Newyorkerbyheart

Tikka masala kylling og hjemmelavede pandebrød…….

Det marinerede kylling inden det kommes i ovnen…….

Udrullede pandebrød…….

Første bagte pandebrød……

…..så har kyllingen været i ovnen……

Løg, hvidløg, finthakkede mandler, vand og koncentreret tomatpure…..

Den færdige sauce……
En skøn stak af pandebrød……

Aftenens tallerken…..

I aften har vi fået Tikka masala kylling med hjemmelavede pandebrød, der er kun EN ting at sige: FANTASTISK!!!!! Det smagte bare SUPER godt og pandebrødene var virkelig en succes. De var bare SÅ lækre og smagte skønt!! Rigtig hyggemad, hvor man bare kan sidde og hygge sig med at bryde brød hele aftenen……

Tikka masala kyllinge opskriften er fra Go’ Morgen Danmark og opskriften på pandebrød er fra Spis Bedre 2/06.

Jeg skrev allerede marinaden ned i går, som kyllingen har lagt i natten over, men jeg skriver den lige igen, så I får hele opskriften samlet…..

Tikka masala kylling, 4 pers.:

500 g kylling i strimler

Marinade:

1 dl yoghurt naturel

1 spsk. finthakket hvidløg

1 spsk. finthakket ingefær

5-6 spsk. friskpresset limesaft

2 tsk. groft salt

2 tsk. garam masala

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. cayennepeber

Sauce:

1 stort løg, finthakket

2 tskj. hvidløg, finthakket (jeg brugte 4 fed!!)

2 tsk. frisk ingefær, finthakket (jeg havde ikke mere, så jeg sprang det over)

2 spsk. koncentret tomatpure

1 tsk. gurkemeje

3 spsk. smuttede mandler, meget finthakkede

4 dl vand

3 spsk. (madlavnings)fløde (jeg brugte nu noget mere *S*)

salt, friskkværnet peber

olie til stegning

Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Kom kyllingestrimlerne i en pose, hæld yoghurt marinden over. Masser marinaden godt ind i kyllingestrimlerne og sørg for, at det hele er godt blandet. Læg det i køleskab – helst natten over – og masser marinaden ind i det engang imellem. Hæld kød og marinade i et ildfast fad og steg i ovnen ved 250 grader i 12-15 minutter. Opvarm olie i en gryde og steg løg gyldne. Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpure – rør hele tiden og lad det svitse lidt, til hvidløg og ingefær begynder at dufte. Kom så gurkemeje, finehakkede mandler og vand ved. Lad retten småkoge i 3-4 minutter, hæld den stegte kylling og marinade ved og tilsæt fløde, når retten er gennemvarmet. Smag til med salt og friskkværnet peber. Drys evt. med frisk, hakket koriander eller hakket bredbladet persille. Server med basmatiris.

Pandebrød 8-10 stk. fra Spis Bedre 02/06 (modificeret):

1 dl lunken vand

1 dl yoghurt naturel

25 g gær

2 spsk. olie

1 spsk. flydende honning

1 tsk. groft salt

ca. 480 g mel

olie til pensling

Bland vand og yoghurt i en skål, smuldr gæren i og rør det ud. Tilsæt olie, honning og salt – rør godt rundt. Kom melet i lidt efter lidt og rør godt, til der fåes en jævn og samlet dej. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt. Læg i en skål, læg et viskestykke over og stil til hævning i 1 time. Tryk dejen flad, del dejen i 8-10 stykker. Rul hver del til cirkel ca 3 mm. tyk, med en kagerulle (se note). Pensl brød ganske lidt med olie på den ene side, læg det på en godt varm stegepande (slip-let) og bag ca. 1 minut på hver side. Når den vendes, pensles den på den anden side (kun ganske lidt!!!). Læg de færdigbagte brød i en stabel og server den lune. Hvis der skulle blive nogen i overskud, så kan de fryses. Så tages de direkte fra frysen og lægges i ovnen, de skal kun have kort tid og så skulle de næsten være som nybagte!!!

Note:

Jeg rullede alle brødene ud på en gang og lagde dem klar på køkkenbordet, inden jeg startede med at bage dem.

Jeg kan ikke opfordre Jer nok til at lave disse brød, de er rigtig lækre!!! Jeg tror også, at de vil være gode rullet sammen med salat, grønsager, dressing og måske noget lækkert stegt (okse)kød.

Som I måske kan gætte ud fra dette indlæg, så har jeg gået og været lidt småvrissen de sidste par dage!!! Faktisk så meget, at jeg kraftigt har overvejet at lukke ned for Newyorkerbyheart!! Jeg har modtaget nogle mails, som mildt sagt, har taget modet fra mig og jeg har bare tænkt: nu gider jeg ikke mere. En har skrevet til mig:”at når jeg nu er på “tosse-pension”, så vidste jeg jo nok ikke hvad der skete i den virkelige verden og hun ville derfor påpege overfor mig, at det ikke var tilladt at skrive opskrifterne fra Magasinet Mad herinde”. En del har skrevet til mig, at siden jeg åbenbart ikke ved bedre, så vil de da lige fortælle mig, at det er ulovligt. En enkel har spurgt mig: “om jeg er så dum og uvidende, at jeg ikke ved at der er noget der hedder copyright???”. Jeg mener, tænker andre virkelig SÅ lidt om os der er på førtidspension??? Er der virkelig nogen der tror, at fordi vi er syge af den ene eller anden grund, at vores hjerner så også holder op med at virke?? Har jeg virkelig skrevet så meget vrøvl herinde, at der virker som om jeg er totalt hjernedød???? Det gjorde mig ikke bare vred, det gjorde mig i den grad ked af det!!!! Aldrig har jeg følt mig som SÅ lidt – og jeg er ellers god til at “slå mig selv i hovedet” i forevejen!!!!

