Newyorkerbyheart

Sloppy Joe’s og blomkålskarry……

Løg, hvidløg, gulerødder, blomkål og karry svitses……

Bouillon hældes ved……

Den færdige blomkålskarry……

Løg, hvidløg, hakket oksekød og div. krydderier svitses……

Det færdige fyld til Sloppy Joe’s…….

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået Sloppy Joe’s – som siges at være Ernest Hemingways ynglingsspise – og hvor jeg dog forstår ham!! Engang imellem SKAL vi bare have Sloppy Joe’s……

Jeg tror at der findes lige så mange opskrifter på Sloppy Joe’s som der er amerikanere – ok, måske ikke helt, men næsten *S* – der er ihvert fald mange varianter!! Jeg kan godt lide når den har lidt bid, så derfor har jeg lidt chilipulver eller cayennepeber i. Som tilbehør fik vi i aften blomkålskarry, en ren grønsagsret som gør sig godt til Sloppy Joe’s som måske ikke er helt efter ernæringseksperternes ABC. Jeg synes, at det er en rigtig fin ret, som kan laves til mange forskellige ting. Jeg vil dog nok reducere mængden af bouillon næste gang, da jeg synes der var for meget væske. Tror jeg vil nøjes med max. 2½ dl…….

Blomkålskarry:

1 lille blomkål i små buketter

3 gulerødder i tynde skiver

2 skalotteløg, finthakket

2 fed hvidløg, knust og finthakket

1 bakke friske baby spinatblade

2 tsk. karry (eller mere efter smag)

salt, friskkværnet peber

5 dl grønsagsbouillon (kan evt. være mindre)

lidt olie

Svits løg og hvidløg i lidt olie, men det skal IKKE tage farve, bare blive lidt gennemsigtige og afgive aroma. Rør hele tiden. Tilsæt karry og svits det med et par sekunder, mens der røres. Kom gulerødder og blomkålsbuketter ved, svits det kort, mens der røres. Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Hæld bouillon ved, læg låg på og lad det simre i 10 minutter. Tag låget af og kom de godt skyllede spinatblade ved, lad dem falde sammen. Smag til igen og server. Kan bruges som selvstændig ret med lidt godt brød eller som tilbehør til mange forskellige slags kødretter.

Hvor er det dog et skønt vejr der gæster vores lille land i disse dage!!! Livet her i vores skønne hus nydes i fulde drag og selvom vi var lidt nervøse da vi skulle fra det gamle hus, har vi ikke savnet det en eneste gang. Der er SÅ skønt her og vi har været heldige at få nogle gode naboer. Der er selvfølgelig nogle vi snakker mere med end andre, men det er jo altid naturligt sådan et sted, der er dog ingen der ikke kan være sammen med nogle af de andre – eller er udenfor – og det er jo dejligt! Jeg tror også at det er naturligt at nogle er mere sammen, fordi nogle af dem der bor i denne “lomme” har jo boet her siden sidste forår/sommer, derfor kender de jo selvfølgelig hinanden lidt bedre…..

Det lader også til at vores lille prinsesse endelig er ved at finde sig til rette!!! Hun går nu ud og ind som det passer hende og færdes hjemmevandt udenfor, det er DEJLIGT at se og en stor sten er faldet fra mit hjerte. Jeg har jo været så nervøs for hende og for at hun slet ikke ville komme til at føle sig til rette, især efter de første svære måneder!!! Nu lader det til at hun er glad, halen er igen kommet i vejret og det er bare dejligt at følge hende og se hvordan hun atter trives *S*

Bøger:

Hvis I kan få fingre i “Du ser træt ud, skal jeg holde dine bryster?” af Majse Njor, så må I endelig læse den!! Jeg slugte den råt og måtte overgive mig og grine højt nogle gange, selvom jeg sad udenfor og naboerne sikkert har troet at nu var den da helt gal med mig!!! Den er SÅ sjov – og SÅ rigtig på mange måder – engang imellem kunne jeg bare se mig selv (også selvom det IKKE var flatterende episoder der omtaltes!!!). Det er nogle af hendes gamle klummer der er i bogen og de er altså hylende morsomme. I grunden synes jeg for det meste, at det er sjovt at læse klummer – enten sådan “ha-ha sjovt” eller underfundigt sjovt – begge dele er lige godt…..

I morgen skal vi bare have en salat fra idrætscentret, da vi skal op og spille tennis. Jeg vender tilbage på torsdag hvor menuen står på grillede kyllingespyd….

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. May 6, 2008
  11:35 pm

  Stine

  Jeg er også stor fan af Majse Njor og kan varmt anbefale “Michael Laudrups tænder”, hvis du ikke allerede har læst den! Den ligger forøvrigt også på netlydbog.dk:-)

  Tak for din herlige blog – jeg følger flittigt med og bliver frygtelig sulten hver gang jeg kigger forbi:-)


 2. May 7, 2008
  12:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Stine!

  Mange tak for din kommentar 🙂 Jeg har læst “Michael Laudrups tænder”, men kan godt finde på at læse den igen…

  Jeg er glad for, at du kan lide min blog, det er jo altid dejligt at høre….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!