Newyorkerbyheart

Kalveruller med asparges og “blue cheese” sauce…….

Kalveschnitzlerne bankes godt ud, krydes og friskhøvlet parmesan lægges på……

Rulles om asparges……

Færdigstegte…….

Fredag aftens tallerken…..

Gaven fra prinsesscen…..

Så er jeg tilbage igen – ihvert fald mere eller mindre!!! Kæresten har tildelt mig lidt computer-tid, jeg har dog højt og helligt lovet at jeg lukker ned hvis det bliver for meget…..

Jeg har det nogenlunde, men TV ser jeg ikke, det tiltaler mig overhovedet ikke og telefon er jeg heller ikke for vild med!!! Det at have en høj stemme lige ind i øret, det er slet ikke rart lige pt…..

Torsdag middag faldt jeg ned af en stol, da jeg skulle op i et skab og have en pose mel, som stod helt inde bagved. Jeg var igang med at bage til gadefesten, som blev afholdt i går. Da jeg skulle ned mærker jeg, at buksebenet hænger fast og jeg når lige at tænke: “åh åh, det går galt det her”, inden jeg banker hovedet ned i køkkengulver (trægulv). Jeg når ikke rigtigt at tage fra, så det er hovedet jeg lander på først. Jeg prøver på at komme op, men det gjorde så ondt at jeg ikke kunne, så jeg “krabber” mig hen over gulvet og hen til spisebordet hvor min telefon ligger. Jeg får ringer til kæresten via speed-dial og siger bare: “du skal komme hjem”, inden jeg besvimer og vågner ikke op igen før jeg ligger i ambulancen – helt spændt fast og med krave på!!! Det var meningen, at de ville køre mig til Esbjerg Central Sygehus, men pga. af skyhøjt blodtryk og at jeg ikke svarer som de gerne vil have, kører de mig til Kolding Sygehus, som ligger tættere på. De bruger også sirene, som jeg brokker mig noget over, idet jeg slet ikke synes at det er nødvendigt!!!! Faktisk siger kæresten, at jeg brokker mig konstant på vejen derud, fordi jeg absolut IKKE mener at det er nødvendigt at jeg kommer på sygehus *S*. Efter en del undersøgelser og MANGE spørgsmål, bliver jeg indlagt (hvad jeg heller ikke er alt for glad for!!) og må kun få flydende, jeg må dog medgive dem, at jeg ikke har det alt for godt og at hovedet gør MEGET ondt!! Men efter 4 timer synes jeg, at jeg har lagt der rigeligt længe, så jeg udskriver mig selv – hvad hverken læger eller sygeplejersker bifalder – jeg kunne bare ikke holde ud at ligger på sygehuset, hvor der hele tiden er larm og uro. Jeg valgte, i enighed med kæresten, at tage hjem hvor der var mere ro, vi vidste selvfølgelig godt at det var på eget ansvar og at han skulle holde øje med mig hver time. Jeg må nok også tilstå at jeg “spillede” mere frisk end jeg var, da jeg skulle overbevise lægen om at jeg var frisk nok (selvom han ikke syntes at mine øjne helt afspejlede den friskhed, som jeg forsøgte at overbevise ham om), men jeg må ærlig indrømme at på køreturen hjem i bilen, kom jeg i tvivl om jeg havde gjort det rigtige!!!

Fredag havde jeg det ret skidt og sov stort set hele dage, ihvert fald lå jeg ned helt ind til aften. Vi var ved at snakke om at kontakte min læge igen, fordi jeg blev ved med at have meget hovedpine og kvalme, men vores nabo er heldigvis gammel sygeplejerske og har været det i rigtig mange år. Hun beroligede os, kiggede til mig hele tiden og gav mig en pille som virkede. Fredag aften lavede vi mad i fællesskab, dvs. kæresten udførte mine instruktioner *S*, fordi det var noget kød vi faktisk skulle have haft torsdag aften – resultatet ses herover og opskriften følger. Det blev rigtig lækkert og mit første rigtige måltid mad, efter jeg havde slået mig….

Vores søde naboer kom over med blomster og et blad fredag aften og da de andre naboer (hvor af nogle stykker havde været inde mens ambulance-folkene var der), så at en gik ind, kom de alle sammen – på skift. Sødt og dejligt, men også trættende, så jeg gik straks i seng, efter at have været oppe i ca. 1½ time.

Jeg fandt ud af torsdag aften, da jeg ville spise en banan, at jeg havde slået højre side af kæben ret meget. Jeg kunne ikke bide over bananen!! I det hele taget er hele min højre side ret forslået, øm og med store blå mærker. Af en eller anden grund har det også føltes som om jeg har lavet 500 mavebøjninger eller noget i den stil, mine mavemuskler har været utrolig ømme, hvad jeg slet ikke forstår…….