Anyway, jeg har besluttet mig for at det – forhåbentlig – er fåtallet der har det som ovenstående personer og at jeg forsætter som vanlig – dum eller ej *S*.

Det er nu lykkedes mig at få lavet at abonnement på “Everyday Rachel Ray” og jeg glæder mig til at modtage det første nummer, som skulle være maj nummeret. Jeg har lavet et 2 års abonnement for $58 (ca. kr. 296,- INKL. forsendelse fra USA!!!). Rachel Ray er stor og berømt de steder folk kan se hende på f. eks. TV og de opskrifter jeg har set af hende, ser lækre ud og er nemme at gå til – lige noget for mig……

Endnu en weekend står for døren – og sikke da noget helt vidunderligt vejr vi haft de sidste par dage. Vejret har faktisk været så godt, at prinsessen har fået lov til at komme udenfor for første gang!!!! I går var hun ude for allerførste gang og det var med bævende hjerte, at jeg åbnede døren for hende. Hun var noget usikker over situationen og var kun lige udenfor små 5 minutter, inden jeg lokkede hende indefor igen med nogle lækre godbider i sovs (-som hun ELSKER!!!). I dag har hun så fået lov til at gå lidt ud og ind som hun havde lyst til, jeg lod bare terrassedøren stå åben. Hun sidder kun lige udenfor døren, så hun hurtigt kan komme ind igen når der er nogle lyde, som hun ikke kender. Det er ikke længe ad gangen hun er ude, men det passer mig fint, så er jeg tryg *S*. Hun skal nok få mere lyst til at strejfe omkring, når hun først har vænnet sig lidt til omgivelserne. Hun har dog aldrig – heller ikke da vi boede i det andet hus – bevæget sig særlig langt væk fra huset (er ihvert fald vores indtryk). Når vi raslede med madskålen (- eller brugte dåseåbneren), kom hun som en – nå ja, mis *S*.

I morgen står den på lækre rester, søndag vender jeg tilbage med en slags gullash og kartoffelmos…….

Print Friendly
Tilbage

75 kommentarer


 1. Feb 15, 2008
  10:52 pm

  Anonymous

  Hej New yorker!
  Først det er nogle ualmindelige lækre retter du laver. Jeg har blot et problem med din lay out. Jeg synes det er for mørkt og billeder bliver for udelikate med al det grå og sorte. Det gør farverne på maden grågule. I al fald på min computer. MVH susanne


 2. Feb 15, 2008
  10:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Susanne!
  ja, det er jeg da ked af, men det er altså gult – så jeg kan ikke gøre så meget ved det…
  At du så oveni købet også synes at det er udelikat, ja så må jeg henvise dig til andre sider, hvor maden ser pænere ud 🙂

  Dette er en privat blog og jeg gør det som jeg synes, bryder du dig ikke om det, så må de bruge nogle af alle de andre – utallige – sider der er om mad…..

  Du er den første jeg hører der beklager sig over mine billeder, desværre rækker en “tosse-pension” ikke til et dyrt og flot kamera, der kan tage bedre billeder. Men du er da velkommen til at donere et….

  mvh
  Birthe


 3. Feb 15, 2008
  11:40 pm

  Nille

  Åh søde Birthe,

  Lad dig ikke gå på af den kommentar! Så den først efter at have sendt dig en mail – forget it!!! FZolk er smålige! Du er ikke et offentligt bibliotek – men en blog, hvor folk (vi) kommer fordi vi værdsætter dig.

  Kærlig hilsen
  Pernille (som står ved sin email i modsætning til de tosser!)


 4. Feb 15, 2008
  11:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Nille!

  Tak 🙂

  Jeg glemmer bare alt om denne dag – og vågner til en ny og frisk dag i morgen – den kan KUN blive bedre 😀

  Sov godt.

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Feb 15, 2008
  11:50 pm

  Anonymous

  Kære Birthe.
  Ja, som du jo desværre har mærket, så er verden desværre fuld af ondsindede mennesker, der ikke uner folk med sygdomme og handicaps at være lidt glade, for det de glæder sig over at lave.
  Du skal simpelthen ikke tage dig det nær, kære du…Bliv du endelig ved på din dejlige blog, der glæder så mange, som den jo gør……
  Som min far så tit har sagt til mig .: Op med næbbet du, dig skal ingen få lov at skræmme…
  Men det er da skammeligt som folk kan opføre sig…Jeg græmmer mig over uintelligente og smålige tankegange og udtryksmåder, der kun er beregnet på at sprede ondskab…
  Sov godt og rigtig god weekend til dig
  Hygge Birgit


 6. Feb 15, 2008
  11:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Birgit!

  Tusinde tak for de opmuntrende ord 🙂 Jeg sider lige og “vander høns” og svælger i selvmedlidenhed!!! Godt at en ny og frisk dag snart starter 😀

  Tusinde tak for dit kort, som jeg lige har modtaget i dag – det gjorde mig rigtig glad at få sådan et håndskrevet kort!!! Det er desværre for sjældent i disse tider – hvor jeg også selv – tyer til mail. Det er også bedre, når man har fingre som mig….

