Newyorkerbyheart

Excuse me!!!

Aftenens tallerken……..

I aften har vi fået en af vores absolut YNGLINGS retter – og en ret som vi ALTID går tilbage til: Tortillas a la Newyorkerbyheart. Det smager SÅ godt, har I endnu ikke fået det lavet, så opfordrer jeg JER til det. Det er hyggemad, velsmagende, let at lave (der skal bare snittes en del *S*) og så er det faktisk ret sundt……

I dag har vi slappet af. Som jeg skrev i går, kom der i formiddags et par som skal bo i etape 3. De ville gerne lige se et hus igen, for at se hvad og høre, hvad de evt. skal tænke på når de skal til at vælge tilvalg til deres nye hus. Jeg kan måske godt misunde dem lidt den mulighed, men på den anden side, så synes jeg nu at vi har fået et godt resultat!!! Der er kun ganske få ting jeg (vi) ville lave om, hvis vi skulle gøre det igen…….

Dagens irriterende indslag er denne mail:

“Hej Birte!
Stor var min skuffelse, da jeg selvfølgelig gik ind på din blog for, at finde den ultimative OPSKRIFT på lammekølle – ØJJJJJJJJJJJJJJJJJ skuffelsen var stor – Kan du ikke krererer en kanon lammekølle, som ikke skal marineres (er jo lige købt :-))
Nu er det ikke fordi du skal skynde dig, fordi du tror jeg sidder og venter…. Det gør jeg nemlig ikke, jeg laver den bare som jeg plejer – Denne gang med rodfrugter…….”

Jeg ved godt at jeg flere gange har “brystet” mig lidt af, at jeg prøver at være venlig overfor andre – ihvert fald indtil de “træder” mig over tæerne!! Men jeg kunne ALDRIG finde på at skrive sådan til mennesker jeg ikke kender!! Jeg mener, jeg ved godt at jeg har en blog, at jeg afprøver opskrifter og er “offentlig” – men jeg er jo IKKE noget servicebureau!!!
Jeg laver det som jeg synes er spændende og som tiltaler mig – jeg laver sågar noget på opfordring hvis jeg bliver spurgt pænt – men jeg nægter at lade mig DIKTERE til hvad jeg skal lave eller indføre på MIN blog!!!
Som jeg før har skrevet, så er jeg jo bare et mennesker, som har en lille blog. Der findes i 1000-vis af opskriftsider som jeg vil garantere for har det “man” måtte ønske – brug dog dem jeg er sikker på at de vil blive glade for at deres opskrifter bliver brugt. Jeg laver det som vi kan lide, det som jeg synes er spændende og det jeg har lyst til – ikke ret mig andet. Alt andet må I finde på andre sider – beklager *S*

Vi har været en tur i Tyskland i dag – samme ide havde mange andre danskere åbenbart fået *S* – men det var nu ganske hyggeligt. Det var nu ikke det hele store vi købte, vi gjorde det mere for turens skyld og gik og hyggede os. Kiggede på de mange forskellige ting/produkter som vi ikke kan få i Danmark. Jeg må sige at deres hylde med “Knorr” produkter er ganske imponerende – ikke at vi købte noget – men hold op hvor har de MANGE forskellige ting!!! Vi mødte faktisk nogle af vores venner dernede, lidt sjovt *S*. På hjemvejen delte vi en iskold Coca Cola (ikke meget slår det – bare engang imellem!!) og et Pink Lady æbler (som jeg ELSKER!!) – rimelig sundt, efter hvad vi havde set hvad folk havde slæbt ud i deres biler. Lidt sjovt, for når jeg står og ser på alt det, så mister jeg totalt lysten til selv at købe noget (am I a Saint or what *LOL*).

Da vi kom hjem lavede jeg en lækker sandwich til os – selvfølgelig serveret med chips. Som jeg før har skrevet, så er kæresten overbevist om, at jeg er “the Champion of sandwiches” – jeg glæder mig til at introducere ham til amerikanerne og deres sandwich – så skal jeg nok dale på hans rangstige *S*. Anyway, så sad jeg og “belærte” ham om det at lave en sandwich: at det skal være den helt rigtig blanding af mayonnaise (som jo SKAL være Hellmann’s *S*) blandet med lidt sennep (hvis det er skinke sandwich), salat, den rigtig mængde kød og den rigtige mængde Gouda eller Emmentaler ost (synes jeg er bedst). Brødet har også en stor betydning, det hele er simpelthen kemi – det skal gå op for at få en god sandwich. Jeg er ikke vild med de “fancy” sandwich, hvor der skal alt muligt “mærkeligt” i, mine skal helst bare være simple!! Jeg spiser helst ikke købte sandwich (nu er jeg engle-agtig), men for at være helt ærlig, så synes jeg INTET de har med sandwich at gøre. Der er for meget “fnidder-fnadder”, for lidt kød og for lidt ost…….

