Newyorkerbyheart

Gæstemiddag – Hovedret: Grillet chimichurri-marineret culottesteg med ovnstegte rodfrugter, grillede asparges m. bacon, skysauce og salat……

Culotten marineres i chumichurri-marinade…….

Salaten…….

Culottestegen efter den er grillet…….

……..udskåret………

Grillede asparges med bacon om……..

Aftenens tallerken……
Hovedretten i går var grillet, chimichurri-marineret culotte med ovnstegte rodfrugter, grillede asparges med bacon om, lækker skysauce og salat – behøver jeg at sige at det smagte PRAGTFULDT!!!!? *S* Jeg havde købt et stegetermometer, men jeg tror ikke, at jeg havde fået sat den rigtigt i – for den havde måske lige fået til den gode side (efter min smag!), men kæresten og hans kammerat, syntes at den var helt perfekt……
Jeg lagde culottestegen i chimichurri-marinaden i fredags, så den havde ligget i ca. 1 døgn inden den blev grillet. Jeg lavede en dryp-bakke som jeg stillede under stegen på grillen af: vand, oksebouillon, lidt friske kviste rosmarin, knuste hvidløgsfed, 1 løg skåret groft ud og er par gulerødder skåret groft. Krydrede culotten med salt og friskkværnet peber, så på Weber’en over inddirekte varme (med dryp-bakken) under. Indholdet fra dryp-bakken brugte jeg til saucen. Jeg sigtede det og hældte det i en gryde. Kogte det lidt ind og tilsatte resten af den creme fraiche 38%, som jeg havde tilbage fra blomkålscremen. Smagte den til med salt og friskkværnet peber. De knuste hvidløgsfed, som jeg havde haft i dryp-bakken, moste jeg med en gaffel og kom også i saucen. Jeg jævnede den lidt og tilsatte lidt kulør – SKØN sauce *S*
Jeg bagte pastinakker, gulerødder og lidt kartofler i ovnen. Skar dem i passende stykker, dryppede med olie, lagde friske kviste rosmarin, krydrede med salt, friskkværnet peber og lidt græsk krydderi. Ind i ovnen (på bagepapir) til de blev gylne og lidt sprøde.
Salaten bestod af:
Romainesalat i strimler
resten af blomkålen i små buketter
rød snackpeber
agurk uden kerner
lækre tomater i små stykker
emmentaler ost
radiser i skiver
lidt ristede pinjekerner
friskkværnet peber
Dressing:
olivenolie
balsamico
salt, friskkværnet peber
dijonsennep
flydende honning
De lækre grillede asparges med bacon om er en “klassiker”, men de smager SÅ godt og jeg kan bare ikke få dem for tit!!! Jeg delte et bundt asparges i mindre portioner (efter de var skyllet og det nederste knækket af). Viklede 1 skive bacon om hvert lille bundt. Grillede dem til baconet blev sprødt og gyldent, krydrede med flagesalt og friskkværnet peber.
Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!