Newyorkerbyheart

Tacomarineret kylling……

Marinaden til kyllingestykkerne……

Kyllingestykkerne steges……

Grovhakket guacamole……

Tortillachips og salsa…….

Oliven og revet ost kommes på……

Kylling klar til servering……

De færdige nachos……

Aftenens tallerken…..

I går aftes fik vi tacomarineret kylling, dertil lavede jeg en grofthakket guacamole og nachos – det smagte VILDT godt og vi blev mere end mætte!! Mexicansk mad er godt, måske ikke helt autentisk, men ikke desto mindre GODT!! Som jeg vist før har skrevet, så kan jeg godt lidt at guacamole’en er sådan lidt groft i det. Jeg synes let at det kan blive lidt kvalm, hvis det bliver most sådan helt fint…..

Tacomarineret kylling, 4 pers.:

3 kyllingebrystfileter skåret i ca. 3-4 stykker hver

1 glas tacosauce

2 fed hvidløg, revet

3/4 dl dijonsennep

saft af ½ citron

salt, friskkværnet peber

creme fraiche 38%

Skær kyllingekødet i stykker som skrevet ovenfor og kom dem i en frysepose. Rør marinaden sammen af tacosauce, dijonsennep, hvidløg og citronsaft. Hæld det ned til kyllingestykkerne og masser marinaden godt ind i kødet. Lad det marinere i alt fra 4-24 timer (jo længere, jo bedre). Tag kyllingestykkerne op af marinaden (GEM marinaden) og tør det meste af marinaden af. Steg stykkerne i lidt olie på en pande til de bruner let på begge sider, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Når begge sider er brunet, så hæld marinaden ved, skru ned for varmen og lad det simre til kyllingestykkerne er møre og gennemstegte (ca. 10 minutter). Tag kødstykkerne op i et lavt fad, hæld “saucen” ved og kom lidt creme fraiche ovenpå, server lidt mere til. Jeg lavede ris til.

Grov guacamole:

2 avocado, hakket fint

1 rødløg, finthakket

2 fed hvidløg, revet

saft af 1-1½ lime

flagesalt, friskkværnet peber

2-3 modne, smagfulde blommetomater, uden kerner, finthakket

tabascosauce efter smag

Det hele blandes og har godt af lige at stå 15 minutter til ½ time.

Nachos:

tortillachips

salsa

sorte oliven, hakket

revet ost (helst cheddarost)

Kom tortillachips i bunden af et lavt fad. Kom lidt salsa ovenpå, så hakkede oliven og tilsidst revet ost. Sæt i en 250 grader varm ovn til osten er smeltet og gyldent. Server med creme fraiche og evt. mere salsa.

Jeg har været oppe og spille tennis i går for første gang – og det var HÅRDT!!!! Jeg er langt fra i den form jeg var sidste år og så var det nok også liiige tidlig nok på dagen for mig, til at lave fysisk sport!!! Sidste år, synes jeg ikke at jeg kunne mærke det så slemt som jeg havde frygtet da jeg gik i gang – men i dag har det gjort ondt alle steder og især i mit højre håndled!!! Jeg regner med at det er start-problemer og at jeg bare lige skal igang……

I torsdags kørte vi en tur til Blåvand, der er SÅ skønt derude. Der var mange mennesker og vejret var super dejligt. Vi købte nu ikke rigtig noget, men vi fik en skøn frokost på den skønne fiskerestaurant, hvor vi fik friskrøgede fisk med bagtekartoffel og salat. Jeg fik røget laks og kæresten fik røget makrel, det smagte SKØNT!! I forbindelse med restauranten er der også en fiskebutik hvor de virkelig har MANGE fristelser…..

Jeg har forelsket mig i en Nintendo Wii og vil rigtig gerne have fingre i en, især er jeg MEGET interesseret i deres Wii Fit. Til det spil hører der et bræt hvor man kan lave forskellige øvelser, f. eks. yoga, aerobic osv. Ens BMI bliver målt og man kan så se om forbedrer sig. Den viser også om ens vægt er fordelt ens på fødderne (hvilket kan være en hjælp ved udførelser af yogaøvelser). Den viser om ens balancecenter er rigtigt – i det hele taget synes jeg at den lyder rigtig FED!! Er der nogen af Jer derude der har erfaringer med Nintendo Wii? Er den pengene værd?

I aften skal vi bare have rester for vi skal ind og se “Flammen og citronen” og det glæder jeg mig VILDT til!! Det skulle jo være en ret fantastisk film og at den så har lidt autentisk i sig, gør den jo ikke mindre interessant…..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. May 4, 2008
  10:26 am

  Anonymous

  Hejsa,

  Jeg har en nintendo wii, som min kæreste og jeg syntes er rigtig sjov – især når vi har gæster er det sjovt med en dyst. Til at spille almindelige spil på, kan det godt blive lidt trættende at sidde og fægte med armene, men så kan man bruge gamecubespil på den, så den fungerer som en almindelig spillemaskine. Jeg har ikke prøvet wii fit, men har hørt det skulle være godt, der er mange anmeldelser af det på nettet.

  Håber min mening kunne bruges til noget.


 2. May 4, 2008
  10:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Tak for din kommentar og din mening, det er rart at høre andres erfaringer med den…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 30, 2008
  10:43 pm

  Bettina

  Hej Birthe,

  Jeg ved godt, jeg er sent ude (og du er vist ikke hjemme for tiden?), men jeg er netop på jagt efter Wii Fit, der er udsolgt over-ALT for tiden i DK og nærmest også Europa (!!!).
  Vi har en Wii, og den er nærmest blevet et 5. familiemedlem! Vi er mor og far og to børn på 4 og 6, og der er virkelig meget underholdning i den på alle niveauer, alverdens former for spil kan fås til den og jeg mindes ikke, vi tidligere har brugt så mange penge på spil til en computer/konsol før – selvom vi normalt elsker sådan nogen ting!
  Man skal lige indrette sig ordentligt med den, så man sidder godt foran sensoren etc., men ellers er det bare en supergod maskine! Og jeg kan ikke vente til jeg kan få fat i Wii Fit, det virker bar så fedt (jeg har haft en finger med i spillet omkring manualen, så jeg har ventet længere på den end mange *s*).


 4. Jun 11, 2008
  2:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bettina!

  Tak for din kommentar og ja, Wii Fit lyder bare fantastisk!!! Jeg har endnu ikke haft tid til at kigge nærmere på den, eller finde ud af om den er til at få fat i, men mon ikke tiden kommer på et tidspunkt….

  Hvad har du lavet ang. manualen (givet tips, oversat etc?

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!