Newyorkerbyheart

Kyllingefad med dobbelt-bagte spinatkartofler……

11 marts , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert - Tags: , , ,

Squash, hvidløg, basilikum, tomater og ost i lag……..

Kyllingebrystfileter lægges øverst……

 

Kartoflerne klar til at blive bagt igen…..

……..færdigbagte……..

Det færdige kyllingefad……

Aftenens tallerken……

 

Dessert: Pandekager med is……

I aften har vi haft besøg af kærestens mor til aftensmad. Vi har fået kyllingefad (opskrift fra Fakta i denne uge), dobbelt-bagte spinatkartofler og salat. Til dessert har jeg bagt pandekager, som jeg fyldte med is. Det hele smagte super godt og kan kun anbefales. Kyllingefadet blev lækkert og velsmagende. Jeg kom spinat i kartoflerne denne gang og det blev de bestemt ikke dårligere af……

Kyllingefad 3 pers.:

3 kyllingebrystfileter i mindre stykker

500 g tomater i skiver (jeg brugte små, velsmagende tomater)

1½-1 squash i skiver

1 pose revet ost

salt, friskkværnet peber

1 bdt. frisk basilikum, finthakket

3 fed hvidløg, meget finthakket

1 dl hønsebouillon

I bunden af et fad lægges et lag squashskiver, så en blanding af basilikumblade og hvidløg, dernæst tomater, salt, friskkværnet peber og lidt revet ost. Lav yderligere et lag (hvis der er nok grønsager). Læg kyllingestykker øverst og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Hæld bouillon ved og sæt i en 200 grader varm ovn i 20 minutter. Tag ud og kom revet ost ovenpå, sæt i ovnen og giv det yderligere 10-15 minutter. Server straks.

Dobbelt-bagte kartofler med spinat:

bagekartofler, godt vaskede

lidt frossen spinat, optøet og godt afdryppet (eller frisk)

1 pakke bacon, ristet

creme fraiche 9%

1 forårsløg, finthakket

salt, friskkværnet peber

Bag evt. kartoflerne i microovnen, det er meget hurtigere og smager ok, når de skal bages igen. HUSK: at prikke kartoflerne inden de sættes i microovn!! Jeg havde 4 bagekartofler, som jeg prikkede, gav 5½ minut, vendte dem og gav dem yderligere 5½ minut – de blev lige tilpas. Halver kartoflerne på langs og lad dem evt. stå og køle lidt af. Skrab forsigtigt fyldet ud, så kun skallen er tilbage. Mos fyldet godt med en gaffel og bland det med salt, friskkværnet peber, ristet bacon, spinat, forårsløg og creme fraiche. Smag det til og kom det så tilbage i kartoffelskallerne. Sæt i ovnen ved 200 grader. Hvis de laves helt færdig med det samme, så drys dem med ost og giv dem ca. 15 minutter i ovnen. Hvis de er kølet af – forberedt – så giv dem først ca. 20 minutter, tag dem ud, drys med ost og giv dem ca. 10 minutter mere – til osten er smeltet.

Når jeg bager pandekager, bruger jeg altid den samme opskrift. Jeg synes selv, at de bliver super gode og meget lækre…..

Super pandekager, ca. 25 stk.:

500 g mel

8 dl mælk

50 g sukker

6 æg

1 dl øl, måske lidt mere

et nip salt

2 tsk. vaniliesukker

skal af 1 citron eller 1 appelsin

Mel, mælk og sukker piskes sammen. Tilsæt æg, salt, vanilie, citronskal og øl. Rør det godt sammen, hvis dejen er for tyk kan der tilsættes lidt ekstra øl.
Brug smør til stegning, bag dem på en slip-let pande og bag dem tynde.

I dag har jeg fået en forespørgsel på om jeg kunne tænke mig at være med i en artikel i Hendes verden hvor smigrende jeg end synes at det er, har jeg valgt at takke nej. Dels fordi at artiklen er med billed og så vil jeg jo ikke længere være så anonym og dels fordi jeg allerede synes, at jeg får opmærksomhed nok – også af den negative slags *S* Jeg vil være bekymret for, at mere eksponering også vil medføre negativ respons, det orker jeg simpelthen ikke!! Jeg er dog MEGET taknemmelig til hende der kontaktede mig – TAK!! Tænk at hun tænkte på lille mig og gav mig sådan et fint tilbud, jeg blev meget smigret……..

