Newyorkerbyheart

Flødekartofler med squash, løg og hvidløg……..

13 april , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Tilbehør/vegetar retter - Tags: , ,

Grillet, hvidløgsmarineret flanksteak……..

Flødekartofler med squash, løg og hvidløg……..

Lækker og skøn salat…….

Aftenens tallerken…..

I aften har vi grillet – igen *S* – det er jo med at nyde det skønne vejr!! Jeg tror allerede at vi har grillet mere i år, end vi gjorde hele sidste år!! I aften blev der grillet en hvidløgsmarineret (færdigkøbt) flanksteak, serveret med flødekartofler med squash, løg og hvidløg og en skøn salat. Kærestens søster kom og spiste sammen med os, hvilket – som altid – var super hyggeligt. Dejligt når hun kommer forbi og er sammen med os, det nyder vi begge!! Til dessert fik vi en kugle Ben & Jerry’s og en kugle Häagen-Dazs…..

Flødekartofler med squash, løg og hvidløg:

passende mængde kartofler i tynde skiver

½-1 løg i tynde skiver

½ squash skåret i kvarte på langs og skåret i tynde skiver

1-2 fed revet hvidløg

1-1½ flaske madlavningsfløde

salt, friskkværnet peber

Smør et ovnfast fad med ganske lidt smagsneutral olie. Læg et lag kartofler, lidt løg i tynde skiver, revet hvidløg, squash og krydr med salt og friskkværnet peber. Så igen et lag kartofler, lidt mere løg, lidt squash, salt friskkværnet peber, igen ganske lidt kartofler og lidt mere krydderi. Hæld madlavningsfløde ved og sæt i ovnen ved 200 grader i 45-60 minutter. Pas på ikke at give dem for meget, for så forsvinder al væden – men heller ikke for lidt. Disse blev helt perfekte, hverken for lidt eller for meget væde (men det er lidt af en balance gang synes jeg *S*).

Jeg syntes at squash gav lidt ekstra til flødekartoflerne (selvom de jo ikke har meget smag), men de tilsætter lidt farve – og lidt ekstra grønsager…….

Sikke et fantastisk vejr vi har haft i dag, det bliver man jo bare så dejlig GLAD af *S* Vi har siddet udenfor og nydt det, vi kunne endda side udenfor og nyde duften af den skønne grillede flanksteak!!! Pludselig var hele torvet fyldt af naboer der hyggede sig sammen, drak rødvin og snakkede – hvor er det bare FANTASTISK hyggeligt!! Jeg ser virkelig sommeren i møde, med masser af hyggeligt samvær og grill-mad med vores dejlige naboer *S*

Af en eller anden grund er der mange der ser ned på flanksteak, jeg synes altså at det er et skønt stykke kød. Vi køber tit de færdige (hvidløgs)marinerede, som jeg synes er let, lækker og yderst VELSMAGENDE mad. Nogen synes at det er sejt og skal tilberedes længe! Jeg griller den normalt vel ca. 15-20 minutter på grillen (alt efter størrelse og tykkelse – og hvor rød den ønskes), krydrer den med salt og friskkværnet peber, lader den stå og trække i 10-15 minutter og den er PERFEKT!!!

I morgen skal kæresten til Sjælland og kommer nok sent hjem, så det bliver vist ikke rigtig til noget aftensmad – ihvert fald ikke noget der bliver værd at blogge om *S*. Jeg vender tilbage på tirsdag med et eller andet………..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Apr 14, 2008
  10:48 am

  Trine

  Hvordan kan man se ned på flanksteak?? De må da være gale. Sådan en rød flanksteak med masser af hvidløg kan man da aldrig gå fejl af.

  Mon ikke de synes den er sej, fordi de ikke ved hvordan man skærer sådanen fætter ud?


 2. Apr 14, 2008
  10:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Hvorfor, kan jeg jo kun gisne om 🙂 Jeg har bare læst flere steder på Jubii debatens madforum og på bl. a. weberguru at en del ikke regner den udskæring for noget. Selv synes jeg jo også at den er pragtfuld 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 14, 2008
  5:30 pm

  Eva

  Mmm.. det ser lækkert ud – meget bedre end hospitalsmad…
  Men altså Birthe – du skal da ha god mad – selvom kæresten ikke er hjemme før sent… 😉

  Mange hilsner Eva


 4. Apr 14, 2008
  8:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Jeg kan godt sige dig at det var SÅ godt!!! Jeg tror at vi alle 3 nød det lige meget 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 15, 2008
  6:59 pm

  marianne

  Hej Birthe
  Den der flanksteak ser godt nok lækker ud, vi skal vist også se at få gang i grillen.
  Ved du hvad, jeg var faktisk lidt spændt på om du fik lavet noget varm mad nu hvor kæresten ikke var hjemme (altså, hvor gudeagtig er du), og så var det helt befriende at se, at du ikke diskede op med varm mad og dessert til dig selv.
  Ikke at man ikke kan gøre det, men alligevel…


 6. Apr 15, 2008
  7:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Det var en virkelig lækker flanksteak – bare frem med grillen 🙂
  Jeg kunne nu sagtens finde på at lave noget lækkert til mig selv – dog ikke med dessert – men det er mest hvis det har været flere dage han har været væk 🙂 Når han er væk, bliver det ofte til det han ikke bryder sig så meget om….

  Men gude-agtig – nej 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 15, 2008
  8:41 pm

  The Precious Silver Cat.

  Flanksteak er bare rigtig godt, og til billige penge.

  Vi har næsten lige grillet sådan en fætter med Krydderi købt via Weberguru. Det var bare stor succes. Den blev dejlig sprød i kanten og lækker rød indeni.
  Tror vi gav den 7 min på hver side på direkte og så hvile i staniol. Mums.
  Vh Christina


 8. Apr 15, 2008
  9:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Ja, det er nemlig godt kød til rimelige penge 🙂

  Vores fik også en lidt sprød stegeskorpe – som er lækkert. Den kunne godt have været lidt mere rød efter min smag, men da vi jo er 2, så indgåes der kompromis’er ang. hvor rødt kødet skal være….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!