Newyorkerbyheart

Dobbeltbagte kartofler med champignon og spinