Newyorkerbyheart

Hindbærtrifli a la Newyorkerbyheart……

Aftenens tallerken: lammekoteletter med sprød skorpe, pastinaksalat, ovnbagte kartofler med sesam og de lækre pandebrød (endnu engang *S*)…….

Cremesauce…….

Kogte hindbær…….

Klar til at sætte på køl…..

Pyntet med flødeskum og hakket chokolade……..

Ikke særlig dekorativt, men det smagte godt *S*……..

I aften har vi haft besøg af vores kammeret fra København og så skulle der jo kræses lidt *S*. Jeg brugte en genganger, så vi fik: lammekoteletter med sprød skorpe, pastinaksalat, ovnbagte sesamkartofler og de super lækre pandebrød – jeg kan kun sige at det var et HIT!!! Det var det nu også da vi fik det første gang, men da fik vi ikke kartofler og brød til…….

Til dessert fik vi hindbærtrifli, som jeg sammensatte efter at have læst forskellige opskrifter, så jeg har taget lidt af dem alle, jeg tillader mig derfor at kalde den: hindbærtrifli a la Newyorkerbyheart (håber ikke at det støder nogen*S*). Jeg har aldrig før lavet trifli, men det blev SUPER godt og både vores kammerat og kæresten synes det var lækkert!!!! Jeg syntes også at det var godt, men kunne godt undvære flødeskummet (som jeg jo ikke er særlig vild med!!) og så måske ikke helt så meget sukker *S*. Det er dog min egen skyld det med sukkeret, for jeg kom lidt ekstra i fordi kæresten synes at hindbær er meget sure…….

Hindbærtrifli a la Newyorkerbyheart, 4 pers.:

1 pose frosne hindbær, optøede

lidt vand

ca. 3 spsk rørsukker (mere eller mindre efter smag)

lidt vaniliesukker

2 tsk. maizena udrørt i lidt vand

1 pose makroner

lidt mørk rom (portvin eller sherry kan sikkert også bruges)

Cremesauce:

4 æggeblommer

2 tsk. maizena

1 stang vanilie, flækket og korn skrabet ud

2 spsk. rørsukker (eller efter smag)

½ liter sødmælk

flødeskum og hakket, mørk chokolade til pynt

Hæld de optøede hindbær i en gryde sammen med lidt vand (måske ½-½ dl), sukker og vaniliesukker. Lad det koge igennem i ca. 10 minutter. Tilsæt maizena udrørt i vand, så det får en passende tykkelse (som ikke skal være alt for tyk, men altså heller ikke flydende). Lad det afkøle lidt. Pisk æggeblommer, sukker, vaniliekorn og maizena sammen i en gryde – sæt det på varmen og hæld mælken i lidt efter lidt, mens der piskes hele tiden. Lad det koge lidt op indimellem, så du kan se hvor tykt det bliver. Pisk hele tiden, så det ikke brænder på og lad være med at skrue alt for højt op for varmen. Cremen skal være rimelig flydende, men igen heller ikke for tynd – eller for tyk for den sags skyld *S*. Lad den afkøle lidt, men ikke helt. Hæld lidt af den let afkølede hindbærkompot i bunden af en glasskål – eller portionsskåle. Læg så et lag makroner, dryp med lidt mørk rom (elle anden spiritus). Kom så et lag lun cremesauce, endnu et lag makroner dryppet med rom, hindbær osv. Forsæt til du ikke har mere, eller der ikke kan være mere i skålen. Slut med et lag makroner, dryppet med rom. Sæt film over og sæt i køleskab til det skal bruges (skal helst stå 4-6 timer). Når den skal serveres, så pisk lidt fløde til skum og pynt med hakket, mørk chokolade – og måske lidt friske bær – på toppen.

Note:

Som jeg skrev før, vil jeg nok skære lidt ned på sukkeret hvis det var til mig selv – men det er jo en smagssag…….

