Newyorkerbyheart

Kyllingefrikadeller og pasta-/squashsalat……….

Fyldet, inden pastaen kommes i……

Fuldkornspastaen kommes i………

Den rørte kyllingefars……..

Kyllingefrikadellerne steges……

Brune og lækre……..

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået kyllingefrikadeller og en pasta-/squashsalat – det smagte SUPER godt!!! Jeg tror, at original opskriften på kyllingefrikadellerne er fra Maduniverset. Jeg tilsatte hvidløg og havde også større mængde af grønsager i – så jeg giver Jer (som sædvanlig) min variant *S*. Jeg har, som jeg vist før har skrevet, aldrig brudt mig så meget om hakket kyllingekød – idet jeg har syntes at det var kedeligt, tørt og smagsløst. Men disse frikadeller smagte virkelig godt og var flotte at kigge på med alle farverne. Jeg tror måske, at jeg vil vælge at komme lidt mere dijonsennep i næste gang, da jeg synes det klæ’r kyllingesmagen rigtig godt!! Jeg synes, at pastasalaten var rigtig lækker. Kæresten synes den var for tør, så han kom noget Thousand Island på *S*

Kyllingefrikadeller med squash, gulerødder og dijonsennep, 4 pers.:

500 g hakket kylling

½ revet løg

salt, friskkværnet peber

3 tsk. dijonsennep

3 tsk. mel

200 g squash, revne

200 g gulerødder, revne

1 rød snackpeber i små tern

1 æg

2 fed hvidløg, presset

olie eller stegemargarine til stegning

Rør alle ingredienserne til farsen sammen. Varm fedtstof op på panden, form farsen til frikadeller og steg dem 8-10 minutter på hver side.

Pasta-/squashsalat:

300 g fuldkornspasta

30 g pinjekerner, tørristede

1 squash i små tern

10 soltørrede tomater i tynde strimler

1 bdt. frisk basilikum hakket

½ bdt. bredbladet persille, hakket

Dressing:

saft og skal af 1 lime

2 spsk. olivenolie

2 tsk. flydende honning

salt, friskkværnet peber

Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet, vand. Brus over med koldt vand og lad det dryppe godt af. Bland alle ingredienserne til pastasalaten i en skål. Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten (se note), lad den stå i ½ time, inden den serveres. Drys pinjekernerne på lige inden servering.

Note:

Hvis I synes det er for “tørt”, så lav dobbelt så meget dressing.

Lige nu ærger jeg mig over, at jeg brugte den anden dag til at “skumle” over de dumme mails jeg modtog. Jeg ved jo godt, inderst inde, at det er det jeg udsætter mig selv for ved at blogge. Lige nu har jeg det sådan, at den tid jeg brugte på det, er timer jeg aldrig får igen – og jeg føler IKKE at jeg har brugt dem rigtigt!!! Jeg må så bare håbe, at jeg i det mindste har lært af det *S*. Faktisk irriterer det mig, at jeg lod det gå mig på i den grad, livet er jo kort nok endda…….

I morgen skal vi igen have håndværkere et par timer. Vores terrassemur hælder som vinden blæser – og det blæser jo en del *S* og så har vi nogle dybe og grimme ridser i vores yderbeklædning (som hedder Swiss Pearl). Vi har også lidt højde forskel på fliser udenfor vores dør, hvilket er noget generende når det regner meget. Det bevirker nemlig, at vi træder ud i en KÆMPE vandpyt!!!!

Jeg tror snart at kæresten har fået tygget sig igennem alle 10 afsnit af “Kammerater i krig” (Band of Brothers) – hvilket er skønt, for så kommer vi atter til at leve i fredelige tider *S*. Jeg synes helt sikkert at det er en fantastisk serie, godt fortalt, godt filmet og gode skuespilpræstationer – men den er barsk!!! Hvilket jo nok ikke kan være anderledes, da det jo er om 2. verdenskrig – og krig er jo barsk. Virkeligheden overgår jo som ofte fantasien og hvor må der være mange, der har gået rundt med forfærdelige billeder på nethinden.

I morgen skal vi have rester, så jeg vender tilbage på torsdag hvor vi skal have fisk………

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Feb 19, 2008
  10:19 pm

  Anne i Monterey

  Hej Birthe

  Jeg er en af de mange der nyder din blog dagligt, og når jeg af og til er væk fra computeren i et par dage, glæder jeg mig altid til at komme hjem og få indhentet de indlæg jeg mangler.
  jeg er lige kommet tilbage fra en forlænget weekend til Key West og Miami, og derfor er jeg først nu blevet klar over den krise der har været.
  Jeg kan godt forstå at du ikke gider bruge mere energi på det, så jeg skriver ikke for at rode op i det hele igen. Jeg har bare brug for at fortælle dig hvor meget din blog betyder for mig. Jeg elsker at følge med i dit spændende (mad)univers, og jeg er beæret over at du vil dele det med alle os.Selvom livet har budt dig meget negativitet har du formået at være et positivt menneske, og fokusere på alle de gode ting du har i dit liv. Respekt!!!
  Du står for mig som en virkelig stærk og modig kvinde som man kun kan se op til og beundre. Og jeg er så glad for at få lov til at følge lidt med..

  Mange taknemmelige og positive tanker fra
  Anne i Monterey


 2. Feb 19, 2008
  10:24 pm

  Anonymous

  Hej Newyorker,

  Ikke så meget en kommentar til dagens ret som bestem så lækker ud.

  Nej mere en stor tak til at du gider at delagtiggør os alle i dine dejlige retter og at der er billeder af processen samt din dejlige og lige fremme måde at fortælle opskriften på.

  Jeg er meget på nettet da jeg arbejder til dagligt med IT og bruger meget tid hjemme på det og din hjemmeside bliver checket hver dag så jeg kan lige frem være lidt skuffet når du springer en dag over med en opskrift:)

  Keep up the good work! vi er mange som sætter pris på det.

  Hygge
  Brox


 3. Feb 19, 2008
  10:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Tusinde tak for din dejlige kommentar – og det gør bestemt ikke noget du “roder” op i det igen, når det er på den måde 😀
  Jeg er så glad for, at jeg for det meste komme igennem positiv – selvom jeg ikke altid er det! – det er jo ikke meningen, at jeg skal “forpeste” hele cyberspace med negativ energi…

  Igen, Anne, tak for din kommentar, det gik lige i hjertet på mig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Feb 19, 2008
  10:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Brox!

  Mange tak for din kommentar, den kan kun gøre mig glad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 19, 2008
  10:59 pm

  Anonymous

  Hej Birthe,
  Som dig har jeg svaert ved at forstaa hvorfor nogle mennesker absolut skal angribe paa den maade. Jeg tror det er en form for misundelse. For dig tror jeg det er vigtigt at du faa luft og saa taenker paa alle os andre positive mennesker “out there” ,som nyder din Blog hver dag og faar en masse ud af dine opskrifter og tanker.Du maa ikke give op!!
  Mange hilsner
  Ann i Vancouver


 6. Feb 19, 2008
  11:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann!

  Ja, du har ret!! Sket er sket og nu skal jeg bare videre – jeg tror det hjalp at jeg fik det ud på bloggen! Det var for meget at gå med selv 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!