Newyorkerbyheart

Chimichurri-marineret kylling med nødder, tranebær og spinat……..

Chimichurri marinade, både til i dag og i morgen………

En lækker stabel pandebrød…………

Bacon svitses…….
Marineret kylling kommes ved……

Tørrede abrikoser, tørede tranebær, pistacienødder og mandler tilsættes……..

Frisk spinat tilsættes tilsidst……..

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået en ret fra TV-Syd, som Trine Gadeberg kalder “Den vi kan, med det vi har” (fantastisk navn synes jeg *S*). Det smagte FANTASTISK og jeg kan kun anbefale Jer at lave det!! Jeg har kun lavet lidt om på den. Jeg marinerede kylling i chimichurri marinade, fordi jeg alligevel skulle lave noget til den culottesteg vi skal grille i morgen. Den ligger nu og hygger sig i marinaden, til den skal på Weber’en i morgen aften……

Chimichurri marineret kylling med nødder, tranebær og spinat (aka.: “Den vi kan, med det vi har” af Trine Gadeberg):
2 kyllingebrystfileter i strimler
chimichurri marinade (tryk på ordet, for at komme til opskriften *S*)
1 pose frisk spinat, skyllet godt og afdryppet
ca. 3/4 pose saltede pistacienødder, afskallet og hakket
1 god håndfuld mandler, smuttede, hakket
1 pakke tørrede abrikoser, skåret i små stykker (se note)
3/4 pose tørrede tranebær
1 pakke bacon i små stykker
salt, friskkværnet peber
Kom marinaden i en frysepose, sammen med kyllingestrimlerne. Lad det marinere i nogle timer. Svits bacon i en stor gryde (sauterpande), når det er brunet noget, kommes kyllingestykkerne ved. Rør i det. Tilsæt resten af ingredienserne – undtagen den friske spinat – krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det svitse, til kyllingestykkerne gennemstegte. Tilsæt spinaten, når den er faldet sammen er retten færdig. Server med lækker brød, prøv f. eks. disse pandebrød.
Note:
Jeg vil nok skære ned på de tørrede abrikoser, ihvert fald til det halve, måske endnu mindre. Jeg synes, at de er for søde.

Her kommer så dagens “Æv” kommentar:

“Anonym sagde…
Goddag D’damer.
Hvor er det dog dejligt, at fornemme, at der er plads til ytringsfrihed her i disse Muhammed tider på en fredelig madblog…
Jeg er mildest talt dybt forarget over den ballade der er blevet i hønsegården over, at en person har våget at ytre en anden mening end den I deler.
Om man er enig med denne Helene Haabergaard eller ej, er for mit vedkommende uinteressant, men at I vælger at goggle hende på alle leder og kanter og udtale sig om hendes virke på det store og farlige Internet virker simpelthen for småligt!
Jeg sidder her og grimmes over denne røre, og leder samtidig efter ytringsfriheden.
Øv!”

Den kom i dag, men er lavet til dette indlæg. Jeg ved ikke hvordan I har det, men min respekt kan altså ligge på et meget lille sted, når vedkommende ikke engang vil lægge navn til det vedkommende skriver!!!! At skrive en kommentar er en ting, men at ville være anonym – det synes jeg bare er for “lavt”. Desuden hedder det ikke “goggle” – men “google” 😀

Nu lader det da – endelig til – at tågerne fra forkølelsen er ved at lette!!! Jeg har fået det meste af min smagssans tilbage, er dog stadig ikke på 100%. Kræfterne er også så småt ved at vende tilbage, så nu har jeg ikke længere nogen undskyldning for at ligge og “fede” den på sofaen *S*

Bøger:
Jeg er jo stadig ved “Livstid” af Liza Marklund. Den er for så vidt stadig ok, god – men jeg synes faktisk, at “Nobels Testamente” var bedre. Jeg synes, at den har sådan en irriterende opbygning, hvor Annika Bengtsson’s tanker står sådan lidt på må og få. Jeg ved ikke hvorfor, men det irriterer mig altså!!

I morgen skal vi jo have en gæst (menuen kan I se her) og jeg glæde mig faktisk til at gå og nusse i køkkenet i morgen. Kæresten skal på arbejde nogle timer, så jeg har fred og ro til at gå og tulle i køkkenet – sammen med prinsessen. Jeg har bestemt mig for, at vi (*S*) gerne vil grille culottestegen i morgen, så Weber’en skal hives frem og have sin debut her på vores nye bopæl!

HAV EN RIGTIG GOD WEEKEND
Det bliver nok søndag, inden jeg vender tilbage med opskrift og billeder fra lørdagens gæstebud.
Print Friendly
Tilbage

3 kommentarer


 1. Mar 8, 2008
  8:50 pm

  mig selv

  Kære Birte…
  Altså, hvad er alt det her da for noget ?? sikke en ballade hva ?… stay strong… og fortsæt den seje linje, kan folk ikke lide lugten / smagen / tonen på din blog osv så må de simpelthen klikke videre, slut færdig punktum… jeg kunne sige så meget mere om det der er blevet skrevet til dig osv men de som har skrevet det fortjener ikke flere ord !! dog er jeg nød til at sige til hr eller fru anonym at folk der mener de har ret til at aflevere sådan en svada som f.eks. “helene” de må dælme også kunne tåle at man f.eks. googler dem !! hvorfor skal birthe bare finde sig i sådan en omgang??? det hedder altså også demokrati osv at hun holder på sit og hun beder ikke om brok osv herinde, hun forærer tilmed os en masse, så klik klik klik dog videre hvis I ikke kan lide det hun byder på !! du / i spiser vel heller ikke noget i ikke kan fordrage hver aften vel?? ligesom i da er ret så mærkelige hvis i gider klikke ind på hendes blog hver dag bare for at skrive noget svineri og regner med at hun vil elske jer for det !!

  Birte jeg blev SÅ glad da jeg endelig kom forbi og læste at i endelig skulle hjem til din familie igen, det har jeg ønsket for jer længe… rigtig god tur 🙂


 2. Mar 9, 2008
  1:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mig selv!

  Hold da op det er længe siden jeg har hørt fra dig – dejligt at “se” dig igen 🙂

  Tak for din kommentar – og ja, vi glæder os til den USA-tur – ikke mindst mig!!

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 9, 2013
  6:24 pm

  Morten

  Hej Newyourkerbyheart 🙂
  Har efterhånden fulgt din blok i adskillige måneder. Derfor følte jeg efterhånden jeg var nødt til at give mig selv til kende. Din blog er fyldt af dejlige opskrifter som jeg har prøvet mange af. De fleste med stor succes. Syntes dine opskrifter er dejligt lette at gå til da de er vist med billeder som yderligere gør dem attraktive. Så tak skal du have for nogle meget velsmagende retter. Faktisk, lige i aftes lavede jeg din Chimichurii-marineret kylling med tranebær osv. Som altid er den lækker og min familie nyder ofte dine opskrifter. Personligt har jeg kun en enkelt maddag om ugen men vælger hver gang en opskrift fra din blog. Dette fortæller lidt om min glæde ved din blog.
  I forhold til din blog, vil jeg indrømme at det er fantastisk at se et menneske med glæde for livet og en passion påtrods af diverse kampe livet vælger at smide mod en. Det er netop mennesker som du der giver motivation og gåpåmod til resten af os.
  Så derfor ville jeg lige give mig til kende, og sige at du gør et fantastisk arbejde og jeg ønsker dig alt det bedste for fremtiden.
  – Tak fra en ydmyg madelsker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!