I går aftes, sad jeg og så noget om dyremishandling -hvilket gjorde mig rigtig SUR!!! Hvad i alverden er det for nogle afstumpede mennesker der kan finde på sådan noget?? Der var en kat, der havde fået klippet halvdelen af ørerne af, en anden kat som havde fået tapet kanonslag fast til kroppen med gaffatape (heldigvis havde gerningsmændende ikke haft held med at tænde dem!!), et lille bitte lam var blevet kastet ned af en skråning og derefter havde de to unge mænd trampet ovenpå dets hoved og så den lille hund, som havde fået sat strips om snuden og havde stået udenfor i 3 (!!) døgn. Jeg mener helt ærlig, hvad er det for et samfund som afspejler sådan nogle grusomheder?? Et gammelt ordsprog siger, at man ikke skal dømme andre, før end man har prøvet at gå i deres sko – jeg synes om regel at det er sandt, men i dette tilfælde kan jeg ikke lade være. Jeg tror (eller rettere håber) at det er psykopater eller meget afstumpede mennesker, for hvis det bare er helt “almindelige” mennesker, så synes jeg at det er MEGET skræmmende!!!! Ok, så de kan måske ikke længere tage var på det dyr de har anskaffet sig, men så hav dog så meget værdighed og næstekærlighed, at tage dem med til dyrlæge og få dem aflivet på en human måde. Straffen for dyrplageri er jo nærmest lig nul – også fordi det er sjældent det bliver opklaret hvem der har gjort det. I visse grelle tilfælde, kommer dyrene endda tilbage til dem, der har udøvet vold imod dem!!!! Hvad er vi dog for et samfund??? Jeg bliver så gal – men også trist – over at der findes nogen der kan finde på sådan noget. Hvis der var nogen der så meget som krummede et hår på vores lille prinsesse, så tør jeg ikke tage ansvar for hvad jeg kunne finde på…….

I dag har jeg lige modtaget “Englen i Groznyj” af Åsne Seierstad, som jeg har vundet i en konkurrence og jeg glæder mig rigtig meget til at læse den. Ifølge kritikerne, skulle den være rigtig god.

I morgen skal vi have rester, men jeg vender tilbage på torsdag med en pastagratin……..

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Mar 11, 2008
  10:31 pm

  Angelika

  Hej Birthe

  Sikke en lækker opskrift. den må jeg prøve snarest. Godt du er vågen og finder så mange gode. Jeg hører efterhånden meget ros udefra hvor venner og bekendte mener vi spiser nogle virkelige spændende retter herhjemme, og mener vi er ret opfindsomme. Hehe. De skulle bare vide.. Jeg er flittig bruger herinde 🙂

  Mht dyreplageriet der blev nævnt i TV så er det bare så forfærdeligt. Jeg måtte skrue væk da jeg så det, for jeg kan slet slet ikke klare den slags. Mit hjerte nærmeste bløder ved sådan noget, og selvom det ikke er helt fair så har jeg det sådan at de mennesker der udsætter de stakkels forsvarsløsedyr for alle de forfærdelige ting, næsten fortjener det at opleve det hele på deres egne kroppe. Så kan de selv mærke hvordan det er. Men det kan næppe være normale mennesker – jeg er så forarget over hvem der kan finde på sådan noget. Puha.

  Så er det godt at vi alligevel har mange mennesker der tager sig godt af deres dyr, og du og din mand er bare nogle af dem. Jeres prinsesse er en dejlig en. Og jeg glæder mig en dag til at jeg selv får en misser eller to. Det er min drøm, men det bliver først når jeg får hus engang. Jeg synes det er synd at holde indekatte, så det vil jeg ikke byde mine egne 🙂


 2. Mar 11, 2008
  10:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Jeg er så glad for at du er sådan en flittig bruger og det er jo dejligt for Jer, at andre bemærker hvordan I spiser 🙂

  Jeg holder helt med dig, jeg ved godt at det “kun” er dyr – men for mig er der ikke mange straffe der er for hårde, når de kan finde på at gøre sådan noget. Ikke i min vildeste fantasi kunne jeg komme i tanke om at gøre et dyr ondt (ok – lige bortset fra edderkopper og stankelben *S*). Det er for mig så uforståeligt!!

