Newyorkerbyheart

Hjemmelavede majspandekager med kyllinge-/spinatfyld……

Råkostsalaten…….

Majspandekage bages………

Kyllingestykkerne svitses………

Spinat og kylling lægges på majspandekage……..

De rulles sammen og lidt ost drysses over……..

……..lige fra ovnen…..

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået hjemmelavede majspandekage med kyllinge-/spinatfyld, dertil en råkostsalat med revne gulerødde og frisk spinat. Jeg kan kun sige een ting: det smagte aldeles PRAGTFULDT!!!! Det eneste jeg måske godt kunne tænke mig næste gang, er lidt mere spinat i pandekagerne eller måske flere grønsager??

Opskriften er fra Søndagsavisen i denne uge og altså en opskrift af Anne Larsen.

Majspandekager med kyllinge-/spinatfyld, 4 pers.:

100 g fint majsmel

½ tsk. groft salt

4 dl mælk

4 æg

1 spsk. rapsolie

4 kyllingefileter

3 fed hvidløg, revne eller pressede

1 frisk rød eller grøn chili, finthakket

lidt olivenolie

salt, friskkværnet peber

200 g frisk babyspinat (evt. mere da det jo svinder MEGET)

revet mozzarella

Majsmel, salt, mælk, æg og olie piskes godt sammen. Bag 8 pandekager (lidt tykke) på en slip-let pande, brug evt. en anelse olie for at få dem til at slippe lettere (se note). Skær kyllingefileterne i tern og vend dem med hvidløg, chili, lidt olie, salt og friskkværnet peber – sørg for at det er blandet godt sammen. Svits det til det er brunet og gennemstegt. Skyl spinaten rigtig godt og lad det dryppe af i en sigte. Kom spinaten i en gryde med 1 tsk. olivenolie olie, salt og friskkværnet peber. Lad den “svitse” til den er faldet sammen og afgiver en masse væde – rør i det hele tiden. Hæld spinaten i en sigte og pres al væden fra. Læg spinat og kyllingetern på pandekagerne og rul dem sammen. Læg dem i let olieret, ovnfast fad og drys med lidt revet mozzarellaost. Sæt i ovnen ved 200 grader, til osten er smeltet, ca. 10 minutter. Server med salat.

Råkost med frisk spinat og pinjekerner:

masser af gulerødder

lidt frisk spinat, skåret i mindre stykker

tørrede tranebær

saft af 1 appelsin

ristede pinjekerner

ristede græskarkerner

Riv gulerødderne og pres appelsinsaften over. Hak spinatbladene groft og vend dem i sammen med tranebær, pinjekerner og græskarkerner.

Note:

Jeg synes, at de var lidt svære at håndtere og de gik let i stykker. Jeg ved ikke om det er majsmelet der er skyld i det, da det er første gang jeg bruger majsmel. Sørg for at bruge en stor, lang og lidt bred spatel – så er de nemmere at vende. De har en skøn smag og er flot gule…….

Træning:

Jeg har også fået lavet yogalates i dag og er ret stolt af mig selv, det er 3. gang i denne uge *S*. Jeg lavede 1 time i dag og min krop har det dejligt, om end mine mavemuskler er ret ømme (= tegn på at jeg altså har nogen!! *S*).

Jeg har købt mit eget domæne, men der kommer nok til at gå lidt tid, inden der kommer noget på det. På et eller andet tidspunkt er det meningen, at jeg vil flytte min blog derover, med indhold (forhåbentlig) og det hele. Jeg glæder mig til det sker!! Jeg har længe gået og villet købe mit eget domæne, men igår – efter endnu et spark bagi (tak, Claus!!) – fik jeg det gjort. Mit nye domæne hedder selvfølgelig: http://www.newyorkerbyheart.com/, men jeg skal nok lade Jer det vide når jeg engang flytter, jeg håber jo, at I flytter med…….

På lørdag, skal jeg afprøve en ret for Magasinet Mad, det er Chili con Carne med øl. Mine kommentar til retten, kommer i det blad der udkommer den 5. maj. Alle kan blive en del af deres madpanel, hvor der bliver fremsendt 2 opskrifter som skal afprøves – og så får man en gave for det (men skal selv betale ingredienserne). Jeg glæder mig til at skulle prøve det. Den anden ret jeg skal afprøve er lammeculotte med mynte-/ærtekartofler, jeg skal bare lige have fundet ud af, hvor jeg opdriver nogle lammeculotter henne……..

I morgen står den altså på rester, men som skrevet overfor, så vender jeg tilbage på lørdag med Chili con Carne……..

