Newyorkerbyheart

Smooth……..ie…..

Ingredienserne…….

…..og et kig i blenderen…….

Så er det klar til at blive hældt op…….

Mmmmmm…….

I går aftes da jeg lå og læste i denne måneds Shape Magazine – et af de blade jeg abonnerer på fra USA og et af dem jeg er mest glad for – var der en artikel om hvad nogle af deres medarbejdere spiser om morgenen, for at få en god start på dagen. Der var en del lækre bud, men især en der fangede min interesse: Smoothie med soyamælk. Jeg har længe gerne villet prøve at bruge soyamælk, fordi det jo skulle være ret sundt – og også smage ret godt.

Hende de havde spurgt, svarede at hun tit kom alle ingredienserne til hendes smoothie i blenderen om aftenen og satte så blenderen i køleskabet om natten. Om morgenen, når hun havde travlt og var træt, kunne hun bare sætte blenderglasset i blenderen, trykke på knappen og i løbet af 2 minutter havde hun en god og nærende morgenmad – SMART!!! Den smoothie hun lavede, er den jeg også har lavet i dag – og den kan klart ANBEFALES!!!! Den er fedtfattig – og hvis I lader være med at komme flormelis i som jeg gjorde – så er den 100% sund og en god start på dagen….

Smoothie med soyamælk:

Cheasy yoghurt (jeg brugte vaniliesmag), men naturel er også fint

soyamælk (igen havde jeg med vaniliesmag), ca. ½-1 dl (tror jeg)

1 banan i grove stykker

1 håndfuld frosne hindbær (men alle bær kan bruges)

evt. ganske lidt flormelis, hvis det ønskes

Blend, blend, blend og så er der serveret…….

Jeg vil bare tilskynde Jer at prøve det, selv kæresten synes at det var et hit – næste gang vil jeg prøve at undlade flormelis (og så ikke nævne det for ham *S*)……

Lige en opdatering på de gulerods-/solsikkeboller, som jeg jo bager hver uge:

I sidste uge prøvede jeg med revet squash i og det gjorde dem SÅ lækre!! Det ville jeg også have gjort i denne uge, men så havde jeg ingen squash. Efter grundige overvejelser, besluttede jeg mig til at prøve med revet agurk med den begrundelse at de jo ligner hinanden rimelig meget *S*. Jeg tog et godt stort stykke agurk, flækkede den på langs, skrabte kernerne ud og så rev jeg den – resultatet med SUPER godt!!! Det er ikke sidste gang jeg gør det – så ved I det – agurk kan også bruges til at putte i boller……..

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Apr 15, 2008
  10:53 pm

  Anonymous

  Må jeg godt spørge hvor i pointen ligger i at bruge soyamælk OG youghurt (mælkeprodukt?) er der noget gavnligt i soyamælken?

  MM


 2. Apr 15, 2008
  10:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Aner det ikke, jeg har jo ikke lavet opskriften…
  Men i soyamælk er der INGEN fedt og da jeg har brugt Cheasy yoghurt med o,1% fedt, er kalorie indtaget meget lavt

  mvh
  Birthe


 3. Apr 16, 2008
  11:03 am

  Trine

  Lige en lille advarsel: Frosne bær der ikke har været varmebehandlede kan indeholde skumle bakterier. Specielt hindbær ser ud til at være et problem. I 2005 var frosne hindbær skyld i at 1.100 danskere blev syge og 5 døde (kilde).


 4. Apr 16, 2008
  12:00 pm

  Marianne's mening

  Jeg vil ønske mig en blender i fødselsdagsgave og komme i gang med at blende alt sundt og nyde det. For det ser rigtig lækkert ud!
  Jeg har faktisk en bog med opskrifter, så det er vel bare at komme i gang 😉


 5. Apr 16, 2008
  12:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Mange ting er jo farlige i dag og jeg har et rimelig afslappet forhold til sådanne ting….
  Ellers kunne jeg jo gå hen og blive helt paranoid og jeg lider af så mange andre ting i forevejen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Apr 16, 2008
  12:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ud og få fat i sådan en “fætter” 😀 Vores er bare en billig en, som vi har købt i Fleggaard engang til kr. 50,-, men den virker fint….

  Det er virkelig lækkert med sådan en smoothie 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 16, 2008
  5:27 pm

  Anonymous

  Hej Birthe,

  Det er første gang jeg skriver til dig, men må lige komme ind med lidt info om disse shakes..