Nå, men i dag har jeg det nogenlunde. Jeg er helt vildt træt og kæresten behøver slet ikke være bange for at jeg begynder at lave “badut-spring” for det har jeg slet ikke kræfter til. Jeg sover stadig meget, kan ikke rigtig læse (kun bladre i blade, men ikke fordybe mig), TV virker slet ikke som noget jeg har lyst til og computer gør mig træt rimelig hurtig. Jeg kan høre lydbånd, men kun for meget svag lydniveau og telefoner holder jeg mig fra indtil videre – så jeg er stadig lidt medtaget – men jeg slapper af alt hvad jeg kan – for jeg SKAL til USA……

Tak fordi I har tænkt på mig, det har varmet og gjort mig glad *S* Hvis noget af dette jeg har skrevet ikke giver menig, eller er noget sludder så undskylder jeg og giver den rystede hjerne skylden *S*……..

Kalveruller med asparges med blåskimmelostesauce, 2 pers:

1 stor kalveschnitzel eller 2 mindre, banket ud til de er så flade som muligt

8-10 friske, grønne asparges

lidt frisk, høvlet parmesanost

salt, friskkværnet peber

sødmælk eller madlavningsfløde

blåskimmelost eller gorgonzola

evt. lidt maizena til jævning

Krydr de meget flade kalveschnitzler med salt og friskkværnet peber på begge sider, læg lidt friskhøvlet parmesanost og 4-5 asparges på hver stykke kød. Rul stramt sammen og fæstn med en tandstikke eller kødnål. Læg i et lille ovnfast fad og steg ved 225 grader i ca. 15-20 minutter, til kødet er gennemstegt eller rosa. Varm mælk/fløde i en gryde og lad blåskimmelosten smelte. Jævn evt. med lidt maizena og smag til med salt og friskkværnet peber. Når kalverullerne er nok, så server med lidt af saucen over rullerne, server resten af saucen til.

Faktisk er det lige 9½ år siden jeg sidst havde en hjernerystelse – mon der er flere “brikker” tilbage derinde??? Det var sidste gang jeg var i USA, hvor jeg fik en attachetaske i hovedet, da jeg skulle af flyet. Ham jeg sad ved siden af, havde åbnet bagagelugen over sæderne, før flyet holdt helt stille. Da flyet så stoppede helt op, faldt tasken ned og ramte mig lige i hovedet. Jeg gik ud som et lys og husker INTET før jeg vågnede op på et hospital, hvor jeg slet ikke kunne finde ud af hvorfor de talte engelsk til mig *S*. Jeg begyndte at tale dansk til dem, men de kiggede på mig, som om jeg var fra en anden planet!!! Jeg fik dog tungen vendt til at kunne tale engelsk efter lidt tid *S*. Jeg var kommet igennem immigration og det hele ude at have opdaget noget som helst, men med et fint stempel i mit pas. Det værste var at jeg skulle have mødtes med en norsk pige, som også har været au pair hos min Mama, hun kunne selvfølgelig ikke finde mig!! Vi kom fra hvert vores flyselskab, men skulle lande indenfor ½ time, så vi havde aftalt at mødes i lufthavnen. Hun havde dog set en ambulance og nogen blive kørt væk. Hun ringede til min Mama og da hun fortalte om ambulancen, sagde min Mama straks: “That’s Birthe!!”. Hun ved hvor klodset jeg er *S*. Hun fik fat i Lufthansa, fandt ud af hvilket hospital jeg var på og fik givet hende den norske pige besked tilbage, så hun kunne tage til hospitalet og møde mig. Der kom hun så, vi havde aldrig set hinanden før og pludselig sad hun ved siden af min sygeseng *S*. Jeg lå der i 5 timer, hvor Tone troligt sad og ventede ved siden af mig. Endelig blev jeg udskrevet, med et glas stærke pillet og Tone til at holde øje med mig…….

Som I kan se på billederne, syntes prinsessen også at jeg skulle have en lille gave fra hende. Så den anden dag kæresten stod op, lå der en fin lille mus udenfor soveværelsesdøren – er hun ikke bare sød?? *S*

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. May 18, 2008
  10:22 pm

  MALH

  Godt at se du er næsten tilbage *smil*

  Puuh den der mus. Kommer i rædsel til at tænke på de sommerferier hvor jeg besøgte min moster ved v
  Vesterhavet. Hendes kat Mille yndede også ofte at tage mus med hjem. Men kun for at smide dem lige ude på terassen. – Og gæt hvem der ALTID skulle fjerne dem *G* *ydrrks*
  Hey.. Jeg har sørme været heldig igen. Har vundet i en konkurrence :o) – mer kan ses du ved nok hvor.
  Stadig forsat god bedring.
  Mange hilsner
  Marie-Louise


 2. May 19, 2008
  5:47 am

  Anne

  Hvor er det rart at høre at du er okay:-)
  Nu skal du bare hvile dig, og nyde at sætte kæresten i arbejde:-) Det synes jeg altid selv er ret hyggeligt*G*
  Det så ud som en rigtig fin middag han fik lavet – de kan jo sagtens når de skal. Og fin gave fra prinsessen – hun kunne nok mærke at hendes mor trængte til lidt opmærksomhed. Utroligt hvor meget dyr egentlig fanger af hvad der foregår.