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Feb 7, 2008
  10:35 pm

  Birgit

  Hej Birthe
  Tillykke med dit domænenavn 🙂
  Og…jo…jeg flytter med fra “starten af”. Er såmænd nok med i een af dine flyttekasser 🙂
  Hygge Birgit


 2. Feb 7, 2008
  10:41 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg må altså holde mig fra at kigge på dine madopskrifter lige nu … hulk! Lægens dom var endnu en gang forhøjet blodtryk – hospitalet mandag morgen til blodprøver – men noget må ske! Grøntsager, frugt og slankekur – det er vejen frem 😉

  Men så læser jeg bare alt det andet – og må komme igang med det Pilates – du lyder virkelig til at få udbytte af det! Dejligt…


 3. Feb 7, 2008
  10:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  ej, det var da træls!! Men dette er faktisk ret sundt og masser af grønt. Hvis du kan lide mandler, så skulle det være godt at spise en håndfuld om dage (ifølge mine amerikanske blade *S*), det skulle hjælpe på blodtrykket….
  I det hele taget, prøver jeg på at få lidt mere nødder/kerner af forskellige arter i vores mad – så der også er plads til at synde 😀

  Du skulle prøve pilates, husk at mit tilbud står ved magt (om at sende nogen ned til dig du kan prøve).

  Mange hilsner og tanker
  Birthe


 4. Feb 7, 2008
  10:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  Tak, godt at du allerede er hoppet i flyttekassen, så glemmer jeg dig ikke 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 7, 2008
  10:55 pm

  MALH

  Hej Birthe

  ja du ved jo godt hvad jeg synes om denne opskrift – det ser jo helt vildt lækkert ud *S*
  Tak fordi du altid tager en masse billeder og deler alle opskrifterne.

  Mange hilsner
  Marie-Louise


 6. Feb 7, 2008
  11:01 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Måske skulle jeg acceptere dit tilbud – det er altid bedre derhjemme end at gøre sig til grin i fitness-centret! Men så siger du til mig hvad det koster så jeg kan sende dig pengene for det!!!!!!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 7. Feb 7, 2008
  11:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Pernille!

  Jeg synes at det er rigtig godt at lave hjemme, fordi der tit også er mere ro. Hun har en skøn stemme og du kan tage det i det tempo du har lyst til 🙂 Det er en god ide lige at se dem igennem inden du prøver, så du ved lidt om hvad du går ind til. Lad dig ikke afskræmme af hvis det ser lidt svært/hårdt/mærkeligt ud, det kommer hurtigt – men forvent at få sved på panden. Giv ikke op hvis du ikke kan lave øvelserne perfekt første gang, det kommer stille og roligt – og husk at lave afslapningsøvelserne der er sidst på dvd’erne – de er lige så vigtige som selve øvelserne…

  Send mig lige en mail med din adresse igen – og jeg modtager INGEN penge…..

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Feb 7, 2008
  11:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie-Louise!

  Ingen årsag, jeg gør det med glæde 🙂

  jeg er spændt på at høre hvad I synes om det….

  mange hilsner
  birthe


 9. Feb 8, 2008
  11:46 pm

  Trine

  Jeg synes også at majspandekager er mere skrøbelige end almindelige pandekager. Hvor de almindelige er lidt seje og sagtens kan bøjes, så går majspandekagerne bare over. Men de smager godt. 🙂 Jeg plejer dog at lave dem med halvt majsmel og halvt hvedemel eller måske lidt sigtemel.

  God fornøjelse med domænet, jeg er spændt på at se hvordan du får indrettet dig.


 10. Feb 8, 2008
  11:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Nå, jeg er da glad for at jeg ikke er ene om at synes at de er skrøbelige 🙂 jeg tror også at jeg vil putte lidt anden slags mel i næste gang, sammen med majsmelet….

  Jeg er også ret spændt på at få mit eget domæne, om jeg kan finde ud af det….men der går jo nok lidt endnu inden det kommer op og stå….

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 11. Feb 10, 2008
  11:52 am

  Thinking About Food

  Congrats on getting the domain name, that is very cool! Sorry to write in English, can read and understand Danish but not so quick at writing it so being lazy!


 12. Feb 10, 2008
  5:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Linda F.!

  Writing in English is perfectly ok 🙂
  I’m so happy to finally have my own domain and it will be fun to get it up and running….

  My best,
  Birthe


 13. Feb 11, 2008
  5:49 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  Efter den første helt umulige pandekage puttede jeg ekstra majsmel i. Det hjalp! De blev superfine og smagen blev også bedre synes jeg – knap så meget æggesmag.
  🙂 Lene


 14. Feb 11, 2008
  8:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  ja, de er ret svære at have med at gøre, så tak for tippet – det vil jeg huske næste gang 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!