Newyorkerbyheart

Pastagratin med champignon, ærter, bacon, skinke og spinat……

Kogt pasta og ærter……

Svitses løg, hvidløg, champignon, bacon, skinke og spinat…….

Bacon-/champignon-/spinatblandingen og ost kommes på………

Den færdige ret……

Aftenens tallerken………

I aften har vi fået en SUPER lækker pastaret, det smagte bare SÅ godt, så det kan I godt få lavet. Det er måske ikke helt sundt, idet der både er madlavningsfløde og ost i, men lækkert – det var det!!

Pastagratin med champignon, ærter, bacon, skinke og spinat:

passende mængde pasta, kogt al dente

frosne ærter, optøede og afdryppede

1 løg, finthakket

3 fed hvidløg, finthakket

1 pakke bacon i tern

1 pakke skinke i tern eller strimler

1 bakke champignon i skiver

frosset spinat, optøet og afdryppet

salt, friskkværnet peber

2½ dl madlavningsfløde

½ pose revet ost

Pastaen koges al dente i rigeligt med godt saltet vand, afdryppes og hældes i et olie-smurt ovnfast fad. Optøede og afdryppede ærter hældes over + lidt friskkværnet peber. Svits bacontern på en pande, når de begynder at blive brune, så tilsæt løg og hvidløg, svits det til løgene bliver klare og begynder at brune lidt. Tilsæt champignon og lad dem svitse med, lad det svitse til væden er så godt som væk. Tilsidst tilsættes skinke og godt afdryppet spinat, der krydres med salt og friskkværnet peber og hæld blandingen over pasta og ærter. Hæld madlavningsfløde ved og drys ost på toppen. Sæt i en 200 grader varm ovn, til osten er smeltet og gyldenbrun, vel ca. 20-25 minutter. Server med ekstra grønsager eller en god salat.

Både i går og idag har jeg fået lavet yogalates. I går var første gang efter min forkølelse, altså 1. gang i næsten 2 uger. Det flød slet ikke for mig og min vejrtrækning var helt ved siden af. Lige så fedt det kan være når det hele går op i en højere enhed: når bevægelse og vejrtrækning flyder som det skal, lige så TRÆLS er det når det ikke kører!!! Meget frustrerende og en følelse som jeg ikke har haft, siden jeg startede med at lave yogalates. I dag gik det dog MEGET bedre og jeg nød det igen i fulde drag. Selvom min krop er meget øm efter i går, så er den en form for ømhed som føles godt (i forhold til de andre smerter jeg har!!). Det er en ømhed der kommer af, at jeg har brugt min krop på en god måde.

Hvor er jeg dog bare træt af regn og blæst!!! Mon vi dog ikke snart skal have noget andet vejr, det er jo til at blive i dårlig humør af – og hvem gider at være det, når det nu er forår???

Bøger:

Jeg er jo ved at læse “Mørk treenighed” af Karin Slaughter og den kan jeg godt anbefale Jer. Jeg er endnu ikke kommet overvældende langt, men hold op hvor er den god!! Spændende og uhyggelig, den er også meget godt skrevet. Sproget flyder som jeg godt kan lide det. Virkelig anbefalelses værdig bog………

I morgen skal vi have rester fra i dag. På lørdag får vi besøg af vores kammerat fra København. Menuen bliver: Lammekoteletter med sprød skorpe og pastinaksalat + de skønne pandebrød (som vi bare ELSKER). Desserten bliver hindbærtrifli – den skal jeg nok poste herinde…….

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Mar 14, 2008
  9:39 am

  Karin Hørkilde

  Tak for god inspiration til nem, hurtig og lækker aftensmad i form af en pastagratin!! Den skal afgjort afprøves her i huset indenfor den nærmeste fremtid!

  Og rigtig go´ weekend.

  Hilsen Karin


 2. Mar 17, 2008
  9:18 am

  Rikke Bruun Berthelsen

  Må jeg føje dig til min, jeg er også vild med New York og vil gerne føle lidt med i hvad du skriver ; )


 3. Mar 17, 2008
  11:27 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Karin!

  Hmm, jeg troede jeg havde svare dig – mystisk 🙂

  Nå, men jeg håber at du får den afprøvet, for den var super lækker…

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Mar 17, 2008
  11:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Selvfølgelig, det vil da kun glæde mig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!