Newyorkerbyheart

Svensk pølseret og stegte svampe med gulerødder, hvidløg og chili…….

Løg og pølser svitses………

Kartofler og sødmælk kommes ved……

De stegte svampe med gulerødder, chili og hvidløg…..

Aftenens tallerken………..

Den smukkeste lille prinsesse i verden……

I aften har vi fået svensk pølseret, noget som jeg faktisk aldrig har været udpræget vild med. Kæresten har heller aldrig været så vild med det, men vi har tit hørt andre omtale det i rosende vendinger, så nu synes vi, at vi ville prøve igen. Jeg må sige, at det er bedre end jeg husker!!! Ikke, at det nogensinde bliver min ynglingsret – det behøver det jo heller ikke, for at smage godt (som min kloge kæreste siger) – men det er ok og kan sagtens spises. Desuden er det jo nemt at lave og forholdsvis billig – selvom jeg bestemt IKKE synes at pølser er billig spise – når man tænker på hvad der er i……..

Jeg havde desuden nogle portobellosvampe som skulle bruges, så jeg lavede en lille grønsagsmiks på panden, så vi også kunne få lidt grønsager til……

Svensk pølseret:

1 bakke aspargeskartofler, kogte, pillede, afkølede og skåret i tykke skiver

3 løg i halve ringe

ca. 3/4 liter sødmælk (andet kan sikkert bruges…..)

2-3 tsk. paprika

1 dåse koncentreret tomatpure

salt, friskkværnet peber

1 pakke pølser (jeg brugte røde pølser), skåret i skrå skiver

Kom lidt oliemargarine (eller bare margarine) i en gryde og svits løgene til de bliver bløde. Tilsæt pølserne og lad dem stege lidt med. Kom paprika ved og rør det godt rundt. Tilsæt så sødmælk, kartofler, koncentreret tomatpure, salt og friskkværnet peber. Lad det småsimre i ca. 15 minutter, til kartoflerne bliver gennemvarme og saucen bliver lidt tykkere. Smag det til og jævn evt. med lidt maizena (det gjorde jeg).

Note:

Jeg tror, at retten vil gøre sig endnu bedre med et drys persille eller purløg måske?

Ristede svampe med gulerødder, chili og hvidløg:

1 bakke portobellosvampe, skåret i tynde skiver

3 gulerødder i tynde skrå skiver

1 frisk, rød chili, finthakket

3 fed hvidløg, finthakket

salt, friskkværnet peber

olivenolie

Kom lidt olivenolie på en pande og rist gulerødderne lidt, tilsæt hvidløg og chili og lad det svitse med. Når gulerødderne begynder at blive lidt bløde, så tilsættes svampene og der krydres med salt og friskkværnet peber. Steg til svampene er skrumpet lidt ind og har afgivet væske. Gulerødderne skal stadig have lidt bid.

For pokker hvor har det dog været bidende koldt i dag!! Det har ikke gjort tingene bedre, at nogle af vores rør er stoppede og derfor virker vores gulvvarme IKKE optimalt!!! Da jeg kom ned i køkkenet/stuen til morgen (læs: MEGET langt op ad formiddagen!!) var der hunde koldt – og der skal altså meget til at jeg fryser om morgenen, fordi mine led altid er så varme om morgenen!!! Jeg har siddet det meste af dagen på mit lille værelse, fordi derinde har det været nogenlunde varmt – men der er jo heller ikke så højt til loftet som der er i køkkenet. Jeg håber, at det “kære” VVS firma, som er Kargaard, tager sig sammen til at komme i morgen. Faktisk lovede de jo allerede den 17. december, at de ville komme dagen efter og få byttet om på de 2 rør, som de har sat forkert i……….

Vores lille prinsesse er faldet lidt mere til ro, efter at fyrværkeri sæsonen er gået i hi igen!!! Hun var været en del mere sammen med mig i dag, end hun har været MEGET længe!!! Hun har også siddet lang tid i vinduet i soveværelset, hvor hun kan holde øje med alt hvad der sker ude på torvet – det tror jeg at hun nyder. Jeg trak lamelgardinerne lidt væk, så hun bedre kunne komme til. Hun farer dog stadig sammen ved den mindste lille lyd!!!! Da kæresten i går aftes åbnede en sodavand, løb hun hurtigt ned i soveværelset og ind under sengen – soveværelset er der hun løber ned når hun bliver bange!!! Jeg HADER at se hende gøre det, hun ser så bange ud og det skærer mig i hjertet hver gang, jeg håber at det SNART bliver bedre!!!

Bøger:

Jeg er stadig ved “Samlerne” af David Baldacci, det er altså ikke fordi den ikke er god, at jeg ikke får den læst færdig – mere fordi jeg er SÅ træt om aftenen at jeg ikke får læst særlig længe. Den er faktisk rigtig god og spændende, så den kan sagtens anbefales…..

I morgen står den på rester af den svenske pølseret (gad vide om svenskerne egentlig overhovedet har haft en finger med i spillet??), men jeg vender tilbage på lørdag med et eller andet…….

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Jan 4, 2008
  6:15 pm

  anjoe

  Har som du ved, fulgt din blog i en del måneder, og vil lige her og nu lykønske dig med 4.pladsen… Selv stemte jeg på dig, og det af flere grunde; hvilke fravælger jeg, men din placering er dæleme flot:-)

  De bedste ønsker for dig, din kæreste og Jeres kat samt Jeres nye hus – pas godt på hverandre og ditto humøret!


 2. Jan 4, 2008
  6:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anjoe!

  Mange tak!! Jeg er også selv stolt af placeringen 🙂 Faktisk havde jeg regnet med en 5. plads (som jeg også synes er fint, da jeg jo – trods alt – kun er en lille blog i den store blog-verden!!). Jeg synes at det er ret overvældende at være blevet nr. 4….. – tak fordi du stemte på mig!! 🙂

  Jeg vil også ønske dig og dine kære et godt og lykkebringene nytår – og tak for de skønne kommentarer du er kommet med i 2007 – de er værdsatte!!

  Mange hilsner og god weekend
  Birthe


 3. Jan 4, 2008
  7:25 pm

  Two

  Er her for første gang, og ble både imponert og sulten då eg såg all den gode maten du har laga! Kommer igjen og kikker mer en annen gang, og prøver kanskje dine oppskrifter! Linker til deg i min blogg for å finne deg igjen! Hilsen Juliann i Norge


 4. Jan 4, 2008
  9:03 pm

  Two

  Hei igjen! Eg har lånt eit bilde frå bloggen din til min blogg, bilde av pannekake med godt fyll. Har no laga meg egen liste for blogger med god mat. Håper dette er ok?? Du tar så mange fine bilder og har så gode tekster, kanskje skulle du gi ut ei kokebok??Du har heilt sikkert nok oppskrifter til det! PÅ gjensyn!


 5. Jan 4, 2008
  11:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Juliann!

  Velkommen til herinde, jeg håber at kan finde en masse inspiration og også noget du kunne tænke dig at lave 🙂 Jeg tror ikke, at jeg har så mange norske læsere, men det kan være at det kommer nu…….det ville jo være dejligt 🙂

  Det er helt fint at du har lånt et billed af mig, bare du henviser til min blog når du bruger billeder – tak! 🙂 Tak fordi du spørger, det er pænt af dig…

  Kogebog? ahh, jeg tror ikke rigtigt at det går an. Det er jo ikke mine opskrifter, men bare nogle jeg finder og prøver af….

  Jeg håber, at du vil kigge forbi ofte 🙂

  Mange hilsner og god weekend
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!