Newyorkerbyheart

Gæstemiddag – Dessert: Frugtsalat med mørk chokolade og hjemmelavet råcreme……..

09 marts , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Diverse - Tags: ,

Frugtsalaten med mørk chokolade……..

Råcreme……..

Aftenens dessert……..
Til dessert i går aftes, lavede jeg en lækker frugtsalat og noget råcreme, jeg må sige at det vakte jubel!!! *S*. Det smagte nu også rigtig godt: den lækre, friske frugt, den gode mørke chokolade og den skønne råcreme – god blanding!!! Jeg ELSKER råcreme, lidt underligt måske, for jeg er ikke specielt vild med flødeskum – men på denne måde, kunne jeg nærmest drikke det *S*. Vi får det nu ikke særlig tit, nærmest kun til jul, hvor kærestens søster altid laver frugtsalat og råcreme til julefrokosten……
Frugtsalat:
1 stjernefrugt i skiver
pærer, skrællet i små tern
Pink Lady æbler, med skræl, i små tern
appelsiner i små stykker
vindruer uden sten, halverede
blommer i mindre stykker
frisk ananas i små stykker
kiwi i små stykker
god, mørk chokolade, hakket
Det hele blandes sammen. Skal helst ikk laves alt for længe inden servering.
Råcreme:
2 bægre pasteuriserede æggeblommer
lidt sukker (jeg tror jeg brugte ca. ½-1 spsk.)
vaniliesukker efter smag
1/4 piskefløde, pisket til blød skum
Pisk æggeblommer, sukker og vaniliesukker samme til en æggesnaps (den bliver ikke så tyk med pasteuriserede æggeblommer). Pisk fløden til bløde skum og vend det i æggesnapsen. Vupti, så er råcremen færdig.
Note:
Jeg brugte pasteuriserede æggeblommer fordi vi havde gæster, ellers bruger jeg dem faktisk ikke – men jeg vil ikke være skyld i at gæster bliver syge her *S*

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Mar 11, 2008
  10:49 am

  Anonymous

  Hejsa
  Helt ærligt! Så bruger jeg altså også ganske almindelige æg, til råcreme, citronfromage eller til æggeblomme til tartaren når det er til os selv. Men jeg gør også ligesom dig, når det er til gæster så er det pasteuriserede æggeblommer.
  Hilsen Inge Marie


 2. Mar 11, 2008
  11:35 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge Marie!

  Glad for jeg ikke er alene om det. Jeg er ikke så nervøs for at bruge rå æg – men nogle bliver helt hysteriske hvis jeg fortæller det. Engang havde vi besøg af kærestens bror og hans kæreste. Vi fik is og da hun havde en skefuld tilbage, fandt hun ud af at jeg havde brugt rå æggeblommer (fordi isen faktisk var lavet til os selv *S*). Men hun smed straks hendes sidste skefuld ud!!! – Hvad det skulle hjælpe ved jeg ikke, for hun havde jo spist et helt stykke forinden 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 31, 2009
  7:58 pm

  Anonymous

  Måske de er hysteriske fordi de kender til salmonella og campylobactor….


 4. Nov 16, 2013
  5:28 pm

  Bss

  Year. Ikke længere grund til bekymring. De danske æg er erklæret salmonellafri og vi må nu igen bruge rå æg. Skønt!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!