Newyorkerbyheart

Gadefest i Villaparken: Chimichurri marineret kylling, vandmelon-/fetasalat og almindelig salat…….

Chimichurri marineret kylling……..

Vandmelon-/fetasalat……

Vores “normale” salat……

Festteltet…….

Vores kylling grilles, sammen med nogle af de andres kød……

En af de andre havde lavet Tiramisu til dessert…….MUMS!!

I lørdags havde vi jo gadefest her i Villaparken – og det var en succes!! Det var jo det jeg var ved at bage til, da jeg kom galt afsted og slog hovedet. Kæresten har sagt, at jeg skal til at gå rundt med “snuble-kyse” (= styrthjelm), når jeg er alene hjemme *S*

Til festen skulle vi have kød med til os selv og så salat til 2-3 personer, behøver jeg at sige at der var rigtig MEGET mad?? Desværre fik vi ikke taget et billed af det, men sikke et bord der var med salater og tilbehør af mange forskellige slags. Jeg fik lavet chimichurri marineret kylling, en vandmelon-/fetasalat og vores “normale” salat, som denne gang bestod af: blandede spæde salatblade, mango, radiser, agurk, squash, emmentaler, tørrede tranebær, gulerødder og græskarkerner.

Jeg var med til kaffebordet om eftermiddagen og da de andre gav sig til at spille rundbold, sammen med alle børnene, gik jeg ind og sov. Jeg kom så ud igen til aftensmaden og holdt så faktisk ud helt til kl. 02.30 om natten. Jeg havde det faktisk rigtig godt, havde ikke hovedpine, ingen kvalme og var ikke træt………..det var jeg så tilgengæld om søndagen!! Jeg drak jo selvfølgelig ingenting, men det havde jeg såmænd heller ikke gjort alligevel, så det var ikke den store katestrofe. Det var faktisk ret sjovt at se på at de andre blev mere eller mindre beduggede – men alle opførte sig eksemplariske og INGEN skandaler *S*. Vi har aftalt, at det skal være en tilbagevendende begivenhed, som fastlægges til en bestemt weekend hvert år……

Chimichurri marineret kylling:

kyllingeinderfileter

2 potter persille

1 potte basilikum

½ dl eddike (almindelig lagereddike)

1½ dl olie (rapsolie)

3 fed hvidløg

1 tsk. tørrede chiliflager

½ dl koldt vand

saft af 1 lime

salt, friskkværnet peber

Alle ingredienserne på nær kylling blendes sammen i en blender, hældes i en frostpose og kyllingestykkerne lægges i. Masser marinaden godt ind i kødet og lad det trække i køleskab i mindst 12 timer, helst 24 timer. Grill på havegrillen, sæt evt. kyllingestykkerne på spyd. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Det marinade der IKKE bruges kan gemmes i køleskab i ca. 1 uge og det kan bruges til ALT – både kød og grønsager. Hvis det bruges til grønsager skal de ikke marinere, men det kan bare pensles på mens de grilles. Det er virkelig en SKØN marinade som kan varieres efter hvilke krydderurter man kan lide, der kan tilsættes mere hvidløg eller mere chili – også mindre selvfølgelig. Der kan også bruges citronsaft i stedet for limesaft.

Vandmelon-/fetasalat:

1 vandmelon, uden kerner i mundrette stykker

1 bæger feta, smuldret

oliven, halverede

1 lille rødløg, finthakket eller i tynde ringe

friskkværnet peber

lidt græskarkerner

lidt god olivenolie

Læg vandmelon i et lavt fad. Drys med løg, smuldret feta og oliven. Kom lidt evt. lidt græskarkerner over, friskkværnet peber og dryp med lidt god olivenolie.

Til dessert var der en der havde tilbudt at lave dessert og hun havde valgt en af mine favoritter – men som jeg aldrig selv har lavet: Tiramisu!!! Hold da op det var godt – jeg må med skam indrømme, at jeg tog 2 gang…….

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!