Newyorkerbyheart

Tarteletter med kylling og asparges…….

Kyllingekødet er skåret i stykker……

Asparges dryppes af……

Så er fyldet klar til tarteletterne……….

En lækker, lækker tartelet med lidt hakket persille……..

Prinsessen har fundet et nyt ynglingssted…….

I aften fik vi rester af den hjemmelavede aspargessuppe fra i går og så fik vi et par tarteletter med fyld af kyllingekød og asparges – tarteletter er altså GUDESPISE!!! *S*. Det er måske ikke det mest sofistikerede der findes, men det smager altså godt………..

Tarteletter med kylling (høns) i asparges:

tarteletter

bouillon fra den kogte kylling/høne

2 ds. aspargessnitter, gem væden

væden fra asparges

salt, hvid peber

smør/margarine

mel

persille, finthakket

Smelt lidt fedtstof i en gryde og tilsæt mel, pisk det sammen. Tilsæt væde lidt efter lidt (væsen fra asparges + bouillon fra kyllingen), pisk godt mellem hver gang, så alle klumper piskes ud. Bliv ved med at tilsætte væske, til ønsket tykkelse haves (det skal helst ikke være for tyndt). Lad det koge igennem nogle minutter, mens der røres, så melsmagen koges ud. Kom kyllingekødet og aspagessnitter i og lad det varme godt igennem, smag til med salt og hvid peber. Lun tarteletterne i ovnen og kom fyldet i, pynt med finthakket persille.

Note:

Jeg bagte saucen op, men jeg er sikker på, at den også bare kan jævnes – så er bliver den mere fedtfattig….

For mig er tarteletter sådan noget som jeg lige pludselig kan få lyst til – måske sat i gang af et eller andet der minder mig om det. Så laver jeg en kæmpe portion – og så kan der LANG tid, inden vi igen får det!! Men det smager altså ret forrygende hver gang, men jeg tror ikke at det bliver brugt så meget mere, som det gjorde engang. Jeg kan da huske, at da jeg var lille, fik man (læs: jeg) af og til tarteletter når jeg var med i byen og spise hos andre. Jeg håber aldrig, at det er noget der går helt i glemmebogen…………

Jeg går stadig og føler mig dårlig tilpas: jeg er usandsynlig træt, er sådan lidt små-forkølet og så vil det alligevel ikke rigtig slå igennem – ret træls!!!! Igen i dag har jeg sovet flere timer i eftermiddags, det ligner altså ikke mig!!!! Jeg må altså igang med at træne igen på et eller andet niveau og så tror jeg, at jeg vil til at gå mig en lille bitte tur hver dag, så jeg kommer ud og får noget frisk luft – det skulle jo være så sundt *S*.

Sport:

Herrelandsholdet i håndbold oppede sig da noget i dag mod Montenegro, i forhold til hvad de præsterede mod Norge i går (det kunne jo så næsten heller ikke blive værre! *S*), men helt godt, det var det altså ikke!!! Hvis vi skal gøre os forhåbninger i mellemrunden, så skal vi da til at gøre et eller andet drastisk ved vores angreb – som jo nærmest er ikke eksisterende……… (sikke klog jeg er, måske jeg skulle blive håndboldtræner *S*).

Kæresten skal på familiebesøg i morgen, jeg ved endnu ikke om jeg tager med, det kommer lidt an på hvordan jeg har det. Ihvert fald skal han spise til aften der hvor han skal hen, så hvis jeg ikke tager med, bliver det bare til nogle tarteletter fra idag – jeg vender tilbage på søndag med fisk……

RIGTIG GOD WEEKEND TIL JER ALLE – PAS NU PÅ AT I IKKE BLÆSER VÆK – OG PAS GODT PÅ HINANDEN OG JER SELV……

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jan 19, 2008
  9:25 am

  Trine

  Jeg tror du har ret i at man ikke spiser så mange tarteletter som man gjorde engang. Men jeg synes til gengæld jeg kan mærke på mine jævnaldrende (jeg er 29) og de lidt yngre, at de meget gerne vil have den slags “gamle” ting.

  I en fredagsbar for et par år siden skulle jeg have kage med, og jeg havde lavet gammeldags æblekage, altså æblegrød lagt sammen med ristet rasp og flødeskum. Det var et KÆMPEHIT!

  Risengrød og tarteletter forsvinder også som dug for solen i vores kantine. Jeg tror det store problem er at mange unge tror det er svært at lave, men der er da ikke meget der er nemmere at lave end en gammeldags oksesteg eller en flæskesteg.


 2. Jan 19, 2008
  1:03 pm

  Brox

  Tarteletter forsvinder aldrigt og der er faktisk utroligt mange opskrifter på fyld i en tartelet. Jeg fandt for et stykke tid siden en bog som lige er lavet med 85 opskrifter på fyld og der er lavet en hjemmeside til ære for tarteletten hvori de henviser til den nye bog. Se http://www.dansktarteletselskab.dk/

  Hilsen
  Brox


 3. Jan 19, 2008
  2:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Jeg tror heldigvis også, at de unge får smag for de gode “gamle” mad-dyder igen. Vi er jo et lille land og det er sådan nogle ting der også er vigtige at holde fast i…

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jan 19, 2008
  2:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Brox!

  Du er da vist ny herinde, så allerførst: velkommen til 🙂

  Det glæder mig at høre at tarteletten ikke uddør – tak :-)God ide med sådan en bog…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!