  Hav en rigtig god weekend og jeg håber, at du bliver glad for “øjenskyggerne”.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 16, 2008
  12:12 am

  Anonymous

  Hej Birthe
  Ups…jeg prøver lige på en anden måde, så jeg ikke optræder som anonym…
  Jeg sender dig en masse trøst,så du kan falde til ro og få det bedre…
  Håber du kan komme til at få en rigtig god nattesøvn, så dagen imorgen begynder for dig på aller bedste måde…
  Jo. det er nogle “dejlige øjenskygger”, hi hii, som du da liiige kan få det sagt…du ER herlig, ja du ER…
  Ja, dejligt med brevene, men det er nu nemmere med det mailen…
  “Sov nu godt og rigtig længe
  du er træt og kan dertil trænge”
  Knus Birgit
  Jeg ku ikke lige hitte ud af det nye, så jeg er under anonym igen. Jeg forsøger en anden gang, når jeg er lidt mere frisk til det.

  Nat hilsen Birgit…


 8. Feb 16, 2008
  7:31 am

  Anonymous

  Hej Newyorkerbyheart,
  Der er desværre mange dumme og smålige personer derude. Når man som du viser hvem man er – bliver man skydeskive for den slags idioter. I bund og grund er de sikkert bare misundelige fordi du brænder for noget og forstår at smitte dine mange læsere. Bliv ved med det. Jeg læser din blog hver dag og synes den er modig og livsglad, selvom du også har dit at slås med. Bare bliv ved! og god weekend-


 9. Feb 16, 2008
  8:53 am

  Sister Bonde

  Støtter op om Nille. Bliv endelig ved Birthe og lad det ikke gå dig på af disse dumme bemærkninger og mail.
  Som du ved, så nyder jeg alle dine retter og er imponeret over din iver, for at få dem ud til folket.


 10. Feb 16, 2008
  10:07 am

  Elisabeth

  lad dig ikke gå på af nogle få klaphatte, som ikke kan finde ud af at skrive pænt og “civiliseret” – nok er en blog et “offentligt rum”, men derfor kan man jo godt tale høfligt til blogejeren 🙂
  vi er mange som elsker at komme forbi her, og det kunne ikke falde mig ind, at tænke sådan om dig, som nogle åbenbart gør! Jeg synes du skriver dejligt, spændende og man kan jo slet ikke undgå at få lyst til at svinge med potter og pander selv midt om natten, efter at have været forbi her 😉
  op med humøret, sådanne dumme kommentarer er ikke værd at spilde krudt på!
  *kram* Elisabeth


 11. Feb 16, 2008
  11:01 am

  Trine

  Ja, nogle folk forstår bare ikke, at man godt kan have en hjerne, bare fordi ens krop ikke virker. Selv når man snakker med socialrådgivere kan det være et problem at være intelligent, for så kan man jo ikke have problemer med dagligdagen. Men det kan man altså godt! Og sådan noget gør det bare endnu sværere at have et usynligt handicap.

  Jeg må indrømme at jeg selv overvejede ophavsretsloven i forbindelse med opskrifterne, men jeg er også miljøskadet hvad den slags angår. Og selvom man ikke umiddelbart regner med det, så er opskrifter også beskyttede af ophavsretsloven.

  Jeg synes du skal kontakte magasinet og spørge dem. De kan da kun være glade for lidt reklame og på den måde har du dit på det tørre.

  Og så ignorer alle de folk der sviner dig til, og som ikke engang vil skrive det offentligt. Vi er mange der nyder bloggen, så blive endelig ved!

  Mvh Trine


 12. Feb 16, 2008
  11:08 am

  Angelika

  Hej Birthe..

  Sikke da nogle fjolser der huserer herinde. Jeg fatter ikke hvad folk vil her, hvis de ikke kan lide siden. Så må de jo finde en anden og brokke sig der. Længere er den vel ikke.

  Jeg synes i hvert fald ikke at du er tosset. Det er da ikke for sjovt at du går hjemme og at du er på førtidspension. Jeg kunne forestille mig at det ikke er lige sjovt altid at have ondt, og altid gå derhjemme og kukkelure. Det er derfor jeg så godt kan lide at læse sin blog, for der er ikke spor klynken eller brokken og surhed i din hverdag. Du tillader det ikke, og det er virkelig dejligt at du alligevel går med oprejst pande og får masser ud af din hverdag med alle mulige interesser. Det er dejligt at læse.

  Mht lille mis, så tror jeg helt sikkert at det har været traumatisk for hende at blive flyttet sådan rundt. Så hun skal nok lige have tiden til at rigtig forstå at hun ikke længere skal videre men blive hvor I er 🙂

  Jeres nye hus ser rigtig dejlig ud, og sikke en udsigt. En dag vil jeg også have sådan et dejligt sted, men først skal jeg lige have alt det gode med fra København, inden jeg skal videre 🙂

  Håber ikke at du tager dig for meget af de negative mails – husk på vi er rigtig mange der nyder din blog dagligt, og dine skønne opskrifter samt billeder. Og nej jeg synes ikke de er spor gule.

  Ha´en dejlig dag.

