Newyorkerbyheart

Asparges-/æggetærte med tomatsalat…..

Parmaskinke bages…….

Forårsløg, asparges og hakket æg kommes på tærtebunden……

Ægge-/flødeblanding hældes over og drysses mef parmesanost……

Skøn og nem tomatsalat…..

Den færdigbagte tærte……


Aftenens tallerken……

I aften har vi fået en asparges-/æggetærte med tomatsalat til og hvilken SKØN aftensmad!!!! Tærten var SUPER velsmagende, blandingen af aspages (som jeg jo elsker) og hakket æg, var virkelig velsmagende. Så nu kan I bare komme i gang med at prøve den *S*…..

Asparges-/æggetærte:

Dej:

200 g hvedemel

100 g kvark (jeg brugte creme fraiche 9%, fordi det var hvad jeg havde)

1 tsk. salt

75 g koldt smør i mindre stykker

evt. lidt koldt vand (ikke nødvendigt ved mig)

Fyld:

5 forårsløg

1 bdt. grønne asparges

3 hårdkogte æg, hakket

4 æg

4 spsk. (madlavnings)fløde

salt, friskkværnet peber

50 g frisk, revet parmesanost

Bland mel med salt, kvark og smør og saml hurtigt dejen, hvis det er nødvendigt kan der tilsættes lidt koldt vand. Stil i køleskab i 1 time (eller mere). Rul den ud – eller pres den ud med fingrene, det gør jeg altid), forbag bunden i 8 minutter ved 180 grader. Damp forårsløg få minutter, afdryp dem godt og skær dem i lidt mindre stykker. Skyl asparges og knæk det nederste af, flæk den derefter på langs. Læg først forårsløg i bunden af den forbagte tærtebund, så de flækkede asparges og til sidst de hakkede æg. Pisk æg, (madlavnings)fløde, salt og friskkværnet peber sammen og hæld det over tærten. Kværn lidt mere peber over og drys med frisk, revet parmesanost. Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 35-40 minutter. Server med tomatsalaten og måske et godt og lækkert brød.

Tomatsalat:

200 g smagfulde små tomater (cocktail- eller cherrytomater)

1 pakke parmaskinke

lidt finthakket persille

flagesalt, friskkværnet peber

godt olivenolie

lidt balsamico

Læg parmaskinke på bagepapir og rist i ovnen i 5-6 minutter ved 180 grader. Køl dem af og smuldr dem eller hak dem. Skær tomater i halve eller kvarte og bland dem med den helt afkølede parmaskinke. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber, dryp med lidt god olivenolie og balsamico.

Note:

Jeg kunne godt finde på at tilføje et kogt, hakket æg mere da jeg synes det smager utrolig godt…

Sikke dog et fantastisk vejr i dag, jeg fik lige tid til at sidde ude og nyde det, uden alt for mange forstyrrelser *S*. Det ville være dejligt, hvis det skulle være standarden – rent vejrmæssigt – i hele Kr. Himmelfarts ferien. Tennis sæsonen er jo gået i gang og kæresten har været oppe og spille. Jeg har desværre ikke været deroppe endnu – og i år er jeg fuldgyldigt medlem – men jeg håber at det kommer i løbet af de næste par dage!! Det går jo bestemt IKKE hurtigt når jeg er med, men bare det at jeg får mig rørt lidt og kommer udenfor, det er fint for mig. Kæresten siger, at det er god træning for ham i at skyde bolden hen et bestemt sted (jeg spurter jo ikke ligefrem rundt på banen, så han skyder hen hvor jeg er *S*). Nogle kan ikke forstå at jeg kan klare at spille tennis, men hvis de ser hvad det er jeg kalder “at spille tennis”, så tror jeg at de vil kunne forstå – jeg ligner nok en der burde sidde på plejehjem (eller have gangstativ) i stedet for *S*.

Det er lidt skægt, for jo mere vi kigger på det tegnede billed af vores prinsesse, jo mere livagtigt bliver det for os. Jo mere vi studerer det, jo mere benovet bliver vi over alle de små detaljer hun har formået at få med – ret utroligt!!!

Nå, i morgen står den på en gang hakkebøffer med bløde løg, det vil jeg ikke trætte Jer med igen, så det varer nok et par dage inden jeg vender tilbage igen……

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. May 1, 2008
  2:43 pm

  Anja

  Hej Birthe

  Ja, jeg fik jo prøvet de asparges med bacon på grillen uuuhm!!! Jeg tror da nok lige, at det er blevet ny yndlingsspise 😀
  Mon ikke menuen kommer til at stå på aspargestærte en af de nærmeste dage… Den ser rigtig lækker ud!

  Ha’ en god dag!

  Anja


 2. May 1, 2008
  10:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anja!

  Åh ja, de kartofler er gude-spise – dem tror jeg også snart vi skal have igen 😀

  Du må prøve den aspargestærte, den var virkelig GOD!!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!