Newyorkerbyheart

Brownie Cheesecake fra Femina 45/2007………

Chokoladedejen kommes i en form…..

Flødeoste-blandingen kommes på og blandes i…….

Den færdigbagte kage…….

Hovedsalat og friskbælgede, danske ærter…..

“Mormor-dressingen” blandes i…….

Aftenens tallerken…….

I dag har jeg fået lavet den Brownie Cheesecake, som skal være vores dessert i morgen hvor vi skal have gæster. Den ser lækker ud, men da den er bagt i en springform, har vi af gode grunde ikke smag den *S*

Vores aftensmad i aften – efter 1½ times tennis – stod på, hakkebøffer med bløde løg, nye danske kartofler, pandesovs med creme fraiche og “mormor”-salat. Det smagte bare FANTASTISK og det er længe siden jeg har fået sådan en “mormor”-salat……

“Mormor”-salat:

Hovedsalat skyllet og tørret

Frisk bælgede ærter

2 dl kaffefløde (eller piskefløde)

2-3 spsk. citronsaft

½ spsk. sukker

salt, friskkværnet peber

Pluk salaten i stykker og hæld de frisk bælgede ærter over. Bland fløde, citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber og pisk det sammen til det begynder at tykne lidt. Smag det til. Lige inden servering – og IKKE før – hældes dressingen over salaten og den vendes rundt så alle salatbladene dækkes med dressingen. Server straks.

Brownie cheesecake fra Femina 45/2007:

125 g smør

100 g god, mørk chokolade

2 dl sukker (jeg brugte 1½ dl rørsukker)

2 æg

2 dl mel

1 tsk. vaniliesukker (jeg brugte lidt mere)

1 spsk. kakaopulver

200 g flødeost

1 dl sukker (jeg brugte ½ dl rørsukker)

1 æggeblomme

1 tsk. vaniliesukker

Smelt smør og chokolade i en gryde ved lav varme – tag det af varmen og rør det igennem. Pisk sukker og æg hvidt og luftigt med en el-mikser. Vend den lune chokolade-blanding i. Bland mel, vaniliesukker og kakaopulver – sigt det ned i chokolademassen og rør det sammen. Hæld det i en smurt form på ca. 20 x 25 cm. eller en springform. Hæld kagemassen i formen. Pisk flødeost, æggeblomme, sukker og vaniliesukker sammen med en el-mikser. Dryp det i store klatter over brownie-dejen. Marmorér kagen ved at køre en kniv igennem. Bag ved 175 grader (almindelig ovn) i 35-40 minutter. Lad kagen køle en smule af og sæt den så – UTILDÆKKET – i køleskabet. Dæk den først til når den er HELT kold. Kan med fordel laves dagen før og opbevares på køl til den skal bruges.

Jeg vil servere kagen i morgen med friske, danske jordbær til – mon ikke det bliver godt?

Jeg er gået hen og blevet dybt afhængig af 2 ting: SuperFlyers (is med lakrids) og det andet er spillet, “Bejeweled“. Efter vores flyvetur med KLM til Boston, hvor vi kunne spille “Bejeweled” på vores individuelle skærme, er både kæresten og jeg blevet “hooked” på spillet. Vi har spillet det helt vildt meget – og jeg spiller ellers ikke meget computerspil – men dette er MEGET vanedannende!!! Nu er I advaret. Jeg har fået det både på min computer og på min Ipod Classic – og når jeg først får startet, får jeg ikke lavet ret meget mere den dag……

Print Friendly
Tilbage

17 kommentarer


 1. Jun 20, 2008
  10:34 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg kan kun fryde mig over at læse ‘plukke salaten’ – det er en gudssynd i Frankrig at skære salat med en kniv! Salat må udelukkende rives over eller skæres med en gaffel! Mormor-salaten er dejlig – men har ikke smagt den i årevis pga. fløden… mmhhh! Hav en dejlig weekend!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Jun 20, 2008
  11:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nille!

  Sådan tror jeg at det er mange lande der har det – måske er det kun i DK at vi står og skærer salaten?? 🙂

  Forresten tak for postkortet, det har jeg slet ikke fået sagt (for dårligt!!), det kom lige inden vi tog til USA.
  Jeg er bagud med al ting, for jeg er SÅ træt og ugidelig – jeg håber, at det snart bliver bedre.

