Newyorkerbyheart

Lammeculotte og kartoffelsalat med ærter og mynte (Magasinet Mad)……….

13 februar , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Salater - Tags: , , , ,

De smukke tulipaner jeg fik igår af kærestens søster (TUSINDE TAK, Dora!!)……..

Så smukke og delikate………

Lammeculotterne, inden de kommer i ovnen……..

Kartoflerne koges med myntestængler og hvidløg……..

Kartoffelsalaten med ærter og mynte……

Den færdige lammeculotte……

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået lammeculotte og kartoffelsalat med mynte og ærter, den sidste opskrift som jeg har afprøvet til Magasinet Mad 3/08, som udkommer 5. maj 2008. Det er første gang jeg selv laver lammeculotte – og det er også første gang jeg bruger mynte!!!! Jeg tror ikke, at det nogensinde bliver min favorit krydderurt, men det gav en interessant smag til kartoflerne – og mynte er jo godt til lam. Alt i alt, synes vi, at maden smagte godt og lammeculotterne var lækre. I opskriften står der at de skal have 20-25 minutter, jeg gav dem nok nærmere 35-40 minutter – og de var stadig let rosa indeni. Jeg har det ikke så godt med rødt lammekød, så derfor stegte jeg dem mere, men sådan svag rosa er ok….

I opskriften står der en hel feta, jeg købte altså bare feta salattern……

Lammeculotte og kartoffelsalat med ærter og mynte, 4 pers.:

2 lammeculotter (500 g)

salt, friskkværnet peber

Kartoffelsalat med ærter og mynte:

600 g nye kartofler

4 fed hvidløg

200 g grønne ærter fra frost, optøede

1 stykke hel fetaost

4 kviste frisk mynte

2 spsk. olivenolie

salt, friskkværnet peber

Tænd ovnen på 200 grader. Rids fedtet på culotterne med en skarp kniv, uden at skære ned i selve kødet. Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Steg dem i 15-20 minutter (jeg gav dem jo så altså noget længere!!). Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter, sammen med hvidløgsfed og stænglerne fra mynte (gem bladene til senere). Kog ærterne i 2 minutter og hæld vandet fra dem. Skyl dem under den kolde hane. Skær fetaosten ud i trekanter. Skær de kogte kartofler i halve og bland kartofler med feta, ærter og hakkede mynteblade. Smag til med olivenolie, salt og friskkværnet peber (jeg kom også lidt citronskal i). Skær culotterne i skiver og server med kartoffelsalaten.

Vi fik de smukkeste tulipaner i går af kærestens søster og jeg nyder dem i fulde drag. Tulipaner er sådan nogle glade blomster, de får mig næsten til at smile, bare ved at kigge på dem *S*. De kommer i de smukkester farver og jeg synes, at de ser så opvakte ud – ved faktisk ikke rigtig hvorfor?? Der er noget ved blomster der gør mig glad – og alligevel er jeg SÅ dårlig til at købe nogle – jeg må til at gøre noget ved det!!!

Er der nogen af Jer ser ser “Varm på is”? Det har slet IKKE kunnet fange mig!! Jeg så det den første gang og synes, at det var totalt kikset – og slet ikke interessant (hvilket der ikke er meget der er i TV for øjeblikket). Jeg synes ikke, at det på nogen måde kan leve op til “Vild med dans” og jeg har heller ikke indtryk at, at resten er Danmark er så vild med det!!!! Hvor savner jeg dog noget kvalitet i de TV-udsendelser der sendes, alle de kanaler og INTET værd at se på. Der er ganske få ting jeg ser: “Årgang 0”, rejse-/madprogrammer på DR2, “Spooks” (DR2, fredag aften) og “Criminal Intent” (TV2, søndag aften) – ellers synes jeg ikke at jeg har kunnet finde noget der fanger min interesse. Det sker, at jeg ser “Basta” eller “Station 2”, men i det store og hele synes jeg bare at det er virkelig kedelig TV. Synd og skam at vi ikke får mere for vores licenspenge………

I morgen står den på blomkål-/broccoli-/karrysuppe – endnu en opskrift fra Kiwi bladet (det fra Netto)………

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Feb 13, 2008
  9:07 pm

  Kari

  Mynte i små mængder kan være ok. Jeg har vist kun brugt den i tørret tilstand i dressing. Det ser ellers lækkert ud, men jeg kommer nu ikke til at lave den ret. Jeg kan ike spise lam.

  Jeg så genudendelsen af “Varm på is” og er glad for at jeg ikke svigtede “X-Factor”. Det fangede heller ikke her!!


 2. Feb 13, 2008
  9:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kari!

  Jeg tror også godt at jeg kan blive “venner” med mynte – i små mængder 🙂 Er det fordi du ikke kan lide lam, eller er det af princip? Jeg ved at der er en del, der ikke bryder sig om smagen af lammekød…..

  Jeg har aldrig får begyndt på at se X-factor, så jeg kan ikke rigtig udtale mig om det……men “Varm på is” er bare ikke sjovt….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 14, 2008
  6:45 am

  Kari

  Hej Birthe,

  Jg kan ikke li’ lam. Prøversmager hver gang der serveres lam på jobbet, men må konstatere at det bare ikke vil ned.

  Det var datteren, som ville se X-factor og så er jeg blevet hængende. Der har været nogle sjove indslag indimellem.

  Hav en god dag.

  Hilsen
  Kari


 4. Feb 14, 2008
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kari!

  Jeg tror langt fra at du er ene, der er mange der har det som dig 🙂

  Har endnu tilgode at se X-factor, måske jeg skulle prøve at se det en fredag aften…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!