Newyorkerbyheart

Gæstemiddag – Forret: Rejesnacks med artiskok og blomkålspure……..

Blomkålscreme……

Skiver af flute steges på en pande……

Sådan så portionsanretningen ud………

…….og helt tæt på……

Nå, du lader det til at der er hul igennem, så jeg må hellere skynde mig *S*. Jeg bliver godt nok nødt til at oploade billeder et for et, men det er da bedre end ingen billeder…..

Til forret i går aftes fik vi: rejesnacks med artiskok og blomkålscreme en opskrift fra Magasinet Mad 02/08. Det smagte SUPER godt, nem at lave og ikke for meget af en forret at være – dette kan jeg virkelig anbefale Jer at lave!! Jeg tror også, at de vil være gode på en buffet – eller måske som en slags tapas – de er virkelig lækre…..

Rejesnacks med artiskok og blomkålscreme, 12 stk. (Magasinet Mad 02/08):

1 fuldkornsflute, uden skorper

olivenolie

12 tigerrejer, rå, optøede (jeg brugte 18)

marineret artiskok fra glas, skåret i mindre stykker

citronskiver

Blomkålscreme:

½ blomkål i små buketter

2 spsk. creme fraiche 38%

1 spsk. revet, frisk peberrod

salt, friskkværnet peber

Pluk blomkål i små buketter og kog i letsaltet vand i ca. 15 minutter, til de er meget møre. Mos dem med en gaffel og lad det køle af. Når blomkålen er kold, røres det med creme fraiche, peberrod, salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. mere peberrod efter smag. Skær skorpen af flute og skær dem i ca. 1 cm. tykke skiver. Pensl dem på begge sider med olivenolie og steg dem på en pande, til de bliver gyldne og sprøde. Pil skallerne af tigerrejerne, men lad haleviften sidde – husk at skære dem op i ryggen og fjern den sorte tarm. Steg dem i lidt olivenolie, til de skifter farve – PAS PÅ med at give dem for meget, så bliver de meget kedelige – de skal helst sige “snap” når der bides i dem!! Krydr dem med salt og friskkværnet peber. Lad artiskokkerne dryppe af og skær dem evt. i mindre stykker. Smør blomkålscreme på fluteskiverne, læg et stykke artiskok på brødet, en lille skive citron og en tigerreje med halen opad. Jeg satte 4 brødskiver på hver tallerken og på 2 af brødskiverne satte jeg 2 tigerrejer i stedet for en.

Note:

Hvis man gerne vil forbedrede så meget som muligt i forevejen, så er her hvad jeg gjorde: jeg lavede blomkålscremen om formiddagen og tog den bare lige ud ½ time inden brug, så den ikke var alt for kold. Jeg skar skorpen af fluten og skar den i skiver, kom dem i en frysepose og lukkede den til, så de ikke blev tørre. Pillede skallen af tigerrejerne og fjernede den sorte tarm – lod selvfølgelig haleviften sidde. Kom dem i en beholder og så var de lige klar til at smide på panden. Så skulle brødet og rejerne bare lige steges og det hele anrettes, det tog ikke særlig lang tid…..

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!