  God weekend og vær nu god ved dig selv 😀

  Kærlig hilsen
  Birthe


 3. Jun 23, 2008
  9:18 am

  Anette

  Kaere Birthe,
  Dejligt at du er kommet hjem igen, og at du havde saadan en god tur !! Det giver rejselyst !! Og jeg tror at det er traetheden oven paa alle de dejlige indtryk der goer at du foeler dig “ugidelig”…
  Helt enig med Pernille, salat i Frankrig rives over, og det er derudover helligbroede at skaere salaten i mindre stykker paa sin tallerken hvis man er inviteret i byen, for det betyder at man indirekte mere end antyder over for vaertinden at hun ikke har gjort sit arbjede ordentligt !! Det man saa kan goere hvis man synes at salatstykkerne er for store, er at delikat folde stykket sammen med kniv og gaffel og saa stikke sin gaffel idet og putte det i munden.. Det er skam en hel kunst at spise salat i frankrig…

  Fat nu mod Birthe, det skal nok gaa, tag den med ro, det er sommer, nyd solen, kaersten og princessen…. og send os endlig flere af dine dejlige opskrifter…
  Knus
  Anette


 4. Jun 23, 2008
  11:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Ja, et kan være en hel videnskab, hvordan spisemanererne er rundt omkring i verden, men altid sjovt at lære om 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 24, 2008
  12:45 am

  Brigitte

  Hej Birthe

  Den brownie cheese cake ser rigtig lækker ud, bliver flødeosten blandet i dejen? Eller hvad er det der bobler på på kagen?


 6. Jun 24, 2008
  10:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Brigitte!

  Jeg tror ikke helt jeg forstår dit spørgsmål, men osten blandes ind i kagen med en kniv, så den ligesom bliver marmoreret 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 24, 2008
  12:44 pm

  Brigitte

  Hehe Birthe, det var også dårligt formuleret.
  Har I fået smagt på kagen?


 8. Jun 24, 2008
  12:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Brigitte!

  Ja, som jeg har skrevet i et af de efterfølgende indlæg, så synes jeg at den skuffede mig lidt. Men de andre synes, at den smagte godt.

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jun 24, 2008
  10:20 pm

  Brigitte

  Ok, den skal nu prøves, den ser så lækker ud.
  Bagte dit franskbrød idag, hele 3 stk, som min søns vuggestue skal have imorgen.
  Din blog er en evig kilde til inspiration, 1000 tak skal du have!


 10. Jun 24, 2008
  10:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Brigitte!

  Ja, prøv den endelig, det kan være at du får et andet resultat end mig – og desuden er jeg ikke særlig glad for chokolade 🙂

  Jeg er meget glad for at du kan bruge min blog som inspiration…

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jun 25, 2008
  10:38 pm

  Spoi

  Hej Birthe

  Jeg bagte kagen nederst i ovnen, så den øverste del, hvor ostecremen er, forblev lys og svampet. Det blev rigtig godt.

  Bedste hilsner
  Christina


 12. Jun 25, 2008
  11:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Tusinde tak for det tip, det er hermed givet videre 🙂

  Godt at I andre afprøver og kommer med tips, det værdsætter jeg….

  mange hilsner
  Birthe


 13. Sep 2, 2008
  6:41 pm

  Anonymous

  Jeg har netop bagt denne famøse kage, er spændt på resultatet….Den skulle dog have en del mere tid end anigvet, den var nemlig rå indeni , efter den angivede tid, men jeg glæder mig til at smage på den ,efter jeg har stået i køkkenet og kokkeret.

  Har også serveret din mormrosalat til aften, den var også super lækker.

  vh Lise-Lotte


 14. Sep 2, 2008
  6:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Jeg er meget spændt på hvad du synes om den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Sep 2, 2008
  7:51 pm

  Anonymous

  Hej
  så har vi smagt den, den var ikke en kæmpe oplevelse. den var ret så tør, desværre, nu havde den også fået mere end den skulle have men den var jo rå indeni til at starte med. Cremen ovenpå som var vendt rundt var frisk og god men selve kagen ikke en lækker chokoladekageoplevelse.
  Jeg elsker nemlig chokolade , og sætter pris på en god kvalitet , men den levede ikke op til det, desværre…Jeg savner en virkeligt god opskrift på chokoladekage/brownie ( lige nu synes jeg faktisk, at dem man køber fra AMO mener jeg er de bedste og det kan vel ikke være meningen…:(
  vh Lise-Lotte


 16. Sep 2, 2008
  8:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Lise-Lotte!

  Det var også den oplevelse jeg havde – men det har du måske læst 🙂

  Jeg syntes at det var rigtig svært at finde mellemvejen mellem at den var tilpas og alt for tør…..

  Jeg få jo altid Betty Crockers Hershey Brownies, så jeg savner ikke andre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Oct 24, 2012
  5:42 am

  Gunhild Degn Østergaard

  Hej kære Birthe
  Jeg skal sammen med Rebekka spørge hvordan en dressing laves så det bliver sur syltede agurkeskiver (ala dem man får med McDonald burger) Altså ikke noget med en del sukker i som der jo bruges meget herhjemme.?
  Jeg aner ikke hvem jeg kan spørge ud over dig. Du kender jo de Americanske opskrifter, og Rebekka siger det er en USA ting med de sursyltede Agurkeskiver (ikke helt tynde)
  Håber inderligt at du kan hjælpe. Der må sidde andre derude med samme ønske?? 🙂
  På forhånd tak Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!