Newyorkerbyheart

Kokos-småkager og skøn chokoladekage med kaffe-glasur…….

Dejen trilles til kugler……

Trykkes med en gaffel……

Færdigbagte……

Dyppet i god chokolade……

Uhmmmmm……

Chokoladekagen inden den sættes i ovnen……

Glasuren smurt på og pyntet……

Værs’go……..

Jeg har haft bagedag i dag, tænkte at det ikke kunne skade med lidt godt til påskedagene – og vi ved jo aldrig om der dukker nogen op *S*……….

Jeg har bagt nogle rigtig lækre kokossmåkager – jeg er jo ret vild med kokos – og de smager godt. Jeg har dyppet dem i lidt godt chokolade, så de er ret dekorative at se på. Desuden har jeg bagt en lækker chokoladekage med kaffe-glasur (men kaffen kan bare udskiftes med kogende vand). SUPER lækker chokoladekage!!! Begge opskrifter er inde fra Jubii debattens madforum (selvom der stadig er mange derinde der IKKE kan lide mig, så kan det jo være de bliver glade for lidt trafik *S*). Jeg kan kun anbefale Jer at prøve begge opskrifter, de er gode, nemme og smager SUPER godt!!!

Kokossmåkager, ca. 40 stk.:

125 g smør

100 g sukker (se note)

1 æg

125 g kokosmel

125 g mel

vaniliesukker (se note)

evt. lidt god mørk chokolade

Pisk smør, sukker og vaniliesukker godt med en el-mikser. Det skal blive tykt, luftigt og sukkeret rørt godt ud. Tilsæt ægget og pisk godt igen. Rør kokosmel i med en (træ)ske og derefter melet. Tril små kugler – lidt mindre end en valnød – og sæt dem på plade. De flyder ikke ud, så de kan sættes rimelig tæt. Tryk dem med en gaffel, dyppet i lidt varm vand engang imellem. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Når de er afkølede så smelt evt. lidt god, mørk chokolade og dyp dem halvt i chokoladen. Lad dem tørre på bagepapir.

Note:

Jeg har skåret lidt ned på sukkeret, ca. 25 g. Desuden har jeg tilsat vaniliesukker, fordi jeg godt kan lide vanilie. Hvis I vil bage efter “original” opskriften, skal I lægge de 25 g TIL opskriften……

Lækker, svampet chokoladekage med (kaffe)glasur:

60 g kakaopulver

1½ dl kogende vand

180 g blødt smør

250 g sukker (se note)

3 æg

250 g mel

1 tsk. bagepulver

½ tsk. natron

1½ dl mælk (jeg brugte skummet)

Glasur:

75 g smør

75 g god, mørk chokolade

75 g flormelis (se note)

2 spsk. stærk kaffe eller kogende vand

Rør kakaopulver glat med det kogende vand. Pisk smør og sukker med en el-mikser til det bliver let, luftigt og sukkeret ikke knaser så meget. Pisk æg i et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Rør den let afkølede kakao-blanding i. Bland mel, bagepulver og natron og rør det i med en (træ)ske. Rør til sidst mælken i. Hæld det i en springform foret med bagepapir og sæt i ovnen ved 175 grader i 40-60 minutter – alt efter ovn og hvor stor springformen er – min tog 40 minutter. Lad den afkøle lidt på bagerist. Glasur: Smelt smør og chokolade over ikke for høj varme. Tilsæt kaffe eller vand. Pisk flormelis i, der skal piskes godt for at samle det og gøre det til en tyk glasur. Fordel glasuren over kagen, den må godt være lidt lun. Pynt evt. med kandiserede violer.

Note:

Jeg har skåret 100 g sukker væk i kage opskriften og 75 g flormelis væk i glasuren. Hvis I vil bage den efter “original” opskrif, skal I lægge tallene TIL opskriften.

Det har bare været en rigtig slappe-dag. Kæresten har ikke sovet så meget i nat pga. spekulationer med det gamle hus, det er lidt træls da vi havde regnet med rigtig hygge dage. Desværre hænger det lidt og lurer i baggrunden…….

Jeg hækler og hækler på livet løs, for jeg skulle jo gerne have tæppet færdigt og med over til min mor. Jeg må dog indrømme at det har været for meget for mine hænder – min krop vil jo desværre ikke så meget som min hjerne gerne vil!!! Mine fingre er hævede, gør ondt, brænder og er hele tiden varme – ikke så godt, så jeg må nok hellere holde lidt igen. Jeg vil jo bare så gerne gøre hende glad og have det færdigt, men jeg har jo også stadig godt 2 måneder. Æv, at have en krop, som ikke vil som jeg vil……..