  Hilsner fra Angelika


 13. Feb 16, 2008
  11:28 am

  Anonymous

  Hej Birthe,

  Hvor er jeg glad for at du har bestemt dig for at fortsætte. Som du kan se er vi rigtig mange, som sætter stor pris på og nyder din flotte blog. Ja, jeg vil næsten sig at vi er lidt afhængig af dine dejlige opskrifter, dine anbefalinger af bøger og alt det andet sjov du deler med os 🙂

  Venligst
  Bente fra Solens Rige


 14. Feb 16, 2008
  11:43 am

  Helle K.

  Jeg ville ønske, at jeg kunne give dig et kram, men det gør jeg NU i tankerne. Jeg har ikke ord til at beskrive, hvor ked af det jeg blev på dine vegne. Tænk at nogle mennesker er så “små” indeni. Jeg læser din blog med stor glæde (men jeg er selvfølgelig også en af de halvdumme førtidspensionister, så hvad kan du bruge det til). Jeg fatter ikke hvorfor nogle mennesker føler det næsten som et kald, at svine andre til, at tale grimt og nedladende til andre??? Mon de også taler til andre på den måde i det virkelige liv?

  Jeg ønsker dig en god og dejlig weekend 🙂


 15. Feb 16, 2008
  12:32 pm

  Mona

  Hej New Yorker!
  For filan da, hvor kan det gøre mig RASENDE, at nogle mennesker kommer med nedladende kommentarer. Jeg håber virkelig, at du fortsætter din blog, jeg elsker dine opskrifter, og jeg elsker at læse om prinsessen og alt det andet du fortæller om.
  Keep up the good work!
  Ha’ en rigtig dejlig weekend, nu skal vi ned og købe ind til “eksotisk mørbrad”.

  Mange hilsener fra Mona
  P.S. Ingen er for store til lidt høflighed og venlighed – men nogle er for små!


 16. Feb 16, 2008
  1:28 pm

  Frk. Bibo

  Kære new yorker.

  Jeg håber du har sovet godt og ser lyst på dagen idag – har først set dit flotte indlæg idag, lørdag.

  Jeg er da fuldstændig mundlam og ekstrem gal lige nu. Hva’ bilder folk sig ind at sende sådanne nedladende ting til dig – og så på mailen?!! Kan de ikke lide hvad de ser/læser, så kan de da bare tage at blive væk!! Jeg har en kær veninde som også er på “tosse-pension” og hun er da også noget af det skønneske menneske på denne jord. Hey, jeg kommer sikkert også på tosse-pension, hvis min sygdom udvikler sig aggressivt (hvad der ikke er nogen der ved). Er jeg så også en tosse? I så fald er jeg STOLT af at være en tosse.

  Jeg nyder at kigge forbi her og blive inspireret til hvad jeg kalder “nu skal jeg prøve noget nyt i weekenden og kigger lige forbi new yorker som plejer at diske op med skønne opskrifter”. Og jeg er aldrig gået skuffet herfra!

  Gode weekendønsker og med kærlig hilsen,
  Frk. Bibo


 17. Feb 16, 2008
  2:06 pm

  fiskerfernandez

  Hej Birthe,
  Jeg har ikke kommenteret herinde før, men jeg læser med en gang i mellem, netop fordi du inspirerer til at lave utrolig lækker mad.
  At nogen har ondt i røven over dit liv, og tilmed sender en email for at fortælle dig det, synes jeg er utroligt småligt. Det er tydeligvis et menneske, som ikke kan unde et andet menneske en smule lykke og overskud midt i et liv med sygdom.
  Bliv endelig ved med at gøre det, du gør. Der er mange, som sætter stor pris på det! 🙂

  Med hensyn til referencerne er der andre måder at omgås det på (fx. en henvisning til siden uden at gengive hele opskriften), uden at få problemer med copyright osv.

  Ha’ en god weekend og cheer up 🙂


 18. Feb 16, 2008
  2:31 pm

  joan

  Kære Birthe,
  sådanne mails skal du straks glemme. Brug ikke så meget som et sekund på dem. Lad dem ikke influere på din dag eller humør. Det er de ikke værd. Mennesker der skriver sådan, er slet ikke mennesker som er værd at beskæftige sig med! Skal du spilde en tanke på dem, så send dem en medlidende, for tænk et liv de har, når de kan være så bitre og ondskabsfulde.

  Godt du fortsætter med siden, vi er mange, som elsker den 🙂

  Joan


 19. Feb 16, 2008
  3:28 pm

  Anonymous

  Kære Birthe

  Først og fremmest er jeg lettet over at du vil fortsætte,, selvom du ikke får en kommentar af mig i ny og næ, så er jeg en ivrig læser af din blog, og har lavet mange af dine madopskrifter.

  Du skal ikke lade dig gå på af andre.
  Lad dem ikke få mere magt over dig, end du selv giver dem.

  Fortsæt med det gode arbejde
  Hilsen
  Nazan – trendsales


 20. Feb 16, 2008
  3:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Birgit!

  Det er helt ok, at du skriver under “anonym” jeg ved jo hvem du er – og nu ved også hvor du bor 😀

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 21. Feb 16, 2008
  3:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  mange tak for din støtte og jeg er glad for at du tit kommer forbi og kigger 🙂
  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Feb 16, 2008
  3:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sister Bonde!