Sikke en belæring I har fået i dag, hvor må I være trætte at at læse min blog engang imellem 😀

I morgen skal vi have rester – og gæster til kaffe hvor vi skal have gulerodskagen (de meldte afbud i dag pga. sygdom)…..

Print Friendly
Tilbage

26 kommentarer


 1. Mar 23, 2008
  9:22 am

  Anonymous

  Kunne man forestille sig at det måske var ironisk-kærligt ment ? Egentlig ikke noget at overreagere så infantilt på efter min mening !


 2. Mar 23, 2008
  10:22 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Kan se, at endnu et anonymt geni er kommet først! Det er da imponerende så bange folk er for at stå ved deres meninger!

  Men træt af det bliver jeg aldrig – tværtimod grinede jeg rigtig godt i dag 😉 Men jeg har altså også lige et spørgsmål – jeg har et halv ged liggende i køleskabet. Den skal altså være klar til frokost… så det skal helst være en hurtig opskrift du laver til mig – nu har jeg jo allerede spildt tid på at lede efter den hos dig 😉

  ALTSÅ – hvor dumme kan folk være!!!!! At man ikke engang kan fornemme det, når man skriver ordene???

  Du har helt ret i det med sandwichs! De der færdigpakkede har mistet al smag af at være pakket sammen så længe! Men jeg tror nu ikke, at kæresten nedgraderer dig!

  Hav en dejlig søndag!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 3. Mar 23, 2008
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Til ANONYM:

  Når du vil stå ved din mening med NAVN! – vil jeg MÅSKE acceptere, at du har en mening!

  Indtil da: DU ER VELKOMMEN TIL AT BLADRE/SØGE VIDERE – jeg er sikker på der er MASSER af andre sider derude i den store cyber-verden, som du kan forarges over!! 🙁

  Birthe – som trods alt skriver NAVN!!!


 4. Mar 23, 2008
  11:22 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Nille!

  Nej de dersens anonyme indlæg, dem kan “man” altså bare ikke rigtig bruge til noget!! At folk har en mening: ok, men at de ikke tør stå ved den med navn: IKKE ok….

  Ged, ged, ged hmmmm, kæresten er lige sommet hjem fra et par timers squash, han lugter lidt af gammel ged (efter al den udfoldelse), måske du kan bruge ham *LOL*

  Hav en rigtig god søndag.

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Mar 23, 2008
  2:47 pm

  Anonymous

  Fuldstændigt enig med anonym, nogle har humor, det har du så ikke, men køl bare ned, hvis jeg havde skrevet det (og det kunne jeg sagtens) så havde det været min måde at skrive ‘du er skide god og jeg elsker dine opskrifter, har du tilfældigvis lyst at afsløre din perfekte måde at lave lam på’ men sådan kan man vælge at blive fornærmet over hvad som helst

  Hilsen
  Bente Jacobsen, Drejøvej 8, Vor Frue, 4000 Roskilde (den vil kun godtage mig som anonym, så jo jeg er nok dum, men ikke ude på at gemme mig)


 6. Mar 23, 2008
  3:05 pm

  Deborah

  Kære Bithe

  Jeg vil gerne sige, at jeg tror, du har overreageret og misforstået mailen. Vedkommende har ikke sat smil m.m. ind, men hvis du lige læser igen, vil du måske opfatte den anderledes. Jeg tror KUN den er ment som et kærligt rygklap og et ønske om, at du måske bragte den opskrift, fordi vedkommende, kan lide det du laver. Jeg er ked af at sige det, men jeg tror, du har opfattet den helt forkert, for jeg kan intet ondt se i den. Jeg havde måske skrevet det på bloggen, men det er så en anden ting.

  God Påske til dig ihvertfald. Jeg har også flere opskrifter på Gulerodskage, og som dig når der skal være fest, så lad der være fest. Du har helt ret, du skal da lave, hvad du har lyst til.


 7. Mar 23, 2008
  3:11 pm

  Anonymous

  Hold da helt Påske ! Jeg hedder Anne ! Går så ud fra at det så gør en helt ENORM forskel – jeg bor i Koding – så nu har min mening endelig værdi ! JUHUUUU ! Og tak Bente fra Roskilde. Og farvel og tak Birte !


 8. Mar 23, 2008
  4:09 pm

  Anonymous

  Hej Birthe,

  Bagte din Carrot Cake i gaar,brugte 250g sukker og Baking Powder istedet for Baking Soda,det foretraekker jeg i kager.Supergod!!

