Newyorkerbyheart

En slags lasagne med revet gulerod og squash…….

Revne gulerødder og squash……….

Den færdige kød-blanding……..

En af de bedste færdige tomatsaucer – efter min smag…….

Den færdige “lasagne”…….

Aftenens tallerken……..

Prinsessen takker for hendes nye “kurv”……….

I dag har jeg fået mig sammen til at lave aftensmad, vi har fået en slags lasagne, lavet ud af fri fantasi og med det vi havde i huset. Jeg havde noget squash og noget hytteost som skulle bruges og så kom jeg til at tænke på den casserole med oksekød og pasta, som jeg har lavet på et tidspunkt og det inspirerede mig. En salat eller noget brød ville måske have været godt til, men det var hvad kræfterne rakte til i dag *S*. Jeg kan ikke smage noget – men kæresten sagde, at det smagte SUPER godt – så det må stå for troende 😀

En slags lasagne med revet gulerod og squash, 4 pers.:

500 g hakket oksekød

revne gulerødder

1½ revet squash

2 løg, finthakket

lidt tørrede chiliflager

3 fed hvidløg, knust med den flade siden af kniven og så hakket fint

lidt græsk krydderi (eller andet efter smag)

2 snackpebre i tern

salt, friskkværnet peber

1 pk. bacon

1 glas Bertolli tomatsauce (eller hvad du foretrækker, se note)

½ stort bæger hytteost

3 æg

½ pose revet ost

1 karton Mornay sauce

lasagneplader

olivenolie

Rør hytteost med æg, salt, friskkværnet peber og revet ost, stil til side. Kom lidt olivenolie i en gryde og svits bacon – skåret i mindre stykker. Når bacon er brunet lidt, tilsættes løg og hvidløg, svits til de bliver klare – men uden at de tager farve. Tilsæt hakket oksekød og svits, krydr med salt, friskkværnet peber og græsk krydderi. Nå.r kødet er brunet og grynet, så tilsæt snackpeber og rør lidt rundt. Hæld tomatsaucen i og lad det småsimre i 5-10 minutter, tilsæt revne gulerødder og squash, rør rundt til det hele er blandet godt. Tag gryden af varmen og smag til. Kom lidt mornaysaucen i bunden af et (lasagne)fad og læg så et lag lasagneplader, derpå et lag kødsauce, så noget af hytteoste-blandingen og ganske lidt mornaysauce. Forsæt indtil det hele er brugt, slut af med kødsauce med hytteosteblanding og mere Mornaysauce end mellem lagene. Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter. Lad det stå og trække i 10 minutter inden servering.

Note:

Jeg synes personligt ikke at der er så mange af de færdigkøbte tomatsauce herhjemme, som er specielt gode. Når vi er i Tyskland, køber jeg Bertolli tomatsaucer med hjem, fordi jeg synes at de er de bedste jeg kan opdrive. I USA er der nogle stykker der er bedre, som f. eks. Newman’s Own, som jeg er stor tilhænger af – men som jeg ikke kan få her i Danmark. Hvis I ikke vil bruge en færdig tomatsauce, så brug hakkede tomater og tilsæt evt. flere krydderier.

Jeg er stadig ikke helt på toppen, faktisk et stykke fra. Jeg er TOTALT stoppet til i næsen og kan hverken lugte eller smage!! Hvis der er noget der føles som en KÆMPE “straf” for et madøre som mig, så er det IKKE at kunne smage!!!! Jeg forstår slet ikke hvorfor jeg bliver sulten og kan endnu mindre se meningen med at spise, når jeg alligevel INTET kan smage. Jeg kunne lige så godt spise stegt lever, blodsuppe eller russisk Beluga kaviar – hvis jeg ikke så det, ville jeg ikke vide det!!! Jeg spiser Vicks bolcher – de blå og SUPER STÆRKE – som normalvis ville fremkalde tårer i øjnene på mig og få mig til at gispe efter vejret. Jeg kan overhovedet IKKE smage – eller mærke – noget som helst!!!! Jeg prøver dog jævnligt en, i håb om at der er ved at komme hul igennem og fordi jeg håber, at de måske vil give mig lidt luft i næsen. Det er helt utroligt hvor tørstig og tør i halsen man bliver, ved at gå og trække luften gennem munden hele tiden. Jeg føler mig som en fisk, der har lagt oppe på land for lang tid og ligger og gisper efter luft!!! *S* Jeg håber, at det snart går over igen……..

