Newyorkerbyheart

Gullash af en slags med kartoffel-/gulerods-/hvidløgsmos……..

17 februar , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Tilbehør/vegetar retter - Tags: , , ,

Hele hvidløgsfed koges et par minutter…….

Løg, hvidløg, champignon, kød og paprika svitses……..

Hakkede tomater tilsættes……

De pillede hvidløgsfed brunes……

Peberfrugt tilsættes……

Kartoffel-/gulerods-/hvidløgsmosen……..

Den færdige “gullash”……….

Aftenens tallerken……..

I aften har vi fået en slags gullash med kartoffel-/gulerods-/hvidløgsmos – og for at sige det som det er: det smagte SUPER godt!!!! Mosen blev super god med bare et hint af hvidløg, men ikke på den stærke måde. Ved at hvidløgsfeddene blev stegt, bliver smagen meget mild og lækker – det må I helt klart prøve…….

Kartoffel-/gulerods-/hvidløgsmos:

passende mængde kartofler, skrællet i grove stykker

gulerødder, skrællet i grove stykker

1 hel hvidløg, delt i fed, men med skallen på

smør

lidt varm mælk

salt, friskkværnet peber

Kartofler og gulerødder koges i vand uden salt (så moses de nemmere, siges det….), lad dem koge til de er meget møre. De hele hvidløgsfed med skal, kommes i lidt kogende vand og koger i 2 minutter. Tag dem op, overhæld dem kort med koldt vand og pil skindet af dem, mens de stadig er varme. Smelt lidt smør i en gryde ved MEGET lav varme, kom hvidløgsfeddene i og læg låg på. Lad dem stege møre i ca. 20 minutter, ved MEGET lav varme – de skal kun lige blive gyldne og må endelig IKKE blive brune!!!! Lun lidt mælk i en gryde, så falder temperaturen ikke så meget, så mosen skal laves. Mos kartofler, hvidløg og gulerødder, tilsæt smør, varm mælk, salt og friskkværnet peber – til en god, smagfuld mos.

Gullash – af en slags, 4 pers.:

3 løg, hakkede

olie til stegning

3 fed hvidløg, finthakket

400 g oksekød i tern (gerne af bov)

300 g champignon i kvarte

2½ tsk. rosen paprika

salt, friskkværnet peber

1 dåse hakkede tomater

lidt vand

1 rød peberfrugt i halvstore tern

1 grøn peberfrugt i halvstore tern

2 spsk. maizena

2 dl (madlavnings)fløde

Opvarm olien i en gryde, tilsæt løg og hvidløg, lad dem svitse til de bliver bløde, men ikke brune – rør i det hele tiden. Tilsæt kødet, rør i det og lad det brune. Tilsæt champignon og paprika, svits igen et par minutter, rør i det hele tiden. Hæld tomater, en anelse vand (måske ½ dl), salt og friskkværnet peber i, læg låg på og lad simre i 40 minutter. Hold øje med om det koger for tørt. Tilsæt peberfrugter, læg låg på igen og lad det simre i yderligere 20 minutter. Rør maizena ud i madlavnings(fløden), hæld det i gryden og lad det koge et par minutter. Hvis det bliver for tykt, så tilsæt lidt vand, til konsistensen bliver rigtig, men den skal være lidt tyk. Smag til og server med kartoffelmos.

En form for grønsager vil nok også være godt til, måske broccoli, blomkål, grønne bønner eller måske en salat – men overskuddet rakte ikke længere i dag, så ingen grønsager til os…….

I dag, har bare været en af de dage der skal overståes!!! Jeg har været træt og har haft ondt. Mine kraveben føles som om de er fulde af blå mærker (og det er de altså IKKE!!!) og de er ømme bare jeg tænker på at røre ved dem. Det samme med mine ribben, nogle gange får jeg så ondt, så jeg har svært ved at sidde ned. Det giver også besvær med at trække vejret og dårlig vejrtrækning, gør bare alting værre – så jeg glæder mig bare til en ny dag!!!!

I går var prinsessen ude for første gang om aftenen – nå ja, det var nok mere nat. Jeg lukkede hende ud og sagde til hende, at hun skulle skynde sig ind til hendes mama igen *S*. Jeg tror hun var væk i ½ time, hvor jeg bare gik og kiggede ud af vinduerne og næsten sled hul på vores nye trægulv *S*. Det var lige før jeg overvejede at gå ud og kalde på hende, da hun kom springende rundt om hjørnet – og jeg sprang op og skyndte mig at åbne terrassedøren for hende. Jeg var lykkelig – og det tror jeg også prinsessen var. Hvem sagde “hønemor”?? *S*.

