Newyorkerbyheart

Amerikanske pandekager…….

23 maj , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Morgenmad/Brunch - Tags: , , ,

Den tykke dej…….

På panden…….

Tykke og lækre……

Så skulle der være nok til brunch……

I går bagte jeg amerikanske pandekager til vores brunch på lørdag. Dette er IKKE “buttermilk” (altså med kærnemælk), men jeg synes at de er SUPER gode og jeg har faktisk lavet dem en del gange. De er PERFEKTE med frisk frugt (jeg foretrækker blåbær eller jordbær), lidt lun “maplesyrup” (ahornsirup) og iskoldt smør……..MUMS!!

Disse bliver rigtig tykke og lækre – og jeg kan også sagtens spise dem kolde. Dejen skal være godt tyk, men heller ikke for tyk, det er om at finde en middelvej. Den skal dog være så tyk at den ikke løber for meget ud på den hældes på panden……

Amerikanske pandekager:

2 spsk. sukker

1½ tsk. salt

375 g mel

6 tsk. bagepulver

3 æg

3 3/4 dl mælk (jeg brugte skummet), evt. mere

2 spsk. smeltet smør

Sigt alle de tørre ingredienser i en skål og lav en lille fordybning i det. Tilsæt æg og ½ af mælken og pisk godt. Tilsæt resten af mælken og det smeltede smør, pisk kraftigt og vurder om dejen er for tyk eller om der skal mere mælk i. Det er vigtigt at der piskes ret kraftigt med hånden, så der piskes noget luft ind i dejen. Smelt ganske lidt fedtstof på en slip-let pande og kom dejen på i små klatter (jeg kan have 3 ad gange på min stegepande). Steg ved ikke alt for høj varme og vent med at vende pandekagerne til dejen er lidt fast i det og ligesom bobler lidt. Vent og bag på den anden side. De skal gerne ligesom hæve op, så de bliver tykke og lækre. Der giver en rimelig god portion af denne mængde dej, jeg ved ikke helt hvor mange, men jeg vil mene at det er rigeligt til 4 pers. Server med lun ahornsirup, frisk frugt og iskoldt smør.

Note:

De kan sagtens bages, køles af og så fryses ned med mellemlægspapir imellem hver pandekage, dermed kan man bage en stor portion og så bare tage dem op man skal bruge. Lun dem, indpakket i stanniol i ovnen.

Vi skal spise brunch i morgen formiddag sammen med vores naboer. Jeg har lovet at lave pandekager og købe jordbær og blåbær. Derud over giver vi også brød. Vores nabo laver røræg, steger bacon og bringer lidt ost. Jeg havde også en halv gulerodskage, som jeg har taget op. Jeg glæder mig, det skal nok blive hyggeligt!!! Det er meningen at vi skal se optakten til bryllup’et – jeg skal vist bare høre det tror jeg – og så vente med at se noget til selve vielsen. Engang opad eftermiddagen laver vi så sushi og sandwich, som bliver en ægte amerikansk BLT sandwich (bacon, lettuce and tomato) og så tunsandwich.

Det er ligesom om det er gået lidt bedre i dag, måske fordi det er lykkedes mig at tvinge mere mad i mig??? Jeg har for første gang selv kørt i bil, da jeg skulle klippes og i eftermiddag har vi været ude i Kolding Storcenter, for at få styr på de sidste indkøb inden turen til USA. Vi spiste ude i Bistro’en i Bilka og det lykkedes mig at spise 3/4 burger og ca. 1/3 af mine pomfritter – stor fremskridt. Jeg har også drukket et par smoothies i dag. I går aftes lykkes det mig at spise ½ pizza med salat på……..

Nu tror jeg at vi er 100% klar til at hoppe på flyveren og komme afstes til USA – vi skal bare lige have pakket færdig. Jeg skal slet ikke fortælle HVOR meget jeg glæder mig til at skulle se familien igen og få et KÆMPE stort knus af min Mama – om jeg så skulle kravle hele vejen derover, så skulle jeg nok komme derover. 5 DAGE ENDNU………

Print Friendly
Tilbage

29 kommentarer


 1. May 23, 2008
  10:55 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg glæder mig så usigeligt på dine vegne. At du endelig skal afsted – HJEM – og at det går bedre! Jeg har med vilje ikke ringet pga. dit stakkels hovede – og nu bliver det måske svært inden du rejser. Men du vil være i tankerne – hvornår er det I er hjemme igen?

