Newyorkerbyheart

Moo Shu Pork………

23 februar , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med svinekød - Tags: ,

Dagens frokostsalat……..

Svinemørbrad vendt med maizena, salt og friskkværnet peber………


Omeletten til æggestrimlerne…….

Svinemørbrad brunes…….

Østershatte, hvidløg og ingefær svitses……

Hvidkål. forårsløg, æggestrimler, svinemørbrad, soya og riseddike tilsættes…….

Pekingpandekager og Moo Shu Pork-blandingen………

Rullet sammen og klar til at spise……

I aften har vi fået Moo Shu Pork, som var en af mine absolut FAVORIT retter når jeg spiste kinesisk i USA. Jeg har ALDRIG været i stand til at opdrive det herhjemme, idet hele taget synes jeg, at det kinesisk mad der fåes i USA er MEGET forskellig (- og MEGET bedre) end det der kan opdrives herhjemme!!! Moo Shu Pork består af pandekager, jeg brugte opskriften på Peking pandekager, fordi jeg synes de er gode. Jeg så et sted på en amerikansk hjemmeside, hvor de foreslog Mandarin pandekager (men de minder utrolig meget om Peking pandekager, så jeg mente ikke at det kunne gå helt galt!!). Opskriften på Moo Shu Pork er fra det “Everyday Food“, som jeg fik tilsendt fra Lea (igen, TAK Lea!! *S*). Det smagte godt, men kan ikke måle sig med det jeg fik i USA……….og som jeg heldigvis snart kan få igen 😀

Moo Shu Pork, 4 pers.:

1 tsk. rapsolie eller solsikkeolie

1 spsk. raps- eller solsikkeolie

4 store æg, let pisket sammen

1 svinemørbrad, afpudset

2 spsk. maizena

groft salt, friskkværnet peber

500 g shiitake svampe (jeg kunne kun skaffe østershatte), i tynde strimler

2 spsk. finthakket, frisk ingefær

2 fed hvidløg, finthakket

½ lille hoved hvidkål. meget fint hakket

5 forårsløg, finthakkede

3/4 dl soya

½ dl riseddike

en portion Peking pandekager

Hoisin sauce til servering

Varm den 1 tsk. olie op på en slip-let pande og hæld den let sammenpiskede æggemasse på. Lad det stivne uden at røre i det, så det og når den er helt fast hældes den over på et skærebrædt. Når den er kølet af, rulles den sammen og skæres i strimler. Halver svinemørbraden på langs og skær den i tynde strimler på tværs. Kom kødet i skål, drys med maizena, salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt, så kødet dækkes af maizena. Varm 1 spsk. olie op i en wok og brun kødet hurtigt, det behøver ikke at være gennemstegt, for det får lidt mere varme senere. Hæld det op i en skål. Kom svampe, hvidløg og ingfær i wokken, krydr med salt og friskkværnet peber og steg, til svampene bliver let gyldne, rør hele tiden. Tilsæt hvidkål, forårsløg, soya, riseddike, æggestrimler og svinemørbrad. Vend rundt i det af og til og lad det stege, til kødet er gennemstegt – ca. 2-3 minutter. Server med lune Peking pandekager og hoisin sauce. Tag en pandekage, smør lidt hoisinsauce på, kom lidt af fyldet på, rul sammen og spis (med fingrene).

Til frokost i dag, fik jeg en surf’n turf salat, som er min ynglings salat. Jeg havde en lille bitte rest flanksteak og lidt tigerrejer som jeg stegte med hvidløg. Jeg lavede en bund af forskellige salater, drysset med flagesalt og friskkværnet peber. Så skiver af mango og avocado (avocadoen dryppet med lidt lime). Ovenpå skiver af flanksteak og stegte tigerrejer. Dressingen blev bare lidt sød chilisauce blandet med lidt olivenolie og lidt limesaft – godt og lækkert!!

I morgen tager vi en endags-tur til Sjælland. Kæresten lille niece, hende jeg hæklede dåbskjole til og stod fadder til), fylder 1 år!!! Hun er jo min lille øjesten, så jeg glæder mig til at se hende igen og til at se om hun kan gå. Det er jo desværre ikke så tit vi ser hende, hendes dejlige søster Mille og deres forældre. Vi fylder bilen op: kærestens mor, søster og os og tager så afsted fra morgenstunden (ihvert fald morgenstund for mit vedkommende *S*), så skulle vi være derovre ved frokosttid. Det skal nok blive en god dag – men også en hård dag…….

Den står bare på rester i morgen aften, når vi engang kommer hjem, så må vi se hvad næste uge bringer………

God søndag til Jer alle…….

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Feb 23, 2008
  9:33 pm

  Hyggetrold

  Hej Birthe
  Jeg ønsker en rigtig dejlig søndag for jer.Der bliver nok en masse dejlige minder i form af fotografier, kan jeg jo tænke mig.
  Ved det bliver mega-hårdt for dig og ved osse at det ikke hjælper noget at jeg skriver, at jeg tænker på dig. Meeen der er hvad jeg gør…det ka jo ikke skade, ihvertfald…vel.:)
  Øjenmasken den er godt nok fantastisk til at give “ro” i øjnene. Virkelig fantastisk til en “afslapper”,midt på dagen:)
  Jeg må se at få nogen bestilt 🙂
  Gode tanker Birgit


 2. Feb 23, 2008
  9:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Birgit!

  jeg tror helt sikkert, at det hjælper at du tænker på mig – tak 🙂

  Jeg er glad for at høre, at du kan bruge øjenmasken, jeg har været lidt spændt på at høre fra dig. Den er nemlig god til en slapper midt på dagen – jeg skal også have en med i bilen i morgen…

  God søndag til dig og dine 🙂

  Mange hilsner og tanker
  Birthe


 3. Feb 23, 2008
  10:05 pm

  Hyggetrold

  Hej Birthe
  Jo, takker:). Nøøøøj hvor skønt at læse at i snart skal hjem at se til dine forældre og søskende. Det er da lige til at få helt ondt i maven af at tænke på…ja, altså af glæde:)Jeg kan få helt ondt i maven hvis der er noget jeg virkelig glæder mig til af hele mit hjerte…
  Lige været sammen med min mor et par timer i eftermiddags og det er længe siden sidst. Så nu er jeg bare så fyldt af glæde over det. Og jeg havde hende næsten helt for mig selv en halv time…suk…jeg ER bare så glad indeni:)En Mor er en Mor 🙂 Og der er ligemeget om de selv har født os…det er nemlig selve det at være en Mor for een man elsker og holder af, der betyder noget.Min Mor er som en tryg havn for mig…hun elsker mig ubetinget og hun synes altid jeg er sød og dejlig. Hvilket jeg retfærdigvis osse er, ihvertfald det søde.Jeg har den indstilling, at “man skal være mod andre som man gerne vil have de skal være mod een selv”.Så kan det ikke gå helt galt…
  Hygge Birgit


 4. Feb 23, 2008
  10:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Birgit!

  ja, selvom min mor ikke er min “rigtige” mor, så er hun det i mit hjerte!! Hun er helt sikkert også mere min mor, end hende der kaldte sig min mor i mange år – men som bestemt IKKE var det af sind! Som du selv skriver, så er det jo ikke altid et spørgsmål om de har født en eller ej – heldigvis 🙂
  Din livsfilosofi passer helt med min…

  Mange hilsner og tanker
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!