  Jeg bruger selv rismælk, da det er sødt i sig selv, og man kan undværre sukker. Min farvorit er frosne skovbær, lidt banan, 1/3 appelsinjuice i forhold til rismælk og lidt økologisk vanilie. Evt revet citronskal.
  Hvis man gerne vil have den sødere kan man bruge “birkesød” som kan købes i de fleste helsekost, især hvis man som jeg selv, ikke har det godt med sukker.

  Ellers en super blog, som jeg har brug mange gange efterhånden. – Tak for det:-)

  KH
  Charlotte


 8. Apr 16, 2008
  8:33 pm

  MALH

  Hej Birthe.

  Tillykke med præmien. Jeg deltager sjældent i konkurrencer, men sørme som om der var kommet et brev i dag. Jeg havde vundet 2 billetter til en koncert med jokeren 🙂

  Det er længe siden jeg har kommenteret, men lækkert mad som altid.


 9. Apr 16, 2008
  9:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Velkommen til og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg har fundet ud af at soyamælk er lidt sød, men jeg turde ikke tage chancen i går, da kæresten er lidt af en sukkergris og ikke bryder sig om når det er for “friskt” *S*. I dag har vi fået med friske jordbær – fordi de så SÅ lækre ud – i stedet for frosne hindbær (og UDEN sukker) og det smagte SKØNT!!!
  Tak for opskriften, den vil jeg gemme. Jeg har før prøvet med appelsinjuice, men jeg synes faktisk at yoghurt giver en dejlig form for mæthedsfølelse 🙂 Det lyder til at du kender lidt til disse produkter, jeg tænkte om man måske kunne bruge tofu (i en eller anden form) i stedet for yoghurt? har du nogen erfaring med det?

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Apr 16, 2008
  9:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie-Louise!

  Long time, no see 🙂
  Tillykke med præmien, det er da dejligt synes du ikke? sådan en lille gave udenfor “sæson” *S*
  Jeg var forresten lige inde på din side den anden dag og kigge på dine pizzaboller….jeg googlede et eller anden og din side poppede op…

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Apr 17, 2008
  10:32 am

  MALH

  Hej igen Birthe.

  jo det er skønt at vinde noget 🙂

  Ej hvor hyggeligt, – tak for besøget – hehe.
  Måske jeg skulle opdatere den *G* Jeg har nu smidt et par nye billeder ind, dog ingen opskrifter.

  Mange hilsner
  Marie-Louise

  God St. Bededagsferie


 12. Apr 17, 2008
  12:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie-Louise!

  Så vil jeg lige surfe forbi og kigge igen 🙂
  Sjovt at du står op til “Eddy” på jubii debatten – forstår ikke hvad det er han laver på min blog, når han nu ikke kan lide den?

  God bededagsferie.

  mange hilsner
  Birthe


 13. Apr 17, 2008
  12:53 pm

  MALH

  Jeg har sendt dig en mail 😀
  /Marie-Louise


 14. Apr 17, 2008
  2:12 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  Jeg har aldrig prøvet med tofu, men mon ikke??? Jeg bruger ikke alm mælke produkter, men kun ris og (soya)mælk.

  Er nok lidt “påvirket” af bogen Kernesund familie, hvis du kender den?

  KH
  Charlotte


 15. Apr 17, 2008
  2:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Nej, jeg kender den ikke, men tror faktisk at jeg har hørt andre nævne den…. Måske jeg skulle kigge på den 🙂

  Jeg synes det er en “spændende” verden, men andre produkter end dem jeg er vant til. Jeg abonnerer på en podcast til min ipod på delicious tv.com hvor kokken laver vegetariske retter – det er SÅ lækkert og det får mig altid lyst til at prøve….

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Apr 20, 2008
  6:29 pm

  Kari

  Lavede din smoothie idag og den er rigtig super god. Selv Gemalen var med på den. Han er ellers ikke til yoghurt af nogen arter.

  Lavede med hindbær og uden sukker :o)


 17. Apr 20, 2008
  7:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kari!

  Jeg er glad for at I kunne lide dem – også din mand 🙂 Jeg prøver gradvis har også fået skåret sukkeret væk nu (uden at han opdagede det – eller fik det at vide *S*).

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Nov 7, 2012
  11:20 pm

  Anja

  Den lyder super godt med soya mælken som alternativ til is. Den må klart prøves. Tak for inspiration og en rigtig spændende side! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!