Newyorkerbyheart

BLT sandwich og madpandekager med fyld…..

Salat, bacon og tomat – ingredienserne til en BLT sandwich……..

Det færdige resultat……..

Hakket oksekød svitses med løg, hvidløg, champignon og hvidkål…….

Revet squash og babyspinat tilsættes……

Lidt finthakket rød snackpeber, giver lidt farve……

Klar til at blive rullet……

Revet ost på og så i ovnen…….

Dagens “tøm-køleskabet” salat……

Så er de færdige…….

Aftenens tallerken……

I går til frokost fik vi BLT sandwich – måske verdens mest simple sanwich – og samtidig en af de bedste (ihvert fald efter min mening!). BLT er absolut en af mine yndlings sanwich og heldigvis er kæresten også glade for dem. Jeg brugte spelt brød, sådan nogle firkanter, der lavet til at lave trekantede sandwich. De smagte SUPER godt og mættede også godt……

BLT sandwich:

sandwichbrød

smagfulde bøftomater

stegt, sprødt bacon, afdryppet

icebergsalat

god mayonnaise (helst Hellmann’s)

Jeg steger bacon i microovnen. Læg køkkenrulle på en tallerken, så bacon ovenpå, så skiver kun lige overlapper hinanden lidt. Et par stykker køkkenrulle ovenpå igen og så ca. 5 minutter i microovnen (måske lidt mere alt efter hvor høj effekt ovnen har). Tag det øverste lag køkkenrulle af og de er klar til brug. Rist/lun evt. brødet. Smør et tyndt lag mayonnaise, så lidt salat, et par skiver bacon og tomat i skiver. Afslut med brød, igen smurt med et tyndt lag mayonnaise – spis og nyd den……

I aften har vi fået madpandekager (jeg har snydt og købt pandekagerne færdige!), fyldet blev det vi havde i køleskabet og som skal bruges inden vi skal afsted – men det blev nu meget godt alligevel. Vi fik også en salat til, igen af det vi havde i køleskabet.

Madpandekager med oksekød-/chilifyld:

500 g hakket oksekød

lidt fintsnittet hvidkål

lidt champignon i skiver

et stort løg i tynde skiver

3 fed hvidløg, knust og finthakket

1 squash, revet

1 bakke frisk babyspinat, godt skyllet

lidt “Hot sweet BBQ” fra Santa Maria

salt, friskkværnet peber

½ rød snackpeber, finthakket

revet ost

Svits kødet i lidt olie, tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidkål og champignon, svits det godt igennem. Krydr med “Hot sweet BBQ” (eller hvad der nu foretrækkes). Tilsæt squash og bland det godt rundt, inden babyspinat kommes i og varmes igennem til det falder sammen, tilsæt finthakket rød peber. Kom fyld på pandekager, rul dem sammen og læg dem tæt sammen i et fad. Kom revet ost over og sæt i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet og gylden. Server med en god salat til.

Aftenens salat bestod af:

blandede spæde salatblade

radiser

agurk, uden kerner

½ mango

lidt emmentaler i små tern

2 hårdkogte æg, hakket

lidt blommetomater i kvarter

Det hele blandes sammen.

Det er så sidste gang jeg lavede mad inden vi tager afsted til USA torsdag morgen!! I morgen skal vi bare spise rester og på onsdag har vi bestilt smørrebrød fra den lokale slagter, hvilket vi vist begge glæder os til. Smørrebrød får vi bare alt for sjældent synes jeg, måske fordi det skal bestilles og det får vi bare ikke gjort. Hvis vi havde en smørrebrødsforretning tæt på hvor det ikke skulle forudbestilles, så tror jeg at vi ville få det oftere, det er jo en SKØN spise *S*

Jeg glæder mig helt vildt til at skulle gense min Mama og mine søskende, det er så vildt at jeg næsten må knibe mig selv i armen for at tro på at det er rigtigt. Dagen for afrejse nærmer sig hastigt, vi bliver hentet torsdag morgen kl. 08.00 af kærestens mor, som kører os til Billund Lufthavn.

Jeg skal nok lige lave et indlæg på onsdag inden vi rejser og så kommer bloggen til at ligge stille i 11 dage…….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. May 27, 2008
  11:02 am

  Anette

  Hej Birthe,
  Foerst of fremmest maa du undskylde at jeg faar skrevet alt for lidt til dig… men jeg laeser selvfoelgelig alle dine indlaeg, og det er sommetider meget haard laesning for det er omkring 11 tiden om formiddagen, paa kontoret, og jeg er bare doedsulten… og saa se dine laekre billeder, gode idéer osv, saa bliver jeg bare endnu mere sulten !! But just keep going on !! jeg beundrer dig for din energi, din opfindsomhed og isaer din vedholdenhed !!
  Jeg var noget forskraekket over dit fald, haaber at du er kommet ordentligt over det, og at du klarer flyveturen !! Pas nu godt paa jer selv der ovre i det fjerne, tag al den kaerlighed med dig hjem igen som din amerikanske familie og isaer mama giver dig, og giv selv saa meget som muligt !! Det er det vigtigste i livet… men det ved du allerede alt om !!
  Rigtig rigtig god tur, glem alt “det andet” herhjemme, nyd det, sug til dig og kom hjem med en masse gode idéer og hovedet fuld af dejlige minder…
  Jeg glaeder mig til at hoere om det, og det bliver svaert at klare sig saa laenge uden dine gode indlaeg !!
  Mange knus
  Anette (i Paris)


 2. May 27, 2008
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Tak for din kommentar, jeg er glad for at høre fra dig igen 🙂

  Jeg glæder mig i den grad til at komme over og bliver forkælet med kærlighed og bare at være tæt på min Mama. Jeg vil nyde hvert eneste øjeblik og gemme det i mit hjerte til mørke dage…

  Jeg glæder mig til at dele det hele med Jer når jeg kommer hjem igen.

  Pas godt på dig selv i det franske…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 27, 2008
  9:13 pm

  Jette

  Rigtig god tut, nyd det i fulde drag. Vil glæde mig til at høre om turen 🙂


 4. May 27, 2008
  11:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette!

  Mange tak og du kan være sikker på, at jeg vil glæde mig til at fortælle om den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. May 28, 2008
  2:26 pm

  Lea

  Hej Birthe,

  I ønskes en rigtig god tur til New Hampshire, så er du ikke så langt fra Toronto. Du kan da kigge forbi 😉
  Det bliver da pragtfuldt at komme “home” igen. Nyd tiden sammen min din familie og din kæreste, det fortjener du. Jeg håber på, at du har fået det bedre, sikke da noget.
  De bedste hilsner fra Lea


 6. May 28, 2008
  4:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Lea!

  Mange tak – også for invitationen – det kunne være fristende 🙂

  Jeg tror desværre ser det ikke ud til at dine blade dukker op, måske nogen fra postvæsnet er blevet glade for dem….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!