  Mange tak for støtten 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Feb 16, 2008
  3:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Elisabeth!

  Tak for støtten og du frembragte lige et herligt billed i mit hoved: dig der svinger potter og panden i nattens mulm og mørke 😀

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 24. Feb 16, 2008
  3:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Mange tak for støtten 🙂

  Jeg har skam fået lov at bladet – jeg skrev det for et par dage siden her på bloggen. Jeg spurgte dem selvfølgelig før jeg overhovedet overvejede at sætte dem på bloggen, fordi jeg ikke vidste om de ville have opskrifterne offentliggjort inden bladet udkom. Der var ingen problemer, bare jeg henviste til dem og de vil også omtale min blog under deres “profil” af mig i bladet 🙂

  Så jeg tror, at begge parter får noget ud det. Jeg ved også at redaktøren selv har været inde på bloggen og se de billeder jeg har taget – og hun er fuld tilfreds 🙂

  Så den vej rundt, er der ingen problemer…….jeg har måske bare ikke gjort tydelig nok opmærksom på det.

  God weekend.
  Mange hilsner
  Birthe


 25. Feb 16, 2008
  3:36 pm

  Anonymous

  Hej Birthe,

  Jeg har læst din blog i et par måneder nu, men har aldrig før skrevet en kommentar, men det bliver jeg nødt til nu.
  Det er en virkelig god blog du har, med rigtigt lækre madopskrifter og gode beskrivelser.
  Jeg kan slet ikke forstå at folk sender sådanne mails til dig. Man må have store problemer, hvis man er nødt til at hælde galde ud over andre tilfældige mennesker på den måde.
  Du må endeligt ikke lade dig gå på.

  MVH,
  Rebecca


 26. Feb 16, 2008
  3:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bente!

  Tak for støtten, det betyder mig for mig 🙂

  God weekend, helt derude….

  Mange hilsner
  Birthe


 27. Feb 16, 2008
  3:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bente!

  Tak for støtten, det betyder mig for mig 🙂

  God weekend, helt derude….

  Mange hilsner
  Birthe


 28. Feb 16, 2008
  3:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Tak for støtten 🙂

  Jeg tror også prinsessen er godt og grundig forvirret – der skærer mig i hjertet nogle gange når jeg ser på hende og hun virker skræmt, det kan jeg simpelthen ikke have!!

  Hvor kan jeg godt forstå at du vil have Københavns fortræffeligheder med, det er en skøn by, som jeg først rigtig har fået øjnene op for de sidste år. Der er masser af tid 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 29. Feb 16, 2008
  3:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle K.!

  Tak for støtten 🙂
  Jeg tænkte lige det sammen: taler de mon sådan til deres medmennesker i hverdagen, for så kan det måske godt skabe nogle konflikter!!!
  Jeg tror nu ikke at de gør det, jeg har på fornemmelsen, at det er mest når de sidder trygt bag deres skærm – så er nogle ting så meget lettere 🙂

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 30. Feb 16, 2008
  3:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. Bibo!

  Tak for støtten 🙂

  jeg vidste slet ikke, at det også kan være den vej for dig….

  Jeg mener nu ikke at jeg selv er en tosse, men måske en original – men hellere en original end en kopi 😀

  Jeg er glad for at du har kunnet bruge nogle af opskrifterne herinde…

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 31. Feb 16, 2008
  3:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Tak for støtten – og hvor er dit PS dog bare helt rigtigt!! Tak for de kloge ord….

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 32. Feb 16, 2008
  3:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Joan!

  Tak for støtten og god weekend 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 33. Feb 16, 2008
  3:46 pm

  Valdemarsro

  Stort kram til dig! Jeg håber dagen i dag er lysere og at du har rystet de dumme mails af dig.

  Jeg forstår virkelig ikke hvad der får andre mennesker til at skrive den slags til andre. Tænk at bruge energi på det. -og én ting er at de vil stille spørgsmål til copyright mv, men gør det da på en ordentlig, høflig og respektfuld måde. Jeg forstår ikke de mennesker der ikke har omtanke for andre og bare spreder dårlige energier og med vilje gør andre kede af det.
  Jeg tror de må have det skidt!

  Jeg er glad for at du fortsætter med din hyggelige blog, med dejlige madopskrifter, billeder, hverdagsoplevelser og godt humør! Jeg nyder at følge med herinde!


 34. Feb 16, 2008
  3:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Fiskerfernandez!

  Tak for støtten – og tippet ang. ophavsret 🙂

  God weekend

  Mange hilsner
  Birthe


 35. Feb 16, 2008
  3:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nazan!

  Mange tak for støtten og jeg er glad for du kigger forbi herinde 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 36. Feb 16, 2008
  3:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rebecca!

  Tak fordi du giver dig til kende og for din støtte 🙂

  Jeg forstår heller ikke at nogen har brug for det, hvis de ikke kan lide bloggen, kan de jo bare gå videre – jeg har endnu ikke tvunget nogen til at være herinde 😀

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 37. Feb 16, 2008
  3:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Valdemarsro!