  Paaskehilsner fra
  Ann i Vancouver


 9. Mar 23, 2008
  4:32 pm

  Pedrsn

  syns nu du overdriver en kende . . for selv jeg kan da se ironien i den mail du fik 🙂 og syns måske du lissom hænger personen en anelse ud – eller noget – ved at paste hendes mail herind til offentlig skue . . Øhmmm. . ja . . eller noget -.-


 10. Mar 23, 2008
  5:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann!

  Ja, min kage blev også god, også med det mindre sukker. Måske jeg skulle prøve bagepulver i stedet for næste gang – det har jeg slet ikke overvejet – tak 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 11. Mar 23, 2008
  5:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Til alle Jer andre!

  Bladr endelig videre, måske I finder en blog I kan lide 🙂

  mvh
  Birthe – med TH – tak 🙂


 12. Mar 23, 2008
  6:09 pm

  Pedrsn

  hehe aii nææ birthe – der vel ikke nogen der ikke kan lide din blog 😉 ? den er da go! . .

  men der er ikke noget værre end alt det rygklapperi der foregår her i blogland. . så du må kunne ta’ at man giver sit besyv med – også selv om du ikke er enig 😉

  men uanset hvad – skal man da ikke lade folk træde sig over tæerne ;s nixen bixen -.- så det er også godt at du vælger at sige fra.
  fortsat go’ paaske her og der


 13. Mar 23, 2008
  6:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pedrsn!

  Det irriterer mig når andre ved bedre om hvordan ting skal forståes og hvordan jeg skal reagerer! Dette er MIN blog og dem der ikke kan forstå det eller kan lide den måde det gøres på, dem opfordrer jeg bare på det KRAFTIGSTE at forsætte deres søgen. Jeg siger IKKE at du skal klappe mig på ryggen, men jeg ønsker heller ikke at blive nedgjort på nogen måde. Derfor til den der IKKE kan forstå/lide eller hvad det måtte være, så gå dog videre 🙂

  Mvh
  Birthe


 14. Mar 23, 2008
  7:36 pm

  Eva

  Kære Birthe,

  Long time no hear… Men jeg er her endnu 🙂 Mon du har savnet at høre fra mig?

  Har du prøvet at lave Banofee Pie? Jeg har set en opskrift på http://www.sandermaino.com som jeg vil prøve i morgen. Vi skal til påskefrokost, og jeg har lovet at tage kage/dessert med. Jeg vender lige tilbage, for at fortælle om resultatet.

  Egentlig ville jeg ikke kommentere mailen, som mange andre har en mening om, for jeg har ingen anelse om hvad personen egentlig har tænkt, da det blev skrevet… Men jeg kan alligevel ikke lade være. Ja der er chancer for at det var ironisk – måske for at give dig et skulderklap, men samtidig kunne det også være en provokation. Det er desværre risikoen ved skriftlig kommunikation – særligt til folk man ikke kender.
  Moralen er nok, at det ikke er alt man kan skrive til fremmede mennesker…

  Nå men Birthe tak fordi du er her – tak for en super blog. En blog, hvor jeg altid ender… når min egen kreativitet på madområdet forsvinder 🙂

  Mange hilsner og tanker fra Eva


 15. Mar 23, 2008
  7:40 pm

  Eva

  PS. Nej træt det bliver jeg aldrig af at læse din blog…. Det ved du da!


 16. Mar 23, 2008
  9:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Eva!

  jeg har skam savnet dig 🙂 har faktisk tænkt på at maile til dig flere gange, men tiden er bare gået og jeg har ikke fået taget mig sammen…..

  Nemlig, ironi (hvis det er det) egner sig ikke til skrift – og slet ikke til mennesker man ikke kender!! Jeg er selv et ironisk menneske – og selvom I måske ikke tror det, har jeg faktisk humor – men jeg kunne ALDRIG finde på at skrive ironisk til folk jeg ikke kender eller som jeg ikke ved hvordan tænker…

  Jeg har hørt tale om den pie du nævner, men jeg har afholdt mig fra den, fordi jeg ikke tror det er for mig = alt for sød 🙂

  Mange hilsner og tanker
  Birthe


 17. Mar 24, 2008
  1:02 am

  Deborah

  Jeg synes, du er dybt uretfærdig. Det er jo ingen kritik, men oplæg til en debat. Det ønsker du så ikke, og fint nok.

  Men jeg gider ihvertfald ikke få revet hovedet af, når jeg skriver pænt og respektfuldt til dig MED navn, så ja, jeg kan sagtens bladre videre – for DET gider jeg ikke. En ting, er at du har ret til din mening, men hvis du ikke vil diskuterer og have kommentarer, hvorfor så have åben for dem? Ja jeg spørger bare.