Her er dagens “hade mail” fra en som kalder sig Helene Haabegaard:

“Hej “New Yorker”

Jeg må sige, at det er utroligt så meget energi du har af en svag førtidspensionist!!

Er du sikker på at du er “New Yorker by heart”?

I USA er fibromylogi nemlig ikke en anerkendt sygdom og førtidspension til friske og glade kvinder i 30’erne findes heller ikke.

Faktisk synes jeg en mere retvisende titel til din blog ville være “Danish Luxury Social Security Claimant who loves to go to New York as a Turist”

Mvh Helene Haabegaard”

Hvad kan jeg sige andet end: “Så fik hun da luft” *S* Jeg er bare for træt og for uoplagt til andet end at trække på skuldrene. Jeg har ondt i min krop, mine fødder, knæ og hænder er stive. Det tager mig 1½ time om morgenen at få min krop til at komme igang, 1½ time hvor jeg bare tusser rundt og ikke rører ved noget – fordi alt jeg rører ved taber jeg. Jeg sover max. 1½-2 timer ad gangen om natten, inden jeg må op og gå rundt. Hver dag – 24 timer i døgnet har jeg smerter af varierende art og varierende i styrke – men ALTID ondt – så luksus og luksus??? Tja måske, men jeg vil hver en tid bytte min hverdag – og mine konstante smerter – med dig der har en “normal” hverdag og “kun” har lejlighedsvis ondt et sted. TIL HVER EN TID!!!!!

Prinsessen har indtaget vores nye kurvestol som hendes ejendom!!! Hun piver ynkeligt, når vi prøver på at flytte hende, for at få lov til at sidde i stolen lidt. Jeg har på fornemmelsen, at hun tror fuldt og fast på at den er indkøbt specielt til hende, for at hun kan ligge og se ænderne dykke *S*

I morgen skal vi have rester fra i dag og på torsdag tager i i biografen, hvor vi skal se “Forfalskerne” , det er et stykke tid siden den har haft Danmark præmiere, men den er først kommet hertil nu *S* og vi glæder os til at se den. Da filmen starter kl. 19.00, skal vi bare have noget hurtigt til aftensmad, så jeg har valgt at vi skal have hjemmelavede hotdogs. Jeg vender altså først tilbage med mad på fredag, hvor menuen står på denne ret – og det glæder jeg mig til – og håber, at jeg til den tid kan smage igen *S*

Pas på Jer selv indtil næste gang 😀

Print Friendly
Tilbage

26 kommentarer


 1. Mar 4, 2008
  9:37 pm

  Jane

  Altså helt ærligt, hvad sker der med folk? Man behøver da ikke være lam fra halsen og ned for at have brug for en førtidspension. Det er da kun godt at du trods alt har kræfter til bla. din blog, så du har indhold i hverdagen på trods af din sygdom (og vi andre har glæde af at læse den og lave mad ud fra den :-))


 2. Mar 4, 2008
  9:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jane!

  Tja, jeg ved heller ikke hvad der sker – men jeg håber, at de/hun bliver gladere af det!

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Mar 4, 2008
  11:07 pm

  Anne

  Hej Birthe

  Det skal du ikke tage dig af! Sådan en gang galde at lukke ud over andre mennsker – at hun overhovedet kan se sig selv i spejlet om morgenen forstår man jo ikke!
  Jeg forstår ikke at folk kan være så utroligt uoplyste og snæversynede. Og når hun skriver at fibromyalgi ikke er anerkendt i USA, så kan jeg altså ikke give hende ret. Jeg bor jo ligesom herovre, og jeg har gentagne gange set oplysende reklamer på tv om fibromyalgi, og forening og medicin på det område. Så hun ved tydeligvis ikke hvad hun taler om (På nogen som helst punkter!)