  Tak for din støtte 🙂

  GOd weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 38. Feb 16, 2008
  5:59 pm

  Anonymous

  Hej NewYorker
  Jeg følger lidt med på din blog i ny og næ og nyder alle dine inspirerende opskrifter. Og specielt nyder jeg alle billederne du “krydrer” bloggen med – billeder som er yderst delikate på min computerskærm 🙂
  Jeg har ikke skrevet før, men følte at jeg måtte skrive at jeg er glad for at du fortsætter bloggen selvom du har været i modvind. Jeg synes det lyder utroligt groft det du har stået model til de sidste par dage – og derfor sender jeg dette virtuelle “skulderklap” til dig – keep up the good work 🙂
  MVH Pernille B


 39. Feb 16, 2008
  6:31 pm

  Anonymous

  Kjære Newyorkerbyheart, her kommer en oppmuntring fra Norge også; jeg leser bloggen din hver dag; den er et høydepunkt! Jeg får alltid uimotståelig lyst til å prøve ut oppskriftene du poster, og din holdning til livet er meget inspirerende.
  Ikke la disse smålige, dumme menneskene ta motet fra deg, ta det heller som et tegn på suksess – det er alltid noen som ikke takler at andre gjør det bra, men du må ikke la det hindre deg i å fortsette med denne flotte blog. Keep up the good work!

  (Jeg husker forresten at jeg leste at du hadde spurt om tillatelse til å poste oppskriftene til matbladene, og det falt meg aldri inn at det skulle være noe problematisk ved det – de må virkelig være dumme som ikke skjønner det…)

  Varm hilsen og stor klem,
  Christiane

  (jeg hater at det står anonym, men det er altså meg, Christiane fra Norge 😉 )

  ps; er det vanskelig å forstå norsken min? jeg har en dansk venninne som jeg er veldig glad i, men det er ikke alltid at vi forstår “hinanden”. jeg kan alltids skrive på engelsk.


 40. Feb 16, 2008
  8:02 pm

  Karina

  Kære Birthe,

  Du fortjener et kæmpe kram og stor tak for din blog. Jeg er ingen haj i et køkken, men du har inspireret mig og givet mig mod til at kaste mig ud i opskrifter mange gange med dit: “I kan bare komme igang, det smager super lækkert”. Du er en mega inspirationskilde, krydrer opskrifterne med dejlige billeder ( i rigtig god kvalitet, og de er ikke gule på min skærm) og det er altid hyggeligt at læse om din dagligdag. At du derudover giver masser af gode læsetips er en ekstra bonus oven i hyggelæsningen. Du er absolut en af de blogge jeg vil være ked af at skulle undvære, så keep up the good work, du har mange fans!! 🙂
  Mange kærlige hilsner
  Karina


 41. Feb 16, 2008
  9:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pernille B!

  Tak støtten og fordi du giver dig til kende, det gør mig glad 🙂

  Tak for skulderklappet…

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 42. Feb 16, 2008
  9:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christiane!

  Tusinde tak for din støtte 🙂

  Jeg har INGEN problemer med at forstå eller læse dit norske. Jeg har selv en norsk veninde, som jeg har været au pair sammen med – selvom vi ikke kunne tale dansk/norsk sammen – så skriver vi altid dansk/norsk til hinanden. Så INGEN problemer der….

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 43. Feb 16, 2008
  9:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karina!

  Tusinde tak for din støtte – og jeg er så glad på dine vegne, for at du giver dig i kast med opskrifterne. You go girl!! 🙂

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 44. Feb 16, 2008
  10:30 pm

  Marianne's mening

  Kære Birthe

  Du må endelig ikke lukke for vores kommentar, for hvor skal vi så rose dig, for din inspirerende opskrifter!

  Jeg håber, du ved, at vi er rigtig mange der nyder din side og dagligt er inde og tjekke nyt ud.

  Jeg kan godt forstå du er blevet ked af det og vred.

  Rigtig god weekend, sødeste Birthe.

  Knus Marianne


 45. Feb 16, 2008
  10:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Marianne!

  Tusinde tak for dine søde og opmuntrende ord 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 46. Feb 17, 2008
  1:45 pm

  Deborah

  Undskyld jeg ikke fik læst rigtigt! *flov smiley* Jamen jeg har da også fået sådan nogen lede, lede kommentarer ovre hos mig en overgang. Der var en, der gjorde det til sin mission at generer mig så meget som vel muligt. Det var decideret ondskabsfuldt. Vedkommende forsøger sig engang imellem, men ryger i spamfilter og slettes så. Det var så slemt, at jeg meldte det til politiet. Så kan du selv gætte, at det var slemt.

  Jeg var også lige ved at få nok, men lod mig ikke slå ud, men fortsatte altså også. Det skal du også gøre. Vedkommende der huserede hos mig figurerede med falske emails. Du kan formentlig blokerer for vedkommende i dit mailprogram og på du kan ihvertfald på gmailen.

  Nej fortsæt du bare… vi er jo mange, mange der nyder dig. Har du helt glemt din 4. plads?? Jeg skal iøvrigt prøve den kylling bortset fra det! Søndagsknus fra mig


 47. Feb 17, 2008
  3:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Deborah!

  Hvor er det træls, at der findes sådanne mennesker, der kan ødelægge vores glæde ved at blogge!!!
  Jeg håber, de får noget andet at give sig til….

  God søndag til dig.

  Mange hilsner
  Birthe


 48. Apr 22, 2008
  6:51 pm

  Christina

  Vedr. pandebrødene.

  Jeg har prøvet at lave dine pandebrød og det blev meget lækre. Der skulle dog slet slet ikke så meget mel i som der står i din opskrift – jeg endte med at bruge ca. 280 gram mel og ikke 480 gram?