  Held og lykke, det var den sidste kommentar, du får herfra.


 18. Mar 24, 2008
  9:54 am

  Pedrsn

  hehe – jæs jeg troede også det var oplæg til en god og vigtig diskussion – omkring moral og etik i blogland – og havde ikke lige set den dér komme med “ja så kan du da bare skride fra min blog hvis du pludselig begynder at gi dit besyv og skriver kommentarer i kommentar boxen” 😉

  der er sku da ingen af os der dikterer hvad du skal tænke eller mene om den mail du har fået – og hvis man ikke vil have at “fremmede mennesker”! smider mail til en – ja så må man da lade være med at ha’ sin mailadresse på sin blog ;D

  og mht. til nedgørelse! mener du da så, at vi nedgør dig med vores meninger? Som ved gennemlæsning, da absolut ikke lægger op til andet end en positiv debat. . . eller noget. .

  altså – det kommer selvfølgelig også an på – om man havde regnet med at det ville føre til en “debat” 😉


 19. Mar 24, 2008
  9:57 am

  Anonymous

  Og således mistede du et par besøgende – men du kan jo være ligeglad – der er sikkert mange som gider at høre på dit psykiatrisk-fibromyalgiske selvfede pangasiusbræk !

  LÆNGE LEVE YTRINGSFRIHEDEN !

  Joan !


 20. Mar 24, 2008
  10:14 am

  Joan

  Hov, bliver lige nødt til at skrive, at det altså er en anden Joan end mig 😉

  Min mand som er en forfærdelig belæst universitetsprofessor, siger altid (når vi diskuterer højlyst) noget a la dette: kun afsenderen kender meningen med teksten og andre kan ikke analysere ordlyden da de ikke kender meningen.

  Jeg forstår ikek helt hvad han mener *S* men han har som regel ret og essensen kan være, at man sagtens kan fejlfortolke andres ordlyd. Især på skrift. Om du har gjort det med den famøse mail, vil jeg ikke blande mig i, blot vil min umiddelbare analyse af den være, at det var skrevet med humor. Men min mening er min og din er din og så videre 🙂

  Men man kan hurtigt komme i forsvarssituation når man er blevet angrebet ofte.

  Påskehilsner,
  Joan


 21. Mar 24, 2008
  1:12 pm

  Sister Bonde

  Kæreste Birthe
  Vil bare ønske dig en god anden påskedag, håber at du har haft en dejlig Påske – trods alt.
  Knus fra mig


 22. Mar 24, 2008
  1:53 pm

  Helle K.

  Hej Birthe
  Bare for at sige “God påske”.
  Hilsen Helle


 23. Mar 24, 2008
  4:47 pm

  Nille

  Inderst inde tror jeg, at SAMTLIGE af de mennesker, der efterlader den slags kommentarer må have det utroligt skidt med sig selv. Hvis det er indholdet af ens tilværelse – at sidde og efterlade anonyme modbydelige nederdrægtige kommentarer hos folk, man ikke kender – så burde man faktisk søge professionnel hjælp!

  Hvis man kan blive vred fordi et menneske som er ked af et personligt angreb ikke lige kan se (den eventuelle) humor i det – ja, så går man vist bare i små sko – eller har aldrig set prøvet noget tilsvarende.

  Så håber jeg sandelig, at man selv er så tolerant, at man kan tage en åbenlys kritik af ens synspunkter (med eller uden navn) – men det ved jeg af erfaring ikke er tilfældet. Det er nemt at være storsindet ‘hos’ de andre… vi har hver vores værdibegreber og grænser – og selvom de er anderledes end vores egne, er det almindelig pæn opdragelse at respektere dette. Andre ville måske sige, at man ikke sparker en person, der ligger ned.

  Men jeg ved, at Birthe er stærk… og at hun har en massiv opbakning blandt mange trofaste læsere. Hun skal ikke tvinges til at lukke sin blog på grund af nogle forvirrede ulykkelige mennesker uden indhold i livet!

  De syge sjæle, som ikke kan tåle den succes, burde søge afløb for deres frustrationer på anden måde!
  Ved at lære lidt pli først og fremmest….


 24. Mar 24, 2008
  4:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Sister Bonde og Helle K.:

  Tak for kommentaren og god påske til Jer også…

  Mange hilsner
  Birthe


 25. Mar 24, 2008
  5:19 pm

  Anonymous

  Jeg er også trofast læser, nej undskyld jeg var trofast læser.


 26. Mar 25, 2008
  11:44 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Nille!

  Tak!!! 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!