  Heldigvis er du jo en stærk og sej kvinde, og jeg håber derfor at du kan lade den mail fise ind af det ene øre og ud af det andet, for mere er den ikke værd!

  Keep up the good work and the good Spirit:-)

  Mange opmuntrende og respekterende hilsner fra

  Anne i Monterey


 4. Mar 4, 2008
  11:12 pm

  Hyggetrold

  Hej Birthe
  Ja, der er jo folk der ikke er rigtige i den del der hedder hjernen…det fremgår i sin enkelhed jo ganske tydeligt i den lusede mail du har modtaget.Simpel menneske bag de skrevne ord.
  Det er da godt nok træls du har mistet smagssansen, håber du snart kommer ovenpå igen.Var godt klar over at der var noget med dig, så var spændt på om du havde skrevet idag…ellers havde jeg sendt mail, havde jeg tænkt på:)Sikke da en lille missekat, den lille prinsesse…får hun mon stolen. Hun “pynter” den ihvertfald, på bedste måde :).
  Glæder mig til den ret du vil lave for jeg elsker jo kylling.
  God bedring med dig:)
  Hygge Birgit


 5. Mar 5, 2008
  8:44 am

  Anonymous

  Hej Birthe
  Ja jeg måber…. kan slet ikke forstå hvad der får mennesker til at tro de har ret til at dømme andre mennesker (- udfra en blog) !!! Hun må jo ikke have andet at bruge sin tid til… så kan man jo begynde at spekulere på hvorfor hun har så meget tid !!!

  Jeg er en af dine mere eller mindre trofaste læsere, som nyder at følge med i dine dejlige opskrifter og de små noter du kommer med…. Bliv endelig ved med det….

  I dag er jeg på jagt efter en opskrift med denne her pangasius fisk, som vi ikke har prøvet før….

  Mange hilsner Louise


 6. Mar 5, 2008
  10:10 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg kan kun sige, at der er da ABSOLUT intet vundet ved at bytte hverdag med en person med en så afstumpet intelligens – hendes hverdag er langtfra normal. Hun må have det forbandet skidt med sig selv – og det fortjener faktisk slet ikke et eneste ord som kommentar, da det sikkert blot vil fryde den slags mennesker, at det skaber røre!

  Men kors hvor jeg ellers morede mig over dit dejlige indlæg – kan lige se dig for mig med dine Vicks 😉 Men hvad er der galt med stegt lever – lol! Jeg elsker stegt lever!!!

  Prinsessen ligger da der og fantaserer om en stor dejlig andesteg – den stol kan du vist godt glemme. Men det er da godt, at hun føler sig veltilpas i huset nu!

  Tak for din mail 😉

  Kærlig hilsen – og pas nu på dig selv!
  Pernille


 7. Mar 5, 2008
  10:17 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Efter mine oplysninger, er fibromyalgi også anerkendt i USA – men det er ikke sikkert det er nået frem til alle endnu 😀

  Jeg bliver så glad hver gang jeg får en kommentar fra dig, for du virker, som et ret fantastisk menneske – TAK for dine altid brugbare og skønne kommentarer 🙂

  Mange hilsner og tanker
  Birthe


 8. Mar 5, 2008
  10:19 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Birgit!

  Ja, jeg håber snart at det bliver bedre, for jeg er ærlig talt træt af at være syg!!

  Jeg er også meget spændt på den kyllingeret, for den så så lækker ud, da jeg så den i tv-syd….

  Håber, at du har det godt?

  Mange hilsner og tanker
  Birthe


 9. Mar 5, 2008
  10:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  Håber, at du finder en opskrift du kan bruge – vi har ihvert fald efterhånden prøvet den fisk i mange (velsmagende) variationer. Mon du melder tilbage om hvad I syntes? 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Mar 5, 2008
  10:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Nille!

  Måske du har ret, men jeg ville nu alligevel ønske at jeg kunne få en “normal” hverdag med et arbejde, jeg elskede jo mit arbejde 🙂

  Jeg tror dog at du har ret dine anskuelser mht. at kommentere hende!!

