Newyorkerbyheart

Glaseret hamburgerryg med senneps-grønsager……..

04 februar , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Om mig, Tilbehør/vegetar retter - Tags: , ,

Hamburgerryg’en inden den skal i ovnen……..

……….færdig glaseret………..

Klar til servering………

Sennpes-grønsagerne……..

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået glaseret hamburgerryg med senneps-grønsager, en opskrift fra Arla. Der skulle dog bruges Karoliene mælkesauce, men jeg valgte at lave den selv…….

Det smagte virkelig lækkert og så indeholder retten jo en masse dejlige grønsager *S*

Glaseret hamburgerryg:

1 hamburgerryg (min var 1,1 kg.)

laurbærblad

5 hele peberkorn

dijonsennep

brun farin

vand

Kom vand i en gryde sammen med laurbærblad og hele peberkorn, læg hamburgerryg’en i og lad det koge op med låg på. Når det koger, så skru ned for varmen og lad den småsimre i 40-45 minutter. Klip hinden af og lad den blive i kogelagen i endnu 30 minutter. Kom stanniol i et fad/lille bradepande (så er den lettere at gøre ren), læg hamburgerryg’en i, smør dijonsennep på og så et lag brun farin. Stil i ovnen ved 250 grader, til farinen er smeltet. Skær i skiver og server.

Senneps-grønsager:

6 gulerødder, skåret i grove stykker

frosne, grønne bønner

1 blomkål, i mindre buketter

margarine

mel

mælk (jeg brugte skummetmælk)

salt, friskkværnet hvid peber

4 spsk. sød sennep (måske lidt mere)

Kom gulerødder, grønne bønner og blomkål i en gryde, hæld vand og salt ved. Lad dem koge i ca. 5-7 minutter, hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af. Smelt noget margarine i en gryde, drys mel i og pisk det sammen til en mel”bolle”. Hæld mælk ved lidt ad gangen og lad det koge op mellem hver gang – pisk hele tiden – bliv ved med at hælde mælk ved, til konsistens er sådan rimelig tyk. Lad den koge godt igennem, så melsmagen koges væk. Smag til med salt, friskkværnet hvid peber og sød sennep. Hæld grønsagerne op i et fad eller en lav skål. Hæld saucen over og server evt. resten til. Server også pillede asparges kartofler – eller nye kartofler til, drysset med dild.

Bøger:

Jeg læser ikke “Dødelig konspiration” af Andy McNab, som jeg skrev i går – fordi jeg har jo faktisk læst den!!! Da jeg startede på den i går aftes, synes jeg nok at den virkede noget bekendt – det må være al den forvirring ovenpå weekendens “strabadser”!! *S*. Jeg er nu startet på “Operation Brandstorm” af Nelson DeMille. Nelson DeMille er en af mine ynglingsforfattere!! Han skriver helt eminent og hans hovedperson John Corey er virkelig god. Han har en udpræget sans for humor, er en rigtig “smart ass” og har de mest fantastiske replikker *S* Har I ikke læst noget af Nelson DeMille endnu, så er I gået glip af noget, blandt mine favoritter af hans bøger er: “Løvens leg”, “Generalens datter”, “Tavse vidner” og “Gensyn med Vietnam” – de kan alle virkelig anbefales!!! Jeg har på fornemmelsen, at når jeg er færdig med denne, så vil jeg også kraftigt anbefale den…….

Er der nogen af Jer der har forbier?? Jeg har 2 (+ nogle små forbier *S*), den ene er fugle og den anden er broer. Jeg kan simpelthen ikke fordrage at køre over en bro, idet jeg er 100% sikker på at den braser sammen når jeg er ude midt på den!!! Jeg ved sådan set godt, at det ikke er særlig realistisk at den braser sammen………men jeg bliver helt kold indeni når jeg passerer en bro!!!

I morgen står den på rester fra i dag, men jeg vender tilbage igen på onsdag med et eller andet…….

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Feb 5, 2008
  9:27 am

  Sister Bonde

  Pragtfuld dejlig “gammeldaws” mad, det må jeg lave – snart – lyder rigtig lækkert.


 2. Feb 5, 2008
  10:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sister Bonde!

  Ja, det var rigtig dejligt og vi snakkede faktisk om, at vi får hamburgerrryg for lidt………det smager jo dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 5, 2008
  1:40 pm

  Sister Bonde

  Nemlig Birthe – og nu har jeg været i byen og handlet ind til det, så det bliver i morgen. Tusind tak til hjælp på det evindelige problem: Hvad skal vi lave af aftensmad i dag?


 4. Feb 5, 2008
  1:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Sister Bonde!

  Bare glad for at kunne hjælpe – og jeg håber at det falder i Jeres smag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 6, 2008
  7:26 am

  wozog

  I am doing a cat tournament!!! All you have to do is take a picture of your cat with your hand showing a thumbs up sign(for proof that it is really your cat). I will be taking the first 32 cat pictures and the tournament will start once I get all 32 pictures. The winner of the Tournament will receive 32 dollars!!! I will pay through paypal but if you don’t have paypal we can work something else out. Your cat picture will go up against another person’s cat picture and depending on how many votes your picture gets compared to your opponents will determine who moves on to the next round. If your interested send your picture to admin@wozog.com along with the NAME of your Cat. Join fast before the 32 spots are filled up!!!


 6. Feb 7, 2008
  1:04 pm

  Sister Bonde

  Birthe – det blev bare så godt – drengene var jublende, da de fik det serveret i går aftes, og der er heldigvis til i aften også. Skønt og tusind tak.


 7. Feb 7, 2008
  2:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sister Bonde!

  Jeg er glad for at I kunne lide det 🙂 Vi havde også til 2 dage og syntes at det smagte dejligt!! Ingen grund til at takke, jeg har jo kun bragt opskriften – desværre ikke opfundet den 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Feb 7, 2008
  10:17 pm

  Birgit

  Hej Birthe
  Det der med at” køre på broer”, det kan jeg ganske enkelt heller ikke lide. Jeg bliver nærmest halvdårlig indtil vi er så langt på modsatte side, at jeg kan springe den sidste meter i land:(
  Så får jeg det godt igen, omend det kan “tage sin tid”. Jeg sidder og lider helt for mig selv og er glad ved at jeg ikke skal køre…
  Synd at du osse har det med fuglene…
  Tanker fra Birgit


 9. Feb 7, 2008
  10:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  ja, jeg ånder også lettet op når jeg er kommet sikkert over på den anden side…..
  Jeg har det faktisk også når jeg flyver, lige så snart vi er ude over åbent hav, så har jeg det decideret dårligt!!! Måske det er vandet jeg er bange for?? jeg er først rolig igen når vi er over land, ikke at flyet vil blive mindre skadet over land…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!