælge mellem en tur til Sverige eller til USA, ja så ved I vist selv hvor jeg gerne vil hen *S*. Vi er også begyndt at snakke lidt om skiferie, som gerne skulle gå til Canazei, Italien hvis vi kommer afsted. Det er der vi har været de 2 år vi har været afsted og vi synes at der er SÅ skønt dernede. Det er ikke 100% endnu, men jeg tror at det trækker gevaldigt i os begge for at komme afsted!!! I 2007 var vi jo ikke på ferie overhovedet og vi er ved at savne det…….

Prinsessen har været meget mere sammen med os i de sidste par dage og det er SKØNT!! Jeg var ved at være alvorlig bekymret for hende, men i dag har hun været sammen med os hele dagen – gået efter os hele tiden – og ikke en eneste gang været i soveværelset!! Dejligt fremskridt. Lige nu ligger hun sødeligt og sover her ved siden af mig – og hun er MEGET distraherende *S* Det er ikke til at få noget lavet, når hun ligger og ser så blød og lækker ud…….

I morgen står menuen på flæskesteg med kartofler, skysauce og rosenkål i en eller anden form….

God lørdag aften til Jer alle – vi ses igen imorgen 🙂

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jan 5, 2008
  11:32 pm

  Trine

  Du har glemt et enkelt “:” i linket til Smålandsrejser. Her er et fungerende link: http://www.smaalandsrejser.dk/

  Jeg kunne også godt drømme lidt om en tur til Sverige, men med en 3-4 måneders baby, så tror jeg det ender med svigerforældrenes sommerhus i Nordjylland. 🙂


 2. Jan 5, 2008
  11:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Arh, tak for hjælpen!! 🙂 Sådan er det når det går lidt for stærkt engang imellem…..

  Ja, vi holder meget af Sverige – og jeg tror at babyen har godt af lufen i Sverige 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 6, 2008
  12:14 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Det ser rigtigt lækkert ud – det er så dejligt, at du ikke er bange for at afprøve noget nyt og veksler så meget!

  Jeg lavede din svenske mørbradret igen i fredags – så er der rester til i aften… og jeg er vild med den ret! Jeg gik i gang med “Mænd, der hader kvinder” i går – så jeg er godt forberedt hvis jeg bliver for grebet af bogen – så kan middagen hurtigt varmes! 😉

  Mange hilsner
  Pernille


 4. Jan 6, 2008
  1:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, det er dejligt at afprøve nyt – og dette smagte SUPER godt…..ulempen er bare, at jeg glemmer alt om det jeg har afprøvet!! Eller ihvett fald hurtig glemmer 🙂 F. eks. havde jeg allerede glemt alt om den svenske mørbradret – tak fordi du mindede mig om den igen – den var super god!! 🙂

  Jeg tror, at du får brug for hurtigt at kunne varme noget og komme tilbage til bogen – jeg blev ihvert fald bidt af den!!

  God søndag 🙂

  Mange hilsner og tanker
  Birthe


 5. Jan 6, 2008
  9:25 pm

  Valdemarsro.dk

  Uhm det ser da godt nok lækkert ud.
  jeg er vild med bønner og avocado. Jeg er sikker på at jeg vil kunne lide denne ret. Så det må jeg prøve 🙂

  Tak for opskriften


 6. Jan 6, 2008
  9:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Valdemarsro!

  Faktisk skal du jo takke Fakta 🙂

  Det er en virkelig skøn ret, som jeg kun kan anbefale på det varmeste!! De lidt smagsneutrale bønner, med det marinerede kyllingekød, smagen af appelsin og så avocadocremen – helt perfekt!! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!