Bøger:

Jeg er ved at være færdig med “Mørk Treeninghed” af Karin Slaughter og den holder altså hele vejen synes jeg. Spændende, medrivende og dejligt, flydende sprog. For min skyld, må hun gerne skrive nogle flere bøger…….

Jeg vender tilbage i morgen med en fiskeret med pangasius, spinat og rejer (så kan det jo ikke gå helt galt *S*). Forsat god påske til jer alle……..

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Mar 21, 2008
  12:17 pm

  Gala

  Hej Birthe
  Jeg vil bare lige sige tak for inspirationen, tak for lån af opskrifter, og tak fordi jeg må læse med.

  Mange Hilsner fra
  Gala


 2. Mar 21, 2008
  1:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gala!

  Velkommen til, det er vist første gang jeg ser dig herinde 🙂

  Det er skam så lidt, bare glad for at du kan bruge min blog…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Mar 25, 2008
  1:25 pm

  Anonymous

  Kæft hvor er du bare dobbelt moralsk – i et indlæg skriver du at du hader uanmeldt besøg, og her skriver du ” at man jo aldrig ved hvem der kommer”… hvorfor pokker bager du så kage til dem?


 4. Mar 31, 2008
  5:26 pm

  Astrid

  Hej.
  Har lige et spørgsmål..
  I den chokoladekage, er det kakaopulver det “stærke” eller hvad skal man bruge?


 5. Mar 31, 2008
  8:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Astrid!

  Ja, det er det “stærke”, det lidt bitre som vist kun bruges til at bage med 🙂

  Held og lykke med det, er spændt på hvad du synes….

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Apr 1, 2008
  5:20 pm

  Astrid

  Ok, tak for svar.
  Skal lave den om en lille månedstid, når vi skal fortælle min kærestes forældre at de skal være bedsteforældre 🙂


 7. Apr 1, 2008
  5:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Astrid!

  det var så lidt 🙂 – og hjertelig TILLYKKE, hvor er jeg glad på Jeres vegne 😀 Hvornår skal det være?

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Apr 2, 2008
  2:48 pm

  Astrid

  Jamen er sat til d.6 november, så er ikke så langt henne. På fredag er jeg 9 uger henne, håber bare alt går som det skal 🙂


 9. Apr 2, 2008
  4:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Haj Astrid!

  Det skal nok gå godt 🙂 TILLYKKE..

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Dec 7, 2008
  5:15 pm

  Anonymous

  Hej

  Ville bare lige sige tak for en super opskriftl Nyder virkeligt at læse din blog og afprøve die lækre opskrifter. Kunne godt bruge flere opskrifter på lækker hverdagsmad – kunne man overtale dig til det?

  mange hilsner
  Anne


 11. Dec 7, 2008
  5:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Selv tak 🙂

  Jeg ved ikke helt hvad du mener, for hele min blog er da fyldt med lækker hverdagsmad, synes jeg selv *S*

  Mit opskrift indeks findes på: http://www.newyorkerbyheartrecipes.blogspot.com
  ellers må jeg henvise dig til andre opskriftssider, der er jo masser af den. Dette er bare en privat blog, hvor jeg laver det jeg kan lide 🙂

  Med venlig hilsen
  Birthe


 12. Dec 14, 2008
  12:43 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  Ja du har nok ret! Havde ikke kigget ordentligt efter så havde slet ikke set hvor mange opskrifter du egentligt havde lagt ud – fandt bare denne her ved et tilfælde.

  Men tak igen.

  Hilsen Anne


 13. Dec 14, 2011
  12:09 am

  Mel

  Hejsa 🙂

  Jeg har ledt efter opskriften på kokossmåkager, da jeg bagte dem med min mor og nu vil jeg bage dem med min datter 😀 Glæder mig til at smage dem igen 🙂

  Og den chokoladekage er jeg personligt afhængig af 😉 Jeg plejer dog at lave glasuren med vand istedet for kaffe, da jeg ikke er til kaffesmagen 🙂 men guf er den 🙂


  • Dec 14, 2011
   11:49 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Mel!

   Jeg håber at du vil kunne lide kokossmåkagerne og at dig og din datter får en god oplevelse af at bage dem. Det er hyggeligt at bage sammen 🙂 Det er alt for længe siden jeg har lavet den chokoladekage, uhmmm…..

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!