Newyorkerbyheart

Gulerodssuppe med pikantost……..

10 april , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Opskrifter - Tags: , ,

Løg, gulerødder, timian, tørrede chiliflager og paprika svitses……

Vand og pikantost, tilsættes……

Den færdig blendede suppe…..

Aftenens tallerken…..

Sammen med de friskbagte skinkeringe fik vi gulerodssuppe i aften. Det er første gang jeg har lavet gulerodssuppe, men absolut IKKE sidste!!! Opskriften er inde fra Jubii debatten tror jeg nok……

Gulerodssuppe emd pikantost, 4 pers.:

2 store løg i tern

5-6 gulerødder i tern

salt, friskkværnet peber

1 bæger pikantost

lidt tørrede chiliflager

lidt paprika

lidt tørret timian

ca. 1 liter vand

2 tern oksebouillon (eller anden bouillon)

evt. creme fraiche 38% til servering

olivenolie

Svits løg og gulerødder i olivenolie, til de begynder at tage lidt farve, men IKKE bliver brune. Krydr med salt, friskkværnet peber, timian, paprika og tørrede chiliflager – lad det svitse lidt med. Tilsæt vand og lad det småkoge under låg i ca. 15-20 minutter. Tilsæt pikantosten og rør det ud i den varme suppe. Blend suppen med en stavblender eller i en bordblender. Hæld suppen tilbage i gryden og varm det op igen, smag til med krydderier. Server evt. med en klat creme fraiche 38% og brød (skinkeringe).

I går var vi jo så til første rigtige generalforsamling i villaparken. Jeg var faktisk meget spændt på hvordan det ville forløbe, fordi der havde været sådan lidt små-mumlen rundt omkring, men det forløb nu uden nogen form for dramatik eller høje stemmer *S*. Villaparken er jo sådan lidt ny måde at bo på, så på mange måder er vi “forsøgskaniner”. Vi skal ligesom finde ud af hvordan og hvorledes vores regler om beplantning, opsætning af hegn osv. skal være. Fra starten af, har vi jo skrevet under på nogle ret stramme regler om hvordan det skal se ud omkring husene, nu er spørgsmålet så hvor meget vi skal løse op for det??? Det er faktisk et ret svært spørsmål, som skal formuleres ret præcist i vores vedtægter – ikke mindst af hensyn til fremtidige ejere – for vi vil jo alle gerne at området skal være så pænt som muligt…….

Der er også dukket ting op, som ikke kunne forudses på forhånd eller som arkitekterne ikke har været opmærksomme på. Ting/problemstillinger vi nu skal til at tage stilling/forholde os til…..

Kæresten blev valgt ind i legeplads-udvalg’et (det får man for at råbe op *S*), han skal være sammen med 3 nabo koner, så han skal nok få det sjovt.

Da vi jo har et stort – grønt – område lige uden for vores vinduer, har vi lidt problemer med folk der lufter deres hunde UDEN at have dem i snor!! De har nok været vant til at det har de kunnet, fordi der ikke har været bygget noget, men jeg synes faktisk at det er lidt uhøfligt nu hvor her altså bor mennesker!! Ikke bare efterlader de ret ulækre ting på vores græsplæne – eller det skulle det gerne blive engang – og dels går de løse hunde helt oppe på vores terrasse!! Jeg bryder mig ikke om tanken om, at skulle sidde på terrassen og der så kommer fremmede hunde op til mig. Dels er jeg ikke så vild med hunde og dels er det bare ubehageligt – det skal vi have gjort noget ved!!

Vi er atter syge – kæresten ligger på sofaen og nyser konstant, selvom det efterhånden er svært at se ham for den voksende bunke af Kleenex servietter der hober sig op omkring ham! Han har ondt i halsen og øjnene er helt blanke. Jeg har ondt i halsen og min næse løber KONSTANT!! Hvor er det bare TRÆLS!!! og hvor har vi bare været MEGET syg på det sidste. En af “goderne” ved at have fibromylgi er at ens immunforsvar er meget svækket hviklet betyder, at bare nogen tænker på at blive forkølet – så er jeg det!! *S*

I morgen står den på rester fra i dag, men jeg har lovet kæresten at hvis jeg har kræfter til det, så bager jeg kokosmakroner til ham (opskrift fra Kiwi magazine – Netto’s blad – fra denne måned). På lørdag tror jeg at menuen kommer til at stå på Kyllinge Carbonara – som en venlig sjæl (en blog-læser) har mailet til mig…..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Apr 11, 2008
  9:49 am

  Anneke

  Hej.. til det tema med hund i haven.. hos os i byen har de plantet saadan nogle planter, som stinker for hunde, men ikke for mennesker, og de blomster meget fine om sommeren.


 2. Apr 11, 2008
  10:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anneke!

  Tak for din kommentar 🙂 Går ud fra at det er en lugt som hundene ikke kan lide? Måske jeg skulle foreslå sådan noget, det hjælper desværre bare ikke på at deres mennesker ikke holder dem i snor 🙂

  Tak for tippet…

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 11, 2008
  3:44 pm

  Trine

  Der er ikke noget værre end folk der ikke holder deres hunde i snor og som ikke samler op efter dem. Heldigvis tør de færreste hunde sætte sig udenfor vores have, fordi vores egen hun jager dem væk, men alligevel lå der en hilsen midt i indkørslen den anden dag! Hrmpf. Desværre har jeg ikke nogle gode råd, andet end at påtale det hver eneste gang.

  Men jeg har en opskrift på en fantastisk gulerodssuppe med ingefær:

  Olie
  Stort løg
  1/2 liter vand
  evt. 1/2 bouillonterning
  1 dåse kokosmælk
  2 fed hvidløg
  10 gram ingefær
  300 gram gulerødder
  Citronsaft, salt og peber

  Hvidløg og løg hakkes groft. Ingefær og gulerødder skrælles og skæres i hhv. små og store tern. Altså ingefær i små tern, gulerødderne i store tern. Varm lidt olie op i en gryde og klar (ikke brun) løg og hvidløg. Tilsæt gulerødder og ingefær. Lad det koge 5 minutters tid og blend det og smag til med citronsaft, salt og peber.


 4. Apr 11, 2008
  7:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Tak for opskriften, den skal helt klart afprøves 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 11, 2008
  8:25 pm

  Kagekonen

  Uh, den suppe lyder rigtig dejlig. Her står den på nem tærte (købt tærtedej) og rester fra køleskabet overhældt med en ægge/osteblanding og så ellers en halv times tid i ovnen. Her døjer vi også med ondt i halsen og nys i lange baner, – og jeg har kager der skal laves, så jeg vasker hænder og spritter køkkenbord mm. af hele tiden…


 6. Apr 11, 2008
  9:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Det blev en skøn suppe – lidt stærk – men det er jo godt når vi er syge 🙂

  God bedring til Jer og god weekend…

  Mange hilsner
  Birthe
  PS: tærte lyder nu heller ikke så tosset….

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!