Newyorkerbyheart

Salat med halloumi ost og grillet squash……

21 april , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Opskrifter - Tags:

Squash og halloumi ost grilles……

Aftenens tallerken……

Nå, kæresten arbejdede længe idag – faktisk er han lige kommet hjem – så jeg skulle selv spise. Rugbrød gad jeg ikke rigtig og vi havde ikke noget spændende i køleskabet, da vi ikke har været ude og handle (det plejer vi jo at gøre om mandagen). Jeg fandt dog noget halloumi ost i køleskabet, som faktisk skulle spises, så jeg valgte at lave en salat. Det blev bare et misk-mask af hvad vi havde – men det blev faktisk rigtig godt og jeg blev ihvert fald MÆT!!!

Salat med halloumi ost og grillet squash:

1 halloumi ost skåret i ca. 1 cm. tykke skiver

1 squash, skåret i ca. 1-1½ cm. tykke skiver på skrå

lidt blommetomater, halverede

et par skiver italiensk brød, uden skorpe, skåret i tern

lidt olivenolie

flagesalt, friskkværnet peber

1 fed presset hvidløg

sorte oliven

Dressing:

saft fra 1 lime

lidt olivenolie

flydende honning

1 fed presset hvidløg

Brød i tern kommes i en skål og vendes sammen med lidt olivenolie (måske et par tsk. fulde) og presset hvidløg. Ristes på en pande til de bliver gyldne og sprøde. Drys med flagesalt. Varm en grillpande op og steg squashskiverne til de får flotte grillmærker, krydr med salt og friskkværnet peber. Læg dem på en tallerken. Læg halloumiskiverne på grillpanden og grill også dem, til de får grillmærker og slipper panden. Tag dem af panden og skær dem i tern, drys dem ovenpå squashskiverne. Læg de halverede tomater på og krydr med lidt mere flagesalt og friskkværnet peber. Kom oliven på, dryp med lidt dressing og kom brødcroutonerne på til sidst.

Jeg har ikke fået udrettet noget som helst i dag, absolut NADA!!!! I stedet for har jeg nydt det gode vejr og solskinnet – jeg nyder også, at der lige pt. er en varme som jeg kan holde ud – i modsætning til højsommeren, hvor jeg ofte synes at der er for varmt. Jeg har siddet udenfor og læst og hørt lydbog. Som hyggebog har jeg valgt “1015 København K” af Trine Villemann, den er om kongehuset og skulle afsløre “hemmeligheder”. Indtil videre synes jeg nu ikke at det er det helt vilde og jeg er ikke helt sikker på om jeg synes den er pengene værd!!! Heldigvis har jeg købt den hos Antikvariat Net, så den var ikke så dyr – men helt sikkert en af de bøger som jeg sagtens kan skille mig af med igen *S*

Kender I nogen der bare ALTID og konsekvent er for sent på den?? Hvis der er noget der kan få damp til at stå ud af ørerne på mig, så er det at andre ikke kan overholde aftalte tidspunkter! F. eks. kender vi en, som vi altid inviteret ½ time før end vi ville, for vedkommende altid er forsinket (og vedkommende ved det godt *S*). Men jeg synes altså at det er rimelig træls når noget er aftalt til et bestemt tidspunkt, at det så ikke kan overholdes. At skulle vente, er noget af det værste jeg ved, måske fordi jeg er sådan et utålmodigt menneske!!!! Det lader til at nogen ligesom bare er født forsinket, at de altid er ½ time bagefter og konstant stresser/jager for at komme foran – men aldrig kommer det……. Jeg tror ikke at jeg kunne leve sådan. Jeg er sådan en person der altid er der 5, helst 10 minutter før mødetid (jeg ved godt, jeg er sådan en “goodie, goodie” *S*). Jeg får det dårligt hvis jeg er for sent på den. Jeg ved godt at når jeg skal besøge nogen, er det heller ikke høfligt at komme for tidligt – men vær sikker på, at jeg så har gået ude foran gadedøren i 5 minutter inden, så det passer 😀

Jeg ved endnu ikke helt hvad menuen kommer til at stå på i morgen, nu må vi se…..

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Apr 22, 2008
  6:42 am

  Kari

  Vi har et vennepar der konsekvent kommer ½-1 time for sent! Det er P…e irreterende. Engang kunne de bruge at tøsen sov til middag og ikke lige var vågen til tiden, men den er vist ikke gangbar mere, hun er 6½ år. Den har sådan set aldrig været gangbar.
  Vi er aldrig kommet forsent selvom vi har haft små børn. Ved de to største havde vi ikke bil, så det var bare ud i barnevognen og på til bus/tog og så måtte de sove på vejen. De har begge overlevet!

  God dag Birthe :o)


 2. Apr 22, 2008
  9:09 am

  nina

  Jeg har det nøjagtig lige sådan, Birthe! Og jeg kommer også altid for tidligt til alting. Venner og familie joker med, at jeg helst vil møde op dagen før, når jeg skal nå et tog! Men sådan har jed det nu bedst!