Vores lille prinsesse er nærmest blevet selvvalgt indekat!!! Da vi boede i det gamle hus, elskede hun at være ude og hun var næsten ikke til at drive ind igen. Hun løb rundt og vi kunne se på hende når hun kom ind, hvor sjovt hun havde haft det. Hun var tilfreds og søvning, trængte bare til lidt mad og en god, LANG lur. Her, i det nye hus, er hun ikke specielt vild med at komme ud!!! Selvom jeg tilbyder hende det flere gange om dagen, vil hun stadig ikke ud hver dag. Det sker hun vil ud om aftenen, men det er som oftest kun kort tid (5-15 minutter). I går aftes var hun ude, måske næsten 1 time, men det hører til absolut sjældenheder. Selv i dag da kæresten gik ude og vaskede vinduer, ville hun ikke være ude. Hun var helt nede i knæ og krøb nærmest rundt. Hun var MEGET hurtig til at komme ind til hendes moar igen!! Lidt mystisk, men jeg håber da at hun finder glæden ved at komme ud igen, når foråret rigtig kommer – selvom jeg nu også nyder at have hende inde, for så ved jeg jo hvor jeg har hende *S*. Hun har nogle aftner hvor hun er MEGET urolig – og faktisk er det især hvis det blæse meget har jeg lagt mærke til, gad vide om det har nogen indvirkning på hendes psyke???. Nå men, faktisk er det så slemt med at hun miav’er, hopper rundt i lamelgardinerne og gå “cat”walk ovenpå os konstant at vi har været nødt til at lukke hende ude i bryggerset nogle nætter – hvor hun falder fuldstændig til ro og sover trygt i hendes kurv. I starten havde jeg det MEGET skidt med det og lå og lyttede efter om hun kradsede på døren eller peb (hvilket hun gjorde lidt de første par gange) – men nu virker hun nærmest glad for det?? Hun falder straks til ro og gå man ud og kigger til hende, sover hun bare som en lille kugle i hendes kurv. Egentlig lider hun heller ingen nød derude: hun har hendes lille, hyggelige kurv, hendes kattebakke (som selvfølgelig er afdækket og med “svingdør”), hendes vand, hendes mad og varme i gulvet. Det er nok mere bare tanken om at hun er lukket inde en hel nat, der piner mig!!!!

Hvis der er noget der irriterer mig – nå ja, det er der jo faktisk mange ting der gør *S* – men en af dem er: uanmelt besøg!! Jeg vil faktisk gå så vidt som til at sige, at jeg HADER det. Jeg synes faktisk at det er uhøfligt og ville ikke selv kunne finde på at besøge nogen, uden først at ringe. Kærestens mor ynder at komme forbi uden at have anmeldt det først – hun bor jo også rimelig tæt på – men jeg synes altså at det er ret TRÆLS. Som f. eks. i går eftermiddag hvor vi lå og tog os en – velfortjent?? *S* – lur på sofaen. Pludselig banker hun på og idet hun banker på, åbner hun bare døren og går ind, samtidig med at hun råber: “Sover I?” så alle naboerne kan høre det *S* (som kæresten sagde: “så var det da godt at vi bare sov og ikke lavede noget andet – når nu hun råbte så højt om det”) *LOL*. Men det er altså ret irriterende og jeg synes faktisk og at det er noget grænseoverskridende at folk bare går ind i ens hjem. Jeg ved godt at hun banker på, men det er trods alt i sammen øjeblik som hun trykket håndtaget ned og åbner døren – ikke fedt!!

Bøger:

Jeg må altså anbefale Jer at læse “Mørk Treenighed” af Karin Slaughter, den er SUPER god, men ikke så befordrende for ens nattesøvn!!!! I går aftes blev jeg ved med bare lige at skulle læse et kapitel – det blev alt, ALT for sent!! Hun skriver helt fantastisk og bogen er spændende og yderst fængende. LÆS DEN!!

I morgen står den på rester fra i dag, men jeg vender tilbage på mandag med suppe og muffins med soltørrede tomater, oliven og feta……..

HAV EN RIGTIG GOD SØNDAG!!!

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Mar 16, 2008
  11:03 am

  Deborah

  Uhm den hindbærtrifli ser god ud. Jeg ELSKER hindbær.

  Med hensyn til Prinsessen, synes jeg det er højst underlig adfærd. Er du sikker på, hun ikke er syg?? Jeg ved du passer godt på hende, men måske du lige skulle få hende tjekket…?


 2. Mar 16, 2008
  11:23 am

  conny

  Trifli – en glemt dessert i mit hoved. Men for pokker, hvor ser og lyder det godt!


 3. Mar 16, 2008
  1:52 pm

  Anette

  Hej Birthe,
  Det hele ser som saedvanligt meget laekkert ud !! Jeg lavede “dit” Groentsagsfad med ost og kylling i gaar aftes til mine ex-svigerforaeldre uden kartofler til (vi proever at spise lidt bedre og isaer mange groentsager) og det var en stor succès !!