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. May 24, 2008
  9:36 am

  Angelika

  Ihh, hvor ser det godt ud Birthe.
  Sikke hyggeligt I får det. Det er virkelig fint at du langsomt får det bedre – du skal nok blive klar til at rejse om 5 dage 🙂

  Jeg bliver helt rørt, når du skriver om din familie. Jeg glæder mig helt på dine vegne. Kan mærke det helt boble i maven. Det må være alt det eksamens-noget jeg er inde i- Følelserne vælter simpelthen rundt. Ved ikke hvorfor, men sådan er det bare.

  Håber I får en skøn lørdag med alt det gode hyggemad I skal have.

  Hilsner Angelika


 3. May 24, 2008
  12:04 pm

  Lene

  Vil bare lige ønske en rigtig god tur til USA, da jeg selv tager på ferie i dag;o) Jeg er sikker på du bliver 100% klar til rejsen nu og alt god herfra


 4. May 24, 2008
  11:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, jeg er også så glad for at jeg skal HJEM, det er mange år siden jeg har været der sidst!!
  Vi kommer hjem igen den 9. juni…

  Ja, har det stadig ikke for godt et forhold til telefonen – godt det ikke længere er mit erhverv at skulle tale i den mange timer om dagen *S*.

  Glæder mig til at snakke med dig igen, det er ved at være længe siden….
  kærlig hilsen
  Birthe


 5. May 24, 2008
  11:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Mange tak og jeg håber også at I får en god ferie. Hvor mon I skal hen??

  Mange hilsner
  Birthe


 6. May 24, 2008
  11:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!
  Ja, nu begynder jeg også at tro på at jeg bliver klar, det var ligefør jeg var ved at blive bekymret – men jeg var nu taget afsted alligevel *S*

  Mange hilsner og tak for dine altid dejlige kommentarer…

  mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 1, 2008
  3:21 pm

  Hulgårdsvej 124, st th

  Hej,
  Jeg kender dig ikke, men faldt over opskriften på dine gode pandekager via en google søgning, og vil bare rose dig for dem. Jeg skulle lave pandekager til en venindebrunch og der var ikke nogen kærnemælk i netto (typisk!), så jeg ledte efter en opskrift, hvor den kunne undlades. Og det kan den i hvert fald, hvis man følger din opskrift. Jeg piskede dog æggehviderne separat, ved ikke om det har gjort nogen forskel, men de er i hvert fald dejlig luftige og bløde i det. mums! 🙂
  Kh
  Rannvá (Kbh)


 8. Nov 1, 2008
  9:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rannvá!
  Velkommen herinde, og mange tak fordi du giver dig til kende, det betyder meget for mig 🙂

  Jeg er glad for at du kunne lide opskriften og jeg er sikker på, at du har pisket æggehviderne stive, kun har gjort dem mere lækre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 2, 2008
  1:43 pm

  Erik

  Hey Newyorkerbyheart,

  Her på Rantzausminde Efterskole prøvede vi din opskrift på amerikanske pandekager.
  Fandt den gennem en google søgning.

  Den var god og var med til at skabe den helt rigtige søndagstemning.

  Tak for det:-)

  Erik

  PS. Opskriften virker osse uden smør.


 10. Nov 2, 2008
  9:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Erik!

  Allerførst: velkommen herinde! Håber at du/I vil kigge forbi en anden gang 🙂
  Godt at pandekagerne kunne bruges og tippt om smørret er taget til efterretning 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Mar 22, 2009
  9:36 am

  Anonymous

  Hej Birthe.

  Tak for nogen fantastiske sider – og gode opskrifter;o)
  Pandekagerne er heeelt fantastiske!


 12. Mar 22, 2009
  12:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Jamen velbekomme da, jeg er glad for at du kunne bruge opskriften 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 13. Mar 24, 2009
  9:59 am

  Anonymous

  uh, mums, hvor blev de gode, jeg har været herinde et par gange og bagt nogle af de lækre opskrifter, og ville bare lige sige super fed blog! de her pandekager bliver gode til min kærestes fødselsdag imorgen!!

