Newyorkerbyheart

Kyllingefrikadeller med feta og græskarkerner, dertil råkostsalat…..

Den sammenrørte fars……

Frikadellerne formes og steges…..

Gulerods-/æbleråkostsalaten………

De færdigstegte frikadeller……

Gårsdagens tallerken……

Jeg havde ikke lyst til at blogge i går, så derfår får I først gårsdagens menu i dag, men det smagte helt FANTASTISK!!! Det var kyllingefrikadeller med feta og græskarkerner, råkostsalat af gulerødder og Pink Lady æbler og så en lille rest kartofler der blev brasede. Jeg kan kun anbefale Jer af få lavet de kyllingefrikadeller, de var helt FORRYGENDE. Både råkostsalaten og kyllingefrikadellerne er Lene Hansson opskrifter bragt i Go’ Morgen Danmark. Originalopskriften er faktisk hakket kalkunkød, men det kunne jeg ikke lige få, så jeg tænkte at kylling nok gik an……

Kyllinge-(eller kalkun)frikadeller, 4 pers.:

400 g hakket kyllinge- eller kalkunkød

2 fed hvidløg, presset

2 gulerødder, revet

1½ spsk. græskarkerner

1½ spsk. solsikkefrø

salt, friskkværnet peber

1 bæger feta, let smuldret

olie til stegning

Rør det hakkede kyllingekød sammen med alle ingredienserne, krydr med salt og friskkværnet peber. Form til frikadeller og steg dem i lidt olie på en pande, til de er gennemstegte, ca. 8-10 minutter på hver side (alt efter størrelse).

Råkostsalat med gulerødder og æbler:

6-8 gulerødder, revet

2-3 æbler, skrællet og revet (jeg brugte Pink Lady æbler, fordi jeg ELSKER dem *S*)

friskpresset limesaft

lidt frisk, revet ingefær (kan udelades)

evt. lidt sukker

Bland gulerødder og æbler og dryp med limesaft. Tilsæt evt. lidt frisk, revet ingefær (hvad min kæreste ikke var vild med!!!) og evt. lidt sukker (jeg ved godt at det IKKE er efter Lene Hanssons principper, men alligevel…….). Lad det lige stå 10-15 minutter, evt. lidt længere.

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Mørk Treenighed” af Karin Slaughter og kan ikke anbefale den nok!!! Virkelig god spændende og lidt anderledes bog. Jeg tror, at jeg nu skal i gang med “Madame Terror” af Jan Guillou. Kæresten har lige læst den og var meget betaget af den og syntes at den var god, så nu er det min tur. Det er min første Guillou bog, så det er lidt spændende! Kæresten derimod har læst hele Hamilton-serien, så han kender jo noget til ham i forevejen……..

Film:

De sidste aftener har vi set et afsnit af “Murder City“, som jeg har købt et par sæsoner af – og som KLART kan anbefales!! Serien har været sendt på DR2 på et tidspunkt, men da fik vi ikke set dem. Jeg har jo aldrig lagt skjul på at jeg er VILD med sådanne nogle serier, så vi har rigtig hygget os med at se en hver dag…..

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Mar 26, 2008
  11:23 am

  anjoe

  Hvidløg og feta lyder helt perfekt til det ret intetsmagende hk. kyllingekød, og tilbehøret ditto mums. Den opskrift skal snart prøves 😉


 2. Mar 26, 2008
  11:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anjoe!

  Ja, hakket kyllingekød er det ikke meget spas i, hvis der ikke tilsættes noget smag!! Jeg synes at de var helt forrygende og også saftige – virkelig lækre, glæder mig til at høre hvad du synes om dem. Græskar- og solsikkekernerne gav et dejligt “crunch” til dem…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!