Newyorkerbyheart

Cookies med craisins (tørrede tranebær), havregryn og hvid chokolade………

Første dej af dejen pisket sammen……..

Den sammenrørte dej……..

……..så skal de i ovnen……..

…….og duftende dejlige og færdigbagte……..

En enkelt lækker, lille cookie……….

Som jeg skrev i går, havde jeg planer om at få bagt disse cookies…………..og jeg fik mig taget sammen til det *S*. De er SUPER lækre, nemme at lave og lidt “sunde” med både craisins (amrikansk slang for tørrede tranebær – en sammentrækning af “cranberrries” og “raisins”) og havregryn…….

Det er en amerikanske opskrift, som jeg har oversat.

Cookies med havregryn, craisins og hvid chokolade, ca. 40 stk.:

100 g smør

1½ dl brun farin (kan godt skæres lidt ned tror jeg)

2 æg

31/4 dl havregryn

31/4 dl mel

1/4 tsk. salt

1 tsk. natron

1 pose tørrede tranebær

100 g hvid chokolade, hakket

Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk smør og brun farin rigtig godt og længe, til det er godt pisket sammen, stil det til side. I en anden skål blandes mel, havregryn, salt og natron. Hæld mel-blandingen i ægge-blandingen lidt efter lidt og rør godt mellem hver gang – IKKE med el-mikser, men med en ske. Bland til sidste tranebær og chokolade i. Sæt på bageplade med 2 teskeeer, de løber ikke specielt meget ud, så de kan sættes rimelig tætte. Bag dem i ca. 10-12 minutter, til de er let gyldne. Afkøles på bagerist.

Nu har I lidt I kan forsøde weekenden med…….

Rigtig god weekend til Jer alle. Jeg vender tilbage søndag aften med omelet med feta og spinat……

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Feb 24, 2009
  12:41 pm

  Anonymous

  Hej! Har læst en anden opskrift hvor dejen kan sættes på køl i 2 timer i køleskabet (i den oprindelige opskrift for at undgå at de flyder ud på pladen hvilket dog aldrig har været mit problem, men jeg tænkte at det var åh så godt hvis man kunne lave dejen på forhånnd og på den måde lynhurtigt kunne lave cookies som var helt friskbagte når gæsterne kom ind af døren)kan det passe at de bliver lige så gode så? ødelægger det ikke bagepulverets effekt?
  Tak for en masse gode opskrifter, hilsen Tina


 2. Feb 24, 2009
  9:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Jeg tror godt at du kan lave dejen på forhånd uden at bagepulveret bliver ødelagt (det gør man jo bl. a. ved vaniliekranse til jul). Jeg ved dog intet om hvor mange timer før du kan lave dejen……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 26, 2009
  11:57 am

  Anonymous

  Tak for svaret, det anede jeg faktisk ikke om vaniliekranse. Har ikke lave viliekranse siden jeg var ti og det vist mere mindede om en slags børnearbejde fordi jeg alene hjalp min far med at lave nok af mindst 8 forskellige slags småkager til hele, jeg mener heeele, familien. good times!.
  Tak for tippet, hilsen Tina


 4. Feb 26, 2009
  3:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Tina!

  Det var så lidt 🙂 Jeg laver altid dej til vaniliekranse og lægger den i køleskabet, det kan holde sig i en uges tid tror jeg. Det sammen kan du gøre med pebernødder og brunkager (brunkage dej kan du også fryse, så er det bare at tage dem op, skære dem du skal bruge og så er der friskbagte brunkager)

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!