  Mvh. Carina


 14. Mar 24, 2009
  10:08 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Carina!

  Velkommen herinde 🙂 Jeg er glad for at du kunne lide pandekagerne – og også de andre ting du har afprøvet – det er jo altid dejligt at høre……

  mange hilsner
  Birthe


 15. Apr 18, 2010
  11:00 pm

  NamNam

  .. og de smagte fantastisk på en lørdag formiddag.


 16. Apr 18, 2010
  11:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej CMS!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Dejligt at høre…….

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Apr 22, 2010
  10:47 am

  Charlotte

  Hej Birthe

  Jeg har ofte brugt denne opskrift; pandekagerne er bare så lækre! Jeg vil gerne sige mange tak for, at du vil dele opskriften. Og generelt tak for en rigtig skøn blog 🙂

  Jeg skal netop til at lave en stor portion af disse pandekager, som skal fryses ned og bruges til en lækker fødselsdagsbrunch på søndag. Jeg håber, de er lige så lækre på trods af nedfrysning 🙂 Plejer du at tø dem op først og så varme dem, eller varmer du dem bare direkte fra frost?

  Mvh Charlotte


 18. Apr 22, 2010
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Velkommen herinde og tusinde tak for rosen, det er jo altid dejligt 🙂

  Jeg plejer at tø dem op og så varme dem forsigtigt op, pakket ind i stanniol.
  Jeg synes at de stadig er gode sådan, men de er selvfølgelig allerbedst frisklavede……
  Jeg skal også i gang med at bage en portion, som skal bruges til morgenmad på næste fredag.

  Held og lykke med det.

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Apr 22, 2010
  11:08 am

  Charlotte

  Det lyder rigtig godt. Det prøver jeg. Når man står med al den mad, der skal til når man laver brunch til mange mennesker, er det jo rigtig rart med gode råd, der kan gøre det lidt nemmere for sig selv 🙂


 20. Apr 22, 2010
  11:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Charlotte!

  Ja, det er rart at kunne lave lidt på forhånd 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Sep 8, 2010
  10:47 am

  Heidi

  Hejsa
  Nu har jeg efterhånden tilladt mig at låne opskrifter fra din side nogle gange, så jeg tænker at jeg hellere lige må huske at sige tak:)
  Din side er den første jeg kigger på, når jeg skal bruge en opskrift og jeg har bestemt kun haft succesoplevelser – både med at finde det jeg skulle bruge og det færdige produkt:)
  Super med billeder af retterne.

  Nå .. bare lige en hilsen her fra det belgiske, hvor jeg pt er bosat.

  Ha en skøn dag og tak fordi du deler med os andre.

  Heidi


 22. Sep 8, 2010
  11:35 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Velkommen herinde og tusinde tak fordi du giver dig til kende 🙂 Det gør mig glad, når jeg ved lidt om hvem der læser med herinde.

  Det glæder mig, at du kan gøre brug af min side som inspiration til din madlavning, det er så dejligt at høre.

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Feb 13, 2011
  7:23 pm

  Marian N. Larsen

  YUM! Hvor ser de lækre ud…

  KH Marian fra Brændstof


 24. Feb 13, 2011
  8:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marian!

  Tak – og skøn blog du har 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 25. Jul 26, 2012
  1:51 pm

  Signe S.

  Tak for opskriften på amerikanske pandekager!
  De er bare super lækre og sikke en fin side du har dig her 🙂


  • Jul 28, 2012
   3:37 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Signe!

   Mange tak, jeg er glad for at du kan finde inspiration herinde og lide min side 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 26. Nov 10, 2012
  1:41 pm

  Birgith

  Mmmm, de var altså virkelig gode! Fantastisk på sådan en sørgelig grå lørdagmorgen. Virkelig god side – jeg har først nu fundet frem til den. Mange tak 🙂


  • Nov 10, 2012
   10:23 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Birgith!

   Det glæder mig at du kunne lide dem, det er en dejlig måde at starte dagen på 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 27. Jan 20, 2013
  1:30 pm

  Inge Detlefsen

  Kære Birthe, Jeg undrer mig over, at der er så lidt væde til den ret store mængde mel. Er 3 3/4 dl virkelig nok? Jeg har set på en del opskrifter på nettet, og mange amerikanske bruger kærnemælk. Hvad siger du til det?
  Venlige hilsener
  Inge

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!