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Mar 11, 2008
  11:36 pm

  maria

  Ej, hvor sjovt! Jeg har også fået den der kyllinge-fakta-ret i dag, dog med ris, og det smagte supergodt 🙂

  Og hvad der er endnu mere pudsigt, så er jeg også i gang med at læse Englen i Groznyj af Åsne Seierstad. Er desværre ikke kommet så langt, for har ikke så meget tid pga. studiet – men læses skal den, for skal skrive en anmeldelse af den i forbindelse med studiet…

  /Maria


 4. Mar 12, 2008
  10:55 am

  Trine

  Jeg vågnede i nat, badet i sved. Jeg havde drømt at Siri, min dejlige newfoundlænder, havde ligget på ryggen udenfor køkkendøren, som hun så ofte gør. Men i en stor blodpøl og med halsen skåret op. Hun var stadig varm.

  Bare det at skrive det nu får tårene frem.

  Jeg er sikker på at den drøm har noget med alt den frygtelige dyremishandling at gøre. Men hvad løsningen er ved jeg desværre ikke. Nogle højere straffe vil nok hjælpe lidt, i hvert fald på de sager du har nævnt. Bedre uddannet politi og uvildige dyrlæger vil nok hjælpe på mange af de tilfælde der ikke når medierne, f.eks. får der ikke bliver klippet, heste der ikke får mad osv. Men det kræver jo at nogen vil sætte penge af til det…

  Men I kan tro at Siri har fået nogle knus og klap – både i løbet af natten og her i formiddag.

  Der er et billede af hende øverst på min blog, hvis nogen skulle have lyst til at se mit lille vidunder. Trines blog


 5. Mar 12, 2008
  11:30 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Trine!

  Puha, sikke en drøm, det var dog væmmeligt!! Hun ser dejlig ud, kan godt forstå at du er glad for hende….

  Jeg ved heller ikke hvad der vil hjælpe mht. til straffe. Jeg er bange for, at for afvigerne og psykopaterne er der ikke noget at gøre. De vil blive ved, lige meget hvad…

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Mar 12, 2008
  11:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Ej, hvor sjovt 😀 Jeg ved godt at der skulle ris til, men det havde jeg ikke lige lyst til, så derfor ændrede jeg det…..

  Er bogen god? jeg er meget spændt på den. Den får jo ret gode anmeldelser 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 12, 2008
  5:53 pm

  maria

  Hej Birthe,

  Jeg synes bogen er rigtig god. Åsne er journalist og har skrevet meget om krigen i Tjetjenien. Det er spændende, men også lidt barskt, at læse om krigens konsekvenser for folk der.

  /Maria


 8. Mar 12, 2008
  8:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Ok, det var også det jeg har forventet, så bliver jeg nok ikke skuffet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Mar 12, 2008
  11:02 pm

  Mona

  Hej,
  Jeg er fuldstændig enig med dig og de andre kommentatorer, dyremishandling kan ikke straffes hårdt nok. Jeg flipper helt ud, hvis de viser noget med dyremishandling i fjernsynet, og jeg bliver nødt til at skifte kanal – jeg får det virkeligt dårligt.
  Straffen kunne være, at de selv skulle stå bundet til et træ i flere dage, eller selv få klippet ørerne af – så kunne de mærke hvordan det er.

  Mona – som selv har en indekat!!


 10. Mar 12, 2008
  11:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Ja, det er forfærdeligt og det er svært at forstå, at nogen kan finde på det!!

  Jeg synes personligt ikke at det er så synd for katte, at de er indekatte. Så længe de bliver stimuleret, har så de kan hvæsse kløer osv. Hvis de aldrig har kendt andet, så ved de jo ikke bedre…

  Mange hilsner
  Birthe – hvis prinsesse er 98% (selvvalgt) indekat 😀


 11. Nov 18, 2009
  5:29 pm

  Janne

  Hej Birthe
  Du lader til at være et total overskudsmenneske. Jeg søger inspiration til aftensmaden hos dig..der er super mange spændende retter, der lige giver et pift til hverdagen.
  Tak for en god side
  MVH Janne


 12. Nov 18, 2009
  8:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Janne!
  Jeg er skam ikke noget overskudsmenneske, bare helt almindelig, med en ualmindelig stor interesse for mad og opskrifter 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!