Newyorkerbyheart

Marinerede lammespyd……

27 april , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: BBQ/Grill, Udflugter (Trips) - Tags: , , ,

Marinaden til lammekødet….

Fantastisk duft…..

I aften stod menuen på marinerede, grillede lammespyd, ovnbagte kartofler med sesam (jeg ved godt at vi har fået det mange gange efterhånden *S*) og tzatziki. Jeg beklager at jeg ikke har fået taget flere billeder af maden i dag, men jeg lod kameraet holde lidt ferie (= jeg glemte det rent faktisk….)

Marinerede, grillede lammespyd:

lammefilet skåret i små stykker

2 spsk. olivenolie

2 fed hvidløg, presset

lidt frisk, revet citronskal

friskkværnet peber

nåle af 2 kviste frisk rosmarin, hakket

Pisk marinaden sammen. Hæld det i en plastpose sammen med lammefilet i små stykker, luk posen godt og masser marinaden ind i kødet, så det bliver godt fordelt. Mariner mindst 2 timer, helst 8-12 timer. Hvis der bruges træspyd, så husk at lægge dem i blød i koldt vand i minst ½ time inden de skal bruges. Sæt kødet på spyd og grill på en grillpande eller på havegrillen. Drys med lidt god flagesalt inden servering. Server med en form for kartofler og tzatziki.

Vi har haft besøg af vores gamle nabo i dag, det var super hyggeligt!!! Desværre er det alt for lang tid siden vi har set hende, skønt at hun kunne finde ud af at tage initiativet (tak, Lone!!). Vi blev også inviteret over til vores nabo til efter-fødselsdags-kagebord. Et af børnene havde fødselsdag i torsdags og så holdt de fødselsdag for hendes veninder i dag, da der var meget kage i overskud blev vi inviteret over for at konsumere noget af det. Det blev faktisk så hyggeligt at vi blev enige om at spise sammen med det vi havde. Vi skulle jo have lam og de havde noget fars til burgere, så det blev et skønt sammenskuds-bord *S*. Det er det bedste ved at have fået så mange og så søde naboer…….

I går blev det ikke rigtig til noget aftensmad, fordi vi blev enige om at tage til Haderslev hvor de havde åbent i butikkerne til kl. 22. Vi spiste bare en hurtig rugbrødsmad og så tog vi afsted. Haderslev er jo en af de byer hvor vi ynder at kommer, fordi der er så hyggeligt, igår aftes var ingen undtagelse. Kæresten fik købt noget nyt tøj til USA turen (som jo nærmer sig…..SKØØØØNT!!) og ellers blev det bare til at gå og kigge og nyde stemningen – ok, det blev vist også til en enkelt bog: “Alfabethuset” af Jussi Adler-Olsen.

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!