  Mvh. Christina


 49. Apr 22, 2008
  7:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Som ved al anden brødbagning, kan melmængden variere – jeg har også tit afprøvet opskrifter hvor jeg har brugt mere eller mindre mel – det er noget du selv må justere….

  Mvh
  Birthe


 50. Oct 7, 2008
  6:25 pm

  Ditte

  Hej Newyorker,

  tror du man kan lave sovsen til denne ret uden fløden i? Min mave kan desværre ikke tåle fløde.


  • Jun 11, 2012
   6:16 pm

   karina

   Ellers prøv med kokosmælk


 51. Oct 7, 2008
  8:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ditte!

  jeg vil tro at du kan bruge mælk eller måske soyafløde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 52. Nov 20, 2009
  12:36 pm

  Stig Christensen

  Hej..

  Er selv meget i usa og elsker al den variation i maden…elsker at spise i usa!!
  Så her er en thumbs up for dine opskrifter som vi har lavet en del af 🙂
  Fortsæt dit gode "arb"!

  Vh
  Stig


 53. Nov 25, 2009
  11:05 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Stig!

  Tak for din kommentar og det glæder mig, at I har kunnet bruge min side til inspiration 🙂

  At spise i USA er guddommeligt og jeg savner der hver dag!

  Mange hilsner
  Birthe


 54. Oct 31, 2010
  4:57 pm

  MissFitFood

  kære søde Birthe! Ja har lavet din ret med pandebrød i dag, men der er altså noget jeg slet ikke kan få til at passe… der var virkelig meget mel tilover da dejen var som den skulle være… er der mon noget jeg har gjort forkert? glæder mig til at smage retten… jeg elsker at læse din inspirerende blog. mvh Naja


 55. Oct 31, 2010
  5:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Naja!

  Det kan godt passe 🙂 Mel er jo forskellig og deje er også forskellige, så hvis konsistensen er som den skal være, så er alt fint….

  Jeg håber at du vil kunne lide det. Jeg synes at det er en skøn ret, en rigtig hyggeret. Lad mig vide hvordan det går 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 56. Sep 23, 2011
  3:18 pm

  Christian W Jensen

  Hej Birthe…

  Danmark vil blive et tristere og mere smagløst (fun intended) sted hvis du en dag beslutter dig for at lukke butikken…

  At folk tror, hjernen holder op med at virke bare fordi kroppen ikke makker ret, viser mere om dem end om dig 😉 Det er da netop når kroppen står af, at man bliver nød til at have øverste etage i orden.

  Jeg er sikker på de mange kommentarer du får skyldes, at du har udrettet mere med din corpus defectus end de har med deres liv..

  God weekend

  Christian, der er ved at lave Tikki masala Kylling til familien til i aften 😉


 57. Sep 27, 2011
  11:13 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Christian!

  Mange tak for din kommentar, den er meget værdsat!

  Jeg håber, at familien og du kunne lide tikka'en, dette er en af mine yndlingsudgaver – og især med brødet til 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 58. Jan 20, 2012
  4:13 pm

  Anders Bo Petersen

  Hej Birthe
  Jeg er i gang med at lave dine Naanbrød. Jeg har et lille problem med opskriften – væske i forhold til mel passer ikke. Derfor har jeg måtte køre på slump. Går i gang om en times tid med at bage dem og er ret spændt på resultatet ;
  Mvh
  Anders B. Petersen
  Isl. Brygge


  • Jan 20, 2012
   4:20 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anders!

   Det er jeg ked af, plejer nu ikke at have problemer med dem, men melmængder kan nemt variere derfor skriver jeg også ca. 🙂 Håber dog at de bliver gode – og det er pandebrød ikke naanbrød 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 59. Jan 21, 2012
  6:31 pm

  Anders Bo Petersen

  Hej Birthe
  Vil lige fortælle dig, at jeg scorede ret mange point i går aftes af mine gæster.
  De var VILDE med både retten og brødene, og jeg kommer til at lave det igen snart. Lige et lille fif. Foruden brødene lavede jeg ris efter en indisk inspireret opskrift. Du kan gå ind på http://www.elsker-med-kokken.dk Søg under Tikka Masala.
  Næste gang vil jeg dog spice lidt op med mængden af krydderier.
  Mvh
  Anders


  • Jan 21, 2012
   6:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anders!

   Det glæder mig at det hele blev godt – også brødene. Tak for tippet, det er noteret 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 60. Mar 15, 2012
  1:03 pm

  Sandra

  Hej Birthe!
  Ville lige rose din helt fantastiske hjemmeside. De sidste par gange jeg har skulle finde inspiration eller opskrifter kigger jeg bare på din side – den er genial!!!
  Mange tak fra Sandra


  • Mar 15, 2012
   1:05 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sandra!

   Det glæder mig at du kan gøre brug af min side. Tak fordi du tog dig tid til at fortælle det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 61. Mar 19, 2012
  10:13 pm

  Pernille F.

  Hejsa, ledte efter en opskrift på chicken tikka og har besluttet at bruge den her. Har sat kyllingen i marinade nuher og glæder mig til at lave resten imorgen 😀

  Jeg er lidt i tvivl om jeg skal lave brødene også, eller bare købe nogle fladbrød. Er de her pandebrød også gode når de er kolde? Jeg satser nemlig på at lave en stor potion og varme små potioner op i løbet af ugen. Vil det også kunne gå med brødene? De ser jo unægteligt gode ud 🙂


  • Mar 19, 2012
   10:19 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Pernille!

