Newyorkerbyheart

Har du taget stilling?……..

02 april , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Tanker - Tags:

Har du taget stilling??
Jeg har været tilmeldt organdonor-registret siden jeg blev 18 år – og det er efter hånden ved at være uhyggelig mange år siden *S*. Jeg har altid syntes, at det er vigtigt at tage stilling – lige meget om det er for eller imod.
Personligt har jeg det sådan, at jeg selv vil ønske der ville være mulighed for at jeg kunne få et organ, hvis jeg måtte være så uheldig at få brug for det. Derfor har jeg også altid selv villet været organdonor, fordi jeg gerne vil være til samme hjælp for andre som måtte have brug for det. Jeg tror at vi alle ville ønske at modtage, hvis vi måtte stå i den situation – derfor er det også så vigtigt at tage stilling…….
Jeg synes også – igen er det personligt – at hvis jeg ikke selv længere kan bruge mine organer og hvis de kan gøre gavn hos et andet menneske, ja så er de da velkommen til at bruge det!!
Jeg tror det er vigtigt at vi tager stilling, fordi hvis vi komme i den lykkelige situation – eller rettere – hvis vores nærmeste skulle komme i den, så behøver de ikke tage stilling til et MEGET vanskeligt spørgsmål som kan være svært at overskue i en – i forevejen – vanskelig situation.
Så jeg vil gerne opfordre Jer alle til at tage stilling – og I kan sige til eller fra her…….
Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Apr 2, 2008
  9:05 pm

  Rikke Bruun Berthelsen

  Min mand er donor, jeg tror da også at jeg vil overveje det.


 2. Apr 2, 2008
  9:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Jeg synes at det er godt, at du har tænkt over om det skal være et ja eller et nej (det er jo det, det handler om *S*), det er første vigtige skridt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 3, 2008
  8:37 am

  marianne

  Hej Birthe
  Jo, jeg har været organdonor siden jeg var i starten af 20’erne, så det er 20 år siden….(arrgh).
  Jeg er den eneste i den nære familie der er organdonor, for jeg havde/har faktisk et dilemma her: Mine forældre synes det er aldeles rædselsfuldt at der skal skæres i mig, i tilfælde af min død.
  Jeg valgte alligevel at melde mig – i håbet om, at min død kommer lang tid efter mine forældres, sådan var det vist jeg tænkte.
  Men jeg synes det er vigtigt, at man husker at informere sine nærmeste om den beslutning man har taget.

  Med hensyn til mad, som du jo også skriver om, så er jeg på det helt store madlavningsprojekt: Marie, vores datter, skal konfirmeres på søndag, 33 gæster i opvarmet telt i haven, og jeg laver en 3 retters menu alene. Glæder mig faktisk, skal til Bilka i Kolding nu og handle STORT ind…


 4. Apr 3, 2008
  10:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Jeg synes at det er flot at du valgt at være donor, selvom dine forældre har det sådan 🙂 Det er klart, det er jo ikke rart at tænke på, på den anden side så kan man måske være med til at hjælpe et menneske som desperat har brug for det…..
  Men jeg synes heller ikke det er så vigtigt at man er for organdonor, det der er vigtigt er: at vi tvinges til at tage stilling og få det registreret 🙂

  Jeg tager virkelig hatten af for dig, jeg synes det er et MEGET stort og flot projekt du står overfor. Hvad kommer menuen til at stå på?

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 3, 2008
  12:11 pm

  Trine

  Jeg blev også skrevet op da jeg blev 18 og jeg kan kun tilslutte mig din opfordring.

  Og så lige tilføje min egen: Bliv bloddonor. Det tager en times tid et par gange om året, men kan redde andre menneskers liv. Min mormors liv blev reddet sidste sommer – fordi nogle dejlige mennesker har valgt at give en halv liter blod.

  Grundet en kronisk sygdom må jeg ikke selv give blod, men jeg gjorde det indtil jeg blev syg. Og nu har jeg lokket manden til at gøre det i stedet for mig. Og han er ellers ikke meget for nåle og blod. Jeg synes han er lidt sej. 🙂

  Bliv bloddonor!


 6. Apr 3, 2008
  12:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Du har ret, bloddonor er en lige så vigtig sag. Opfordringen gives hermed videre – tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 3, 2008
  2:24 pm

  marianne

  Hej igen, jo ser du, menuen består af det Marie synes er lækkert kombineret af det som mor her synes er til at lave….
  Velkomstdrik: Varm chokolade (yes, så kan de varme fingrene omkring kruset mens gaverne åbnes).
  Forret: Tunmousse, rejer, røget laks, dilddressing, flutes.
  Hovedret(ter): Frokosttærte, hot wings, bayonneskinke, kold kartoffelsalat, caribisk bøfsalat (opskrift fra arla), flutes, smør.
  Dessert: Fragilite-roulade med jordbær og mørke chokolader.
  Skrup-af-mad: Mormors suppe (den laver hun selv, den kan jeg ikke efterligne, siger vores datter) :-))

  Det var det, starter i morgen med at lave maden, glæder mig.


 8. Apr 3, 2008
  11:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Hold da op hvor det lyder lækkert – hvornår skal jeg møde op? 😀 Jeg synes det er SÅ flot at du laver det hele selv – sikke en heldig datter du har….

  Hav en FANTASTISK konfirmation…

  Mange hilsner
  BIrthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!