  Angaaende Princessen, saa tror jeg at hun nok har brug for mere tid end jer til at vaenne sig til hendes nye omgivelser. Jeg tror at du skal give hende tid til at vaenne sig, berolige hende (hvis det er muligt) naar hun er bange og urolig – og netop det at hun er rolig og slapper af i bryggerset viser at hun har det godt der, at hun har vaennet sig til dette rum, og jeg tror aerligt talt at hun kommer til at vaenne sig til “det hele” hen af vejen… baade ude og inde. Du kan ogsaa snakke med dyrlaegen om det, og evt faa hende tjekket efter, hvis det kan berolige dig, men jeg tror at det sker inde i hendes lille soede kattehovede, og at hun blot har brug for tid og kaerlighed.
  Jeg er slet ikke katte ekspert, men det var min foerste indskydelse da jeg laeste om dine bekymringer om Princessen.

  Jeg kan godt forstaa at det er traels at din svigermor kommer brasende naar hun har lyst… det er noget uopdragent, men svaert at goere noget ved… og det er kun din kaereste der kan sige noget til hende. Jeg tror at du bliver noedt til at bide i det sure aeble, og ikke sige noget, om ikke andet saa for at bibeholde jeres nogenlunde (du har foer brokket dig over hendes frembrusende opfoersel…)gode for hold..

  Jeg ville kun lige skrive en lille hilsen, og saa blev det alligevel en mindre roman !! Jeg er som altid imponeret over din energi og dine super mad idéer… hold fanen hoejt og bliv endelig ved,

  Mange soendags hilsner !
  Anette


 4. Mar 16, 2008
  8:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Deborah!

  Trifli’en smagte ihvert fald rigtig godt 🙂

  Jeg er nu ret sikker på at hun ikke er syg, for hun leger og er sig selv det meste af tiden. Jeg tror “bare” at hun stadig ikke er faldet helt til – jeg bliver nødt til at tro på at det nok skal komme…

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Mar 16, 2008
  8:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Conny!

  Ja, det må du lave, det smagte SÅ godt. Creme, hindbær og makroner = god kombination 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Mar 16, 2008
  8:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Godt at I kunne lide det, det er faktisk en ret dejlig ret 🙂

  Jeg tror, at du har helt ret mht. til prinsessen, hun skal have mere tid. Det har også været turbulent for hende, sådan at flytte 2 gange indenfor kort tid!! Jeg tror ikke at dyrelægen kan hjælpe med dette, det skal hun “bare” over….

  Håber, at I har haft en god søndag. Hvordan er vejret nede hos dig?

  Du har helt ret mht. til kærestens mor, jeg kunne heller ikke finde på at sige noget til hende. Men irriterende er det dog 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 16, 2008
  9:56 pm

  mona

  Jeg tror ikke, at der er spor galt med prinsessen. Vi kender nogen der blev nødt til at holde deres kat inde, da ejendommen de bor i skulle renoveres, og de ikke kunne bruge haven i en periode. Det betød, at katten ikke kunne komme ud, og da det hele var overstået, VILLE katten ikke ud. Så nu har de en indekat!!

  Uanmeldt besøg? ARRRRGHHH!! Det hader jeg virkelig, og det har både familie og venner forstået, så de kommer ikke uanmeldt mere. Nu bor jeg i Københavns-området, og der må vi jo låse døren. Hvis I nu låser døren, kan svigermor jo ikke vade ind, så må hun vente til I åbner. Var det en idé?

  Mange hilsener fra
  Mona


 8. Mar 16, 2008
  9:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Jeg synes nu også at det er meget hyggelig at hun er inde ved mig – og jeg tror altså heller ikke at hun er syg (har slet ikke tænkt i de baner *S*).

  Vi låser også døren fra nu af, det hjælper da til at hun må vente til vi åbner døren 😀

  mange hilsner
  Birthe


 9. Mar 17, 2008
  7:52 pm

  Karin Hørkilde

  Hej Birthe.

  Lige et tip, når du nu ikke bryder dig specielt om ren flødeskum (det gør jeg bestemt heller ikke): Bland cremen med flødeskum. Det bliver herregodt, og den ret “fede” fornemmelse forsvinder temmelig meget. Jeg gør det hver eneste dag i bageriet, og jeg ELSKER flødecreme!! Sådan gør jeg, når jeg laver trifli.
  Og iøvrigt synes jeg rigtig godt om et lidt syrligt bær i en trifli, der jo ellers er MEGET sød med makroner og hele molevitten i.

  Hilsen Karin


 10. Mar 17, 2008
  8:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karin!

  Nå ja, god ide 🙂 det er også sådan jeg gør når jeg laver vandbakkelser…

  Jeg kan også godt lide det syrlige fra hindbær, men desværre er min kæreste en rigtig sukkergris og han bryder sig ikke så meget om det syrlige – og da det er ham der spiser mest, ja så laver jeg det (som regel) efter hans smag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!