Newyorkerbyheart

Kokostoppe med appelsin og chokoladekage med appelsin……

Kokosmel ristes i ovnen lidt inden brug…….

Den sammenrørte kokos-masse…….

Kokostoppene, klar til at komme i ovnen…..

Færdigbagt – og lækker…..

Bundene dyppes i chokolade…..

Chokoladekagen med appelsin…..

Jeg har holdt bagedag – igen *S*. Kæresten er fuldstændig VILD med kokosmakroner/-toppe så idag skulle det være, da jeg fandt en opskrift i Kiwi Magazine (Netto’s blad) i denne måned. De er blevet SUPER lækre, sådan lidt fugtige og med MASSER af smag. Er I til kokosmakroner, så kan jeg kun anbefale Jer at lave disse!! Der stod at der ville blive ca. 20 toppe ud af opskriften, men jeg fik nu ikke mere end ca. 16……..

Kokostoppe med appelsin, 16-20 stk.:

120 g kokosmel

90 g sukker

75 g smeltet smør

1 æg

skal af 1 appelsin

smeltet, god, mørk chokolade

Rist først kokosmelet lidt i ovnen, men PAS PÅ!!! det bliver hurtigt (for) brunt. Pisk smeltet smør og sukker godt sammen. Rør kokosmelet i og lad dejen afkøle i 5 minutter (IKKE mere) i køleskab. Tilsæt æg og reven appelsinskal. Hvis massen ser lidt for våd ud (så toppe ikke kan formes) så tilsæt lidt mere kokosmel, men kun lige til massen bliver tilpas. Form kokostoppe (jeg satte dem på med en dessertske og formede så toppene bagefter med fingrene) og sæt dem på bageplade. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 5-6 minutter (jeg bagte nu mine i nærmere 10 minutter). Køles af på bagerist og dyppe så i smeltet chokolade (kan udelades).

Jeg har også bagt en chokoladekage med appelsin, for nu havde jeg jo alligevel gang i ovnen og et par appelsiner i overskud! Den blev god *S*

Chokolakage med appelsin

150 g smør

175 g sukker

2 æg

175 g mel

1 tsk. bagepulver

4 spsk. kakao

1 tsk. vaniliesukker

3/4 dl mælk

3/4 dl kogende vand

saft af 1 appelsin

skal af 1 appelsin

Pisk smør, sukker og vaniliesukker rigtig godt sammen med en el-mikser. Rør æggene i et ad gangen og rør godt indimellem. Bland mel, bagepulver og kakaopulver – sigt det i dejen og vend det rundt med en ske. Sørg for, at det er godt fordelt uden at røre alt for meget. Tilsæt mælk, kogende vand, appelsinskal og -saft. Vend det rundt til det hele er godt blandet. Hæld dejen i en brødform, beklædt med bagepapir (1-1½ liter) og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 45-60 minutter. Stik en tandstikker i den for at se om den er nok. Afkøl på rist. Sigt evt. lidt flormelis over inden servering.

Kæresten har arbejdet længe i dag, fordi han havde et projekt der skulle være færdig, da han skal til Sjælland på mandag for at prøve det af. Det var også derfor jeg bestemte mig for at bage, fordi jeg synes at han har fortjent det!! Han har været nødt til at tage på arbejde, selvom hans helbred ikke er for godt (forkølet og ondt i halsen).

Jeg har fået lavet en ordentlig gang yogalates i dag i håb om, at det kan hjælpe på mit immunforsvar. Jeg lavede det lange program, da jeg ved at jeg ikke får lavet noget i weekenden. Faktisk har jeg fået lavet det hver dag i denne uge, så jeg er helt stolt af mig selv *S*

Nogen af Jer der så fodboldkamp i går aftes?? Getafe (Michael Laudrups klub – eller ihvert fald den han er træner for) og Bayern München mødtes jo i UEFA Cuppen og sikke da en kamp!!! Jeg har da sjældent set noget lignende og vi råbte mere end vi har gjort LÆNGE af fodbold!! Jeg mener, det er jo ikke sådan at man (længere) hidser sig op over det danske fodboldlandshold – er der i det hele taget noget der gider at se det mere?? Den kamp i går var bare for VILD – og vi holdt jo selvfølgelig med Michael Laudrup, som er jo er min store HELT! Uretfærdigt at Bayern München gik videre – hvor ville det have været FEDT hvis det blev Getafe!! Men mon ikke “Der Kaiser” (Franz Beckenbauer) nu ved at det er Michael Laudrup der træner Getafe – og han ved sikkert også nu, hvem de er *S*

I morgen vender jeg tilbage med kyllinge carbonara, som jeg er meget spændt på…….

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Apr 12, 2008
  2:27 pm

  Anonymous

  Uhm, de kokostoppe ser lækre ud – dem er jeg vist lige nødt til at prøve. Tusind tak for inspirationen, det er altid en fornøjelse at checke din blog. :o)
  Mange hilsener
  Pia M.


 2. Apr 12, 2008
  8:48 pm

  marianne

  Hej Birthe
  Så er hende fra Middelfart tilbage igen, konfirmationen gik rigtigt godt, maden var god (og rigelig). Det foregik i telt i haven og der var søreme sol i Middelfart i søndags, hvor heldig kan man være.
  Jeg æææælsker kokos (og chokolade), så de der toppe skal prøves.


 3. Apr 12, 2008
  8:52 pm

  Eva

  Hej Birthe,

  Hvor ser dit bagværk godt ud. Jeg bliver helt lækkertsulten – særligt efter et par dages hospitalsmad…

  Dejligt og superflot at du har fået lavet Yogalates hver dag. Hvordan går det med halsen?

  Mange hilsner fra Eva


 4. Apr 12, 2008
  10:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia M.!
  Tak for din kommentar og jeg er glad for at du kan finde inspiration herinde 🙂

  De smager SÅ godt de kokostoppe, kan KUN anbefale dem….

  Mange hilsner og god weekend.
  Birthe


 5. Apr 12, 2008
  10:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Velkommen tilbage og tillykke med konfirmationen!! Skønt at I havde en dejlig dag og at solen så skinnede er jo bare et ekstra plus (Middelfart er nu dejlig uanset hvad!!).
  Jeg er også vild med kokos…..

  Mange hilsner og god weekend
  Birthe


 6. Apr 12, 2008
  10:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Mange tak 🙂

  Hospitalsmad – hvad er nu det for noget?? Kan se du har sendt mig en mail, tjekker den lige…..
  Nu bliver jeg jo helt bekymret!!

  Håber at du og manden får en god weekend, pas nu godt på dig selv.

  Varme hilsner og tanker
  Birthe


 7. Apr 22, 2009
  7:49 am

  Melanie

  Hejsa 🙂

  Jeg var på jagt efter en lækker chokoladekage som sku agere fødselsdagskage for min mor og denne her ser jo overlækker ud, så den skal prøves 🙂

  Tak for alle de lækre opskrifter og billeder og ikke mindst blogs, du er det eneste blog jeg læser 🙂

  MVh Melanie


 8. Apr 22, 2009
  1:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Melanie!

  Jeg håber, at du vil kunne lide den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 1, 2011
  9:57 pm

  Lullumut

  Så har jeg prøvet dine toppe – hvor blev de lækre 🙂

  Mvh. Lullumut


 10. Feb 3, 2011
  9:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lullumut!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg er glad for at høre at de blev gode….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!