  Kan du virkelig lide stegt lever? det komme menuen altså ikke til at stå på, når du engang kommer på besøg 😀

  Andesteg – ja, selvfølgelig er det det hun sidder og tænker på!! Og jeg som troede, at hun sad og prøvede at finde ud af andens dykketeknik, så har hun bare lagt og set en stor fed andesteg for sig i stedet for 😀 Den stol, tror jeg aldrig vi får tilbage…

  Varme hilsner
  Birthe


 11. Mar 5, 2008
  12:04 pm

  Sjuske-Dorte

  Hej Newyorkerbyheart
  Nej, nu må jeg altså gi’ mig til kende. Jeg har i et par uger kigget med på din blog næsten dagligt, og jeg har indtil nu smovset i 6 af dine lækre opskrifter (i aften skal jeg f.eks. lave Pastafad med oksekød og broccoli) 🙂
  Nå men, jeg synes at jeg ville komme med et positivt indspark efter den svada du fik – som jeg iøvrigt ikke gider kommentere på, da det virker for uintelligent.
  Mange hilsner


 12. Mar 5, 2008
  1:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej “Sjuske-Dorte”!

  Allerførst: velkommen til og jeg er glad for at du giver dig til kende – tak 🙂 Det er (som regel) sjovt at vide, hvem der læser med…

  Jeg har været et smut inde forbi din blog som du bad om i din mail, den er helt fin synes jeg, ingen grund til at lave noget om 🙂

  Jeg er glad for at jeg kan være med til at inspirere dig til at lave nogle af opskrifterne, det er jo dejligt….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Mar 5, 2008
  3:03 pm

  Joan

  JAmen hvor er det pinligt at være dansker, når vi har sådan nogle som hende blandt os ! Prøv at se om du ikke kan bruge mailen konstruktivt, ment på den måde, at selvom du har store smerter, så har du det meget bedre end sådan et menneske, for så hadefuld som hun er, kan man kun være når man har det forfærdeligt !

  Jeg synes du er sej 🙂

  Knus – selvom vi ikke kender hinanden (hihi med henvisning til forledens indlæg) men idag skal du altså have et cyberknus og det er dybfølt,
  Joan


 14. Mar 5, 2008
  3:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Joan!

  Tusinde tak for cyber-knus’et det er værdsat 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Mar 5, 2008
  3:29 pm

  anjoe

  Hvis “Helene Haabegaard” mener, at du, Birthe, turister den for flittigt i USA, så må det skyldes, at hun ikke følger/har læst meget på din blog. Hallo, kalder Helene, det er 10, staver: TI, år siden, at Birthe sidst var der…

  Og havde samme Helene bare halvhjertet fulgt skriverierne, ja så ville hun i den grad vide, hvor mange begrænsninger, Birthe har dag ind og dag ud, og hvor meget de påvirker hendes livskvalitet. Øj hvor vi flittige besøgende hele tiden læser om alle de shoppingture, vilde udflugter, hyppige gæstebud m.v., som bliver foretaget, ja hun er sjældent i ro et minut vel, og hjemme er væggene allerede malet om fem gange, og møblerne omrokeres så at kæresten aldrig kan genkende noget, når han kommer hjem. NÆH NEJ, sådan er det ikke!!! Men selvfølgelig skal hun da alligevel ikke ha’ lov til at dyrke sin lidenskab for mad, i den grad helbredet kan klare det. Mad som ofte kan forberedes hen over dagen, så pauser kan holdes, og i portioner til to dage. Nix, lyder det fra overdommer Helene ;-(

  Nu har du, Birthe, jo senest følt dig på gyngende grund et par gange, så rart at du omkring nævnte mail giver et *S* som kommentar.

