Newyorkerbyheart

Grønsagssuppe og madmuffins med soltørrede tomater, oliven og feta……..

Dejen til muffins……

……klar til at komme i ovnen…….

Lækre og nybagte madmuffins…….

Grønsagerne svitses……

Tomater og bouillon hældes ved……

Den færdige suppe…..
Aftenens menu…….

I dag har vi fået en SUPER lækker grønsagssuppe med MASSER af gode grønsager, dertil nogle LÆKRE madmuffins med soltørret tomat, feta og oliven – jeg kan kun anbefale denne menu!!!! Virkelig lækker, god smag, dejligt med grønsagerne at tygge på, mættende og de muffins er virkelig utroligt lækre……

Madmuffins med soltørrede tomater, feta og oliven, ca. 16 stk.:

2 forårsløg, finthakket

1 glas sorte oliven uden sten, skåret i skiver

5-6 soltørrede tomater, udblødt i lidt vand eller olie i 5-10 minutter, skåret i små tern

1 bæger fetaost, let smuldret

2 dl revet mozzarella ost

480 g hvedemel

1 spsk. bagepulver

½ tsk. salt

100 g koldt smør

4 dl mælk

Forvarm ovnen til 250 grader. Bland mel, bagepulver, salt og smør i tynde skiver (evt. i foodprocessor), se note. Tilsæt mælken og rør dejen godt sammen. Bland fyldet i og vend det godt rundt. Kom i muffinsforme (hvis der bruges papirsforme, så tag evt. 2 til hver muffin, så er de lidt mere stabile). Kom fyld i hver form, drys med ost og sæt i ovnen i ca. 12-14 minutter, de skal være gyldenbrune og gennembagte. Server gerne lune eller brug dem til madpakke, buffet, picnic osv.

Note:

Jeg har ingen foodprocessor, så jeg findelte bare smørret rigtig godt med fingrene i mel-blandingen. Sørg for, at det ikke er for store klumper.

Grønsagssuppe, 4 pers.:

2 spsk. olivenolie

2½ dl løg, finthakket

2½ dl bladselleri, finthakket

2½ dl gulerødder, i små tern

1-2 bagekartofler (efter størrelse), i ikke for store tern

2½ dl squash i små tern

1 dåse hakkede tomater

ca. 1,2 liter bouillon efter smag og ønske

11/4 dl små suppehorn (pasta)

2½ dl frosne ærter

salt, friskkværnet peber

Opvarm olien i en stor gryde. Tilsæt løg og bladselleri og lad det svitse til det er mørt. Hæld gulerødder og kartoffel ved, vend det godt rundt. Tilsæt squash, hakkede tomater (med væde) og bouillon. Krydr med salt og friskkværnet peber. Bring det i kog, skru ned og lad det simre under låg til gulerødder og kartofler er møre, ca. 15-20 minutter. Hæld suppehorn og ærter i og lad det simre i yderligere 4-5 minutter. Smag suppen godt til og server straks.

Hmmmm, mystisk med sådan lidt vinter nu hvor vi skal til at have forår, nu gider vi altså ikke alt det sne-pjat *S*. De melder rigtig snevejr i Påsken, mystisk……

Jeg har været noget træt i dag, at skulle lave mad til 3 gange gæster i sidste uge er vist mere end helbredet kan holde til. Ihvert fald har jeg været umanerlig træt – og lidt gnaven – i dag!!!

Jeg har nu fået kigget nogle af de Rachel Ray blade igennem som jeg har købt på Ebay – og hold da op hvor er de LÆKRE!!! De er bare proppet med LÆKRE og INDBYDENDE opskrifter, jeg har lavet MASSER af “æselører” indtil videre, så på et eller andet tidspunkt tager jeg mig nok sammen til at få lavet nogle af hendes lækre opskrifter. Får I på et tidspunkt mulighed for at få fingre i nogle af hendes blade, så tag imod dem med kyshånd…….

I morgen står den på rester fra i dag, men jeg vender tilbage onsdag med grillet flæskesteg, salat og kartofler…….

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. May 13, 2012
  2:31 pm

  Susanne Petersen

  lSuppen er fremragende og meget mættende. Disse madmuffins er bare smums .Jeg serverede begge dele til frokost søndag for kniv kursets deltagere 4,mænd og en dame.Den blev rost meget.Til kaffen bager jeg din Gunvorkage som ser meget lækker ud allerede nu breder duften sig i køkkenet. Tak for de mange lækre opskrifter:)


  • May 14, 2012
   8:05 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Det glæder mig at det smagte jer 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!