  Endnu engang gode tanker og energi herfra:-)

  Mange hilsner
  Anne i Monterey


 3. May 19, 2008
  7:31 am

  Mads and Kelli

  Hi! I found your blog when I searched for blogs in Jylland…as I am moving to Herning, DK in less than a month. I have been working with a Danish tutor here in the states since October, so I think your blog is good practice for me and my Danish!!

  Are you from NYC?
  I am always interested to find others who have transplanted their lives to Denmark…

  Take care,
  Kelli


 4. May 19, 2008
  10:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie-Louise!

  Mus kan jeg klare, men fugle, der sætter jeg grænsen – heldigvis er de svære for hende at fange 😀

  Tillykke, der er faktisk lidt hyggeligt at vinde i konkurrencer, skal ind og have kigget på hvad du har vundet…

  Mange hilsner
  Birthe


 5. May 19, 2008
  10:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Som altid, dejligt at høre fra dig 🙂
  Jeg er bare SÅ dårlig til at sætte andre igang, jeg får så dårlig samvittighed over det….. Noget i min krop siger dog, at jeg denne gang måske bliver nødt til det!

  Mange hilsner
  Birthe


 6. May 19, 2008
  10:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Kelli,

  welcome to my blog, I’m happy that you found it and it can help you training your Danish. How exciting that your’re moving to Herning! May I ask why you’re moving??

  Unfortunately I’m NOT from NYC, but Danish – but I LOVE NYC and have been lucky enough to visit a few times…..

  Hope you’ll continue to stop my little blog…

  My best,
  Birthe


 7. May 19, 2008
  12:33 pm

  Linda

  Hej Birthe, har lige fundet din meget spændende blog og sikke da uheldig du har været/er. Er vild med dine opskrifter og også NYC som jeg selv har været i, da jeg boede i USA – fed by.
  Mange hilsner Linda


 8. May 19, 2008
  1:48 pm

  Angelika

  Godt du har det lidt bedre Birthe. Jeg blev altså noget bekymret, da du skrev at du udskrev dig selv og at lægerne ikke synes om det. Håber du snart er på benene igen. Hovedet er jo den vigtigste del, så giv dig endelig tid til at få meget ro.

  Hvornår var det I tog afsted til USA? Håber du på det tidspunkt er i hopla igen:)

  Sender dig mange virtuelle fine blomster og kærlige tanker.

  Hilsner
  Angelika


 9. May 19, 2008
  3:39 pm

  Tine

  Hej.
  Hvor er det godt at høre at du er oppe igen.
  Sikke da en grim oplevelse.
  Tag det nu roligt og lad være med at presse dig selv.
  Fortsat god bedring.
  Mange hilsner fra
  Tine


 10. May 19, 2008
  6:50 pm

  Eva

  Velkommen tilbage. Sikke en grim oplevelse!! Fortsat god bedring – lov mig at du fortsat passer på dig selv.

  Mange hilsner fra Eva


 11. May 19, 2008
  8:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Jeg må med skam indrømme, at jeg indimellem også har været lidt bekymret for mig selv 🙂

  Tak for hilsnen.

  Mange hilsner
  Birthe


 12. May 19, 2008
  8:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Linda!

  Velkommen til herinde, jeg håber at du vil kigge forbi tit 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. May 19, 2008
  8:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tine!

  Mange tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. May 19, 2008
  8:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Eva!

  Tak 🙂

  Jeg skal forsøge at passe på mig selv, men jeg er ikke så god til det….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. May 19, 2008
  8:37 pm

  Eva

  Hej igen,

  😉 Nej det er det jeg ved – derfor den lille reminder… tænker jo på dig!

  Helbredende tanker fra mig (Eva)


 16. May 19, 2008
  9:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Tak kære Eva 🙂

  Jeg ved godt jeg burde være bedre til det, men HADER at være afhængig af andre og ikke at kunne selv *S*

  Mange hilsner og tanker
  Birthe


 17. May 25, 2008
  9:06 pm

  Marianne's mening

  Kære Birthe,
  Jeg har ikke fået læst helt op, da jeg jo har haft en gammel computer, der ikke altid ville det jeg ville. Og nu læser jeg, alt det du har været igennem
  Hvor er det dog synd for dig!
  Jeg ønsker dig rigtig god bedring. Kan læse, det begynder at gå fremad, men alligevel. Så tæt på rejsen!!!

  Rigtig god bedring, Birthe1
  Stort knus Marianne


 18. May 25, 2008
  9:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, nu går det endelig fremad, men tager alligevel lige op til lægen i morgen for at blive tjekket – men hvis han siger at jeg ikke må tage afsted, så lukker jeg ørerne 😀 (det tror jeg nu heller ikke at han gør…..)

  Godt at se at du nu har fået ny computer, håber at du er glad for den…

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!