Newyorkerbyheart

Film: Die Fälscher (Forfalskerne)……..

07 marts , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Film (Movies)

I går var vi i biografen og så “Die Fälscher” (Forfalskerne) – og hold da op hvor var den god!!! Det er vist ved at være et stykke tid siden den havde præmiere i de store biografer – men selvom vi er bagefter, så er det helt ok – for dette var en oplevelse af de helt store!!! Har I ikke set den, kan jeg kun anbefale den. Den er barsk og baseret på virkeligheden. Den foregår, det meste af tiden, i koncentrationslejr og ikke for folk med sarte nerver. Men sådan er krig jo, ikke særlig pæn eller sjov. Sikke nogle skæbner og den forfærdelige oplevelse – på flere planer – som jøderne var udsat for, det kan vi slet ikke sætte os ind i. Det giver mig altid gåsehud at se film om kz-lejre og 2. verdenskrig, for hvordan kunne det lade sig gøre? (ja, jeg ved godt at det stadig kan lade sig gøre), men det gør det jo ikke mindre gru-opvækkende. Tænk den ene dag at være naboer, gode venner, elskende eller andet og så den næste handler der om at være jøde eller ikke-jøde. At være nazist eller ikke-nazist. At overleve eller ikke at overleve!!!!

Hvis I har lyst til at se en film, som giver lidt stof til eftertanke og som leverer fremragende skuespiller præstationer, så bliver I ikke snydt her. SIKKE EN OPLEVELSE!!!!

Jeg synes i det hele taget, at tysk film har leveret nogle perler i de sidste år. Ikke at det er nogen festlig baggrund de har leveret dem på, idet de jo handler om 2. verdenskrig eller undertrykkelse på det groveste. Men de er gode, med indhold og har nogle fremragende tyske skuespillere. Faktisk synes jeg slet ikke at jeg tænker over, at “Der Untergang”, “Das leben des anderes” (De andres liv) og “Die Fälscher” (Forfalskerne) er på tysk, jeg lever mig så meget ind i handlingen, at for min skyld kunne de være på hvilket som helst sprog!!

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Mar 7, 2008
  11:26 pm

  Rapfisk

  Jeg er helt enig med dig ang. kvaliteten af tysk film. Men lige netop Die Fälscher er nu østrigsk 😉


 2. Mar 7, 2008
  11:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rapfisk!

  Velkommen til og tak for rettelsen!! 🙂 My bad, min researcher må have klumret i det *LOL*. Jeg troede faktisk fuldt og helt at den var tysk, så jeg har ikke engang undersøgt det – tak 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!