  Mange venlige hilsener
  anjoe


 16. Mar 5, 2008
  5:47 pm

  Anonymous

  Hejsa Birthe

  Har du prøve at google hende ? For det har jeg. Hun er en særdeles ivrig debatør på diverse sider med – i mine øjne – ret ekstreme meninger. Udfra nogle af de hjemmesider hun husere på, tror jeg – og dette står for min egen regning – ikke , at hun er ret gammel. Ikke fordi det skal være en undskyldning for hendes svinske mail, tværtimod. Jeg tillægger hende ikke meget livserfaring og klogskab, hun har nok aldrig nogensinde mødt virkelig modgang !!!! Mange hilsner Mette


 17. Mar 5, 2008
  8:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anjoe!

  Tak for den svada – selvom pågældende person ikke læser det, så fik du mig ihvert fald til at grine (og det er ikk’ så ringe endda) 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Mar 5, 2008
  8:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Jeg har godt fået at vide, at hun skulle husere rundt omkring på nettet, at hun skulle være ret konservativ og ikke tro på sociale overførselsindkomster – og at hun skulle være lærer! Lad os dog krydse fingre for, at hun ALDRIG bliver syg eller på anden måde får brug for systemet – for så bliver det da ikke sjovt ;o)

  Tak for kommentaren 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Mar 5, 2008
  9:02 pm

  Louise

  SÅDAN Birthe! Skidegodt at du bare trækker på skuldrene af de der kommentatorer!

  Jeg føler med dig og dit forkølelseshelvede – jeg har selv været igennem det samme i sidste uge og hele weekenden, og er først nu ved at være ovenpå igen. Det var en lang og sej omgang – og jeg kunne heller ikke smage noget, hvilket var aldeles rædselsfuldt!

  Så God Bedring og Tanker her fra

  :o)


 20. Mar 5, 2008
  9:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Ja, jeg tror at jeg vil kunne lære at leve uden de andre sanser (hvor svært det end må være), men ikke at kunne smage min mad – det er TRÆLS 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Mar 6, 2008
  11:33 am

  Kagekonen

  Birthe, den hade-mail skal du ikke tage dig af, den er både dum og forkert. I USA er fibromyalgi nemlig en anerkendt sygdom og på langt de fleste universiteter der uddanner læger er det fast pensum at lære om fibromyalgi og hvad der kan gøres for at lindre de mange forskellige symptomer.


 22. Mar 6, 2008
  11:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Nemlig, det var også det første der slog mig da jeg læste hendes mail: hun ved ikke noget :-)Men det er måske også det der skræmmer folk mest: uvidenhed…..

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Mar 7, 2008
  9:13 am

  Anonymous

  Goddag D’damer.

  Hvor er det dog dejligt, at fornemme, at der er plads til ytringsfrihed her i disse Muhammed tider på en fredelig madblog…

  Jeg er mildest talt dybt forarget over den ballade der er blevet i hønsegården over, at en person har våget at ytre en anden mening end den I deler.

  Om man er enig med denne Helene Haabergaard eller ej, er for mit vedkommende uinteressant, men at I vælger at goggle hende på alle leder og kanter og udtale sig om hendes virke på det store og farlige Internet virker simpelthen for småligt!

  Jeg sidder her og grimmes over denne røre, og leder samtidig efter ytringsfriheden.

  Øv!


 24. Mar 7, 2008
  9:50 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym (hvorfor vil du IKKE stå ved hvem du er???)

  Måske har du ikke forstået det: men dette er en PRIVAT blog – bliver du forarget og kan du ikke lide hvad du læser – er det SÅ heldigt, at du kan bladre vidre i internettes store univers!!!!

  Birthe (jeg står dog ved hvad jeg hedder!!)


 25. Mar 8, 2008
  7:43 am

  Joan

  Og må jeg tilføje til “anonym” så er i hvert tilfælde min kommentar rettet mod det ondskabsfulde aspekt i “helenes” indlæg. Det er efter min mening almindelig pli at beholde sine ondskabsfuldheder for sig selv – hvis man har sådan nogle. Hvad får nogle mennesker ud af at bevidst forsøge at såre andre????? Synes endvidere det er en ukorrekt henvisning du laver til muhammedkrisen, der er intet sammenligningsgrundlag.

  Og igen med navn:
  Joan


 26. Mar 8, 2008
  10:55 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Joan!

  Tak for din kommentar 🙂 Det var lige hvad jeg tænkte: hvorfor nu blande Muhammed-krisen ind i dette??

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!