Bøger:

Det lakker mod enden med “Operation Brandstorm” af Nelson DeMille og jeg ved at jeg har skrevet det en del gange efterhånden, men jeg kan ikke opfordre Jer nok til at læse ham!!! Det er ikke dybt eller noget, men både sjovt og spændende på engang. Ham John Corey (hovedpersonen), han har altså virkelig en vittig tunge og jeg kan ikke lade være med at ligge og smågrine, når jeg læse den. Jeg tror også at ham Demille har moret sig kosteligt, da han skrev den og de andre bøger med John Corey i hovedrollen – ihvert fald må han være en mand med humor og hvem kan stå for det??

Har I forresten set, at “Livstid“, den seneste bog af Liza Marklund, kan købes i Superbrugsen og Kvickly til kr. 99,- i den næste uge?? Jeg bliver ihvert fald “nødt til” at købe den *S*

Nå, men i morgen står den jo så på rester, men jeg vender tilbage igen på tirsdag – med hvad ved jeg ikke endnu……….

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Feb 18, 2008
  7:38 am

  Sister Bonde

  Den kartoffelmos prøver jeg i dag – lyder super – tak Birthe. Serverer dog lidt nakkekoteletter og måske stuvet spinat til – er det OK? ;o)


 2. Feb 18, 2008
  10:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sister Bonde!

  det tror jeg vil være super 🙂 Jeg manglede også lidt grønt til i går – det gjorde kæresten dog ikke 😀
  Det eneste kan være, om stuvet spinat bliver lidt for “bastant” til, måske bedre med en slags “rigtige grønsager” (broccoli, bønner, gulerødder) – eller måske en spinatsalat, hvis det er frisk spinat du har?
  Glæder mig til at høre hvad du synes om mosen….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 18, 2008
  10:32 pm

  Deborah

  Du kan tro, jeg husker i sin tid, da mine misser begyndte at gå ud. Nervevrag var jeg. Men jeg gjorde så det, at jeg kun lukkede dem ud om dagen, og fik dem ind når de skulle have aftensmad. Og så blev de inde. Det kunne også fint forsvares fordi jeg var hjemme jo 😉 En løsning du måske også kan bruge…?


 4. Feb 18, 2008
  10:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Deborah!

  Mange tak for tippet 🙂 Desværre er vores lille prinsesse ikke til at drive ud om dagen, hvor hun bare vil sove – men om natten så går hun rundt og piver noget så ynkeligt!! vi har lige snakket om, at det må være ligesom at have små børn, som skal vænnes til at sove igennem om natten 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 19, 2008
  10:06 am

  Sister Bonde

  Den blev super, den kartoffelmos, rigtig lækkert med alle de fed hvidløg. Nakkekoteletterne blev grillet på weberen og spinaten blev ikke til stuvning, men bare med lidt vand, fløde, salt og hvid peber i. Det var så godt. Tak igen Birthe


 6. Feb 19, 2008
  10:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sister Bonde!

  Jeg er glad for at I kunne lide den, jeg synes også at kartoffelmosen blev helt utrolig lækker med det hint af hvidløg….
  Jeg tror da også snart vi skal have vores Weber gravet frem igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 20, 2008
  1:04 pm

  Lene

  Har lige “opdaget” dig og din opskrifter, ser lækkert ud! Du kan godt tilføje SPANIEN til din liste af danskere, som læser din side for det er her fra jeg skriver.


 8. Feb 20, 2008
  1:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Velkommen til, hvor er det dejligt at du smider en kommentar – det er jeg glad for 🙂
  Jeg håber, at du vil synes om at være herinde og komme forbi tit….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 12, 2011
  11:30 pm

  Miss Mokkas

  Hejsa

  Har længe fuldt lidt anonymt med på din blog, men synes nu at det er på tide at give mig lidt til kende! Jeg er flere gange blevet inspireret af din blog til at lave lækker mad, som i dag hvor jeg prøvede at tilsætte hvidløg til kartoffelmosen som du beskriver – uhh, det hvor godt! Og absolut ikke sidste gang at det sker 😉

  Desuden er det en rigtig lækker rejsedagbog du har fået lavet – Kæresten og jeg er netop ved at spare sammen til en tur til NY (hvilket bliver min første), men det tager nok en rum tid inden vi har fået skravet penge nok sammen – I mens kan vi jo læse din rejsedagbog og drømme os derhen 🙂

  Tak for en super blog – jeg følger trofast med 😉

  Mvh Monika


 10. Oct 13, 2011
  12:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Monika!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det glæder mig at kartoffelmosen faldt i jeres smag, det er rart at variere kartoffelmosen lidt engang imellem.
  Jeg håber, at I får sparet op, New York er sådan en skøn by. En by der hilser alle velkommen, man kan være lige nøjagtig som man er og føle sig hjemme. Jeg elsker den by!!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!