 3. Apr 22, 2008
  11:09 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kari!

  Jeg kender godt det med at nogen bruger deres børn som undskyldning 🙂 Vi kender nogen som stort set ikke kommer nogen steder pga. af 1 barn – og så er der al hensyntagen til formiddags-/middags-/eftermiddagslur og sengetid om aftenen (og putteritualet), som er meget vigtigt…
  Undskyldningen duer bare heller ikke i mine øjne, ander (som du og din mand) kan jo klare det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Apr 22, 2008
  11:10 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Nina!

  Dejligt at jeg ikke er ene om det – jeg vil også hellere kommer flere timer for tidligt end 5 minutter for sent 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 22, 2008
  12:31 pm

  Anonymous

  Jeg har også et vennepar som altid er sent på den. Men sjovt nok når de altid feks et fly når de skal på ferie. Så det er nok efter hvor vigtigt tingene er…!!!

  KH
  Charlotte


 6. Apr 22, 2008
  2:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  ja, det kan godt være at det er det der gør det 🙂

  Mange hilsner
  birthe


 7. Apr 22, 2008
  3:20 pm

  Trine

  Jeg plejer altid at komme til tiden, men jeg må indrømme at den er smuttet et par gange den sidste måned. Og jeg er en af de mennesker, der bruger barnet som undskyldning. Nu hører det så med til historien, at barnet er 4 uger gammelt og er det første. Så de første par gange jeg skulle ud af døren, endte det med at blive et par minutter for sent. Man skal altå lige lære at time det hele. Og naturligvis overskider barnet hele puslebordet, når bleen skal skiftes inden afgang.

  Men nu tror jeg nok at jeg har styr på det. Jeg er da i hvert fald ikke kommet for sent de sidste gange jeg skulle nå noget. 🙂

  I øvrigt: Birthe, spiser du godt nok sådan en portion selv? Jeg synes godt nok det ser ud af rigtig meget, men nu spiser jeg heller ikke ret meget af gangen, men tit. Min mand siger godt nok også at jeg ikke spiser nok, men jeg holder vægten og har det fint og ungen tager på, så det er nok ikke helt galt.

  Mvh Trine, der synes det ser rigtig lækkert ud.


 8. Apr 22, 2008
  7:49 pm

  Birgitte

  Uha se dét var et indlæg der ku få mig op af stolen *S* Vi har også et vennepar som er rædsomme på det punkt. Eller det er nok mest ham, for jeg kendte hende “præ” og dengang kom hun altid til tiden, men nu? NUUIIII Eks: vi havde inviteret til boller, lagkage og varm kakao da vores datter fyldte 1 år, af hensyn til hendes rytme, var det kl 16! Kl 1610 ringede hun “altså vi er på vej, men vi står lige i køen i bilka, nu vi alligevel var i nærheden ville vi jo liiiiige, når vi har betalt skal vi bare lige i HM og i Fona så kommer vi, venter I med kagen?” Øøøøh NEJ? Manner jeg var SUR! Mangel på respekt i stor stil!

  Elsker forresten din blog, kan tit finde lidt inspiration til madlavningen :o)

  Bitte


 9. Apr 22, 2008
  7:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!
  Hmm, havde skrevet et svar til dig, men var vist liiiige sur nok…..

  Nogen mennesker spiser meget og nogen spiser lidt – nogen vejer normalt og andre mere/mindre…..
  Ikke at det kommer nogen som helst ved, men nej jeg spiste ikke det hele – men så hvis jeg havde gjort det??? Det kan vel være ligegyldig 🙂

  Mvh
  Birthe


 10. Apr 22, 2008
  7:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgitte!

  det er bare så meget mangel på respekt – men jeg kender det godt 🙂 Tænk at man i det hele taget kan finde på det og så oveni købet spørge om I venter med kage??? Jeg var altså blevet lidt små mopset 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Apr 22, 2008
  9:03 pm

  marianne

  Uh, vi er ikke altid punktlige. Ofte er det sådan at jeg sidder i bilen og venter på manden der liiige skal dit og dat.
  I starten var jeg irriteret og sur, nu gider jeg ikke blive sur over det. Jeg siger nogle gange til manden, at vi skal være der kl. 17.45 hvis vi skal være der kl. 18, så plejer det at passe….
  Vi ved godt hvem af vennerne der ikke altid kommer til tiden, vi er lige gode venner af den grund. Hvis man ser tilbage på et middagsselskab en uge efter og det hele startede 15 min. efter man havde planlagt, så skete der jo ikke noget alvorligt af den grund…Jeg laver dog aldrig souffle eller sådan noget.


 12. Apr 22, 2008
  9:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  du har helt ret, når man kigger tilbage er middagen jo ikke dårligere/mindre hyggelige fordi gæster ikke kommer punktlig og til tiden 🙂 Jeg har det bare selv dårligt med det det hvis jeg skulle komme i den situation at jeg er sent på den… Men det kan også være irriterende hvis gæster kommer for tidligt *S* (sikke besværlig jeg er!!) Engang vi skulle have gæster til spisning, kom de ½ time før – fordi de var jo alligevel færdige – så der stod jeg med mascara på det ene øje og kun halv påklædt 😀

  Det er nu også ligeså meget hvis man skal noget eller har aftalt at mødes et sted, så synes jeg at det er lidt træls 🙂
  Jeg har altid været sådan. Da jeg gik i skole var cyklede jeg ½ time før jeg skulle møde – selvom jeg boede 5 minutter derfra….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!