   Jeg håber at retten vil falde i din smag 🙂 Personligt synes jeg at det er en rigtig skøn ret……
   Brødene er ikke godt kolde, de er bedst frisklavede. Jeg varmer dem dog som regel om dagen efter i ovnen, men de skal pakkes ind i stanniol og varme forsigtig op, ellers bliver de meget sprøde.

   Mange hilsner
   Birthe


 62. Mar 20, 2012
  8:41 pm

  Pernille F.

  Det smager rigtig nok dejligt 🙂
  Blev lidt overrasket over hvor flydende sovsen blev og vil måske bruge mindre vand næste gang (og der bliver helt sikkert en næste gang) Valgte at hakke mandlerne lidt mere groft fordi jeg kan godt kan lide dem sådan.
  Det blev så også uden brødene i denne omgang, og jeg købte nogle billige grove fladbrød og lunede kun et til i aften. (jeg prøver at tabe mig så for meget brød, ris og den slags dur ikke)
  Jeg forestiller mig gerne at lave det her til et selskab engang, hvor jeg så også laver de her pandebrød 🙂
  Tak for at du har delt denne dejlige opskrift 😀


  • Mar 20, 2012
   8:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Pernile!

   Dejligt at du kunne lide det 🙂 Det bliver måske lidt mere flydende, fordi du hakkede mandlerne mere groft, de jævner jo lidt, men du kan jo altid jævne det lidt mere. Personligt kan jeg godt lidt lidt flydende, så brødene kan bruges til at suge det op med. Jeg har flere opskrift på pandebrød i mit indeks også nogle med mere grove meltyper, så de bliver lidt sundere 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 63. Mar 20, 2012
  10:11 pm

  Ida

  Nuuuui en dejlig tikka masala .. Hold op det var lækkert, og dejligt nemt!!! Thumbs up herfra!!!


  • Mar 20, 2012
   10:26 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Ida!

   Ja, den smager dejligt, så det glæder mig at du også synes om den. Tror da snart jeg må lave den igen 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 64. May 5, 2013
  9:45 pm

  Camilla egeborg

  Kære Birthe..
  Husk på at imod tåber kæmper selv guderne forgæves!!!! Så fremover når smålige mennesker skriver dumme og grimme ting til så SLET det, du skal ikke engang læse det bare SLET skidtet..
  Der er desvære idioter alle vegne og af en eller anden grund skal de altid kæfte op og tydeliggøre præcis hvilke store idioter de er. Du har haft så meget i dit liv at kæmpe med og du har klaret det hele, så du må ikke lade en håndfuld uintelligente mennesker ødelægge det for dig.
  Ved at lukke ned for din blog vil du selvfølgelig fjerne deres mulighed for at nå dig. Men du vil også fjerne alle os der holder af dig og holder med dig muligheden for at nå dig og give dig den smule støtte vi kan.
  Så søde Birthe slet alle indlæg så snart du ser at de ikke vil dig noget godt. Du må ikke give dem så meget magt at du vælger at trække dig. Du har INTET at skamme dig over eller gemme dig for.❤❤❤


 65. May 9, 2013
  1:18 pm

  helle marie

  Kære birthe

  Hop op og fald ned på hvad alle tosserne mener og syntes. Husk at du kender sandheden 🙂

  Hvordan fik du dem til at sende bladet til danmark, er det særligt for dig eller er det mig der ikke kan finde ud af det:-)

  Knus fra Helle


 66. May 14, 2013
  12:48 pm

  Anette

  Uhm, ser godt ud – det vil vi prøve i aften 🙂
  Vi har i øvrigt lavet dine ølmarinerede svinekæber (to gange, faktisk) – hold op, det var lækkert – selvom det lugtede mystisk ved tilberedningen pga. øllet – men hold op hvor det smagte! Vores unger på 1½ og 6 år slugte det også!

  Jeg har købt din kogebog og vi har allerede været i gang med de bbq marinerede grillede kyllingelår, Chicken Parmagiana, Manhattan Style cheesecake (Oh-my-God!!) – alt med stor success hos både store og små. I weekenden står den på Pulled Pork for første gang – min mand glæder sig som et lille barn 🙂

  Tak for en inspirerende blog – og held & lykke med dit behandlingsforløb.

  Mange hilsner
  Anette – også en stor USA-elsker/rejser 🙂


 67. Oct 13, 2013
  9:24 am

  Mettemus

  Vil blot skrive at vi er mange der er pjattede med din blog ,jeg selv får altid inspiration af at læse og afprøve dine skønne opskrifter Du er genial og jeg ønsker inderligt at du bliver ved med med din blog den er skøøøøøn


 68. Apr 19, 2017
  6:09 am

  Pernille Belling

  Hej.
  Lavede denne indisk ret med fladbrød igår…og hold nu op, det blev godt.
  Den bedste jeg har fået til dato, og de fladbrød må man ikke snyde sig selv for.
  Næste gang vil jeg dog kun stege præcis de brød vi spiser, og gemme resten af dejen i køleskabet, og stegen de resterende dagene efter.

  Jeg bliver nød til at købe din kogebog, har flere af dine opskrifter som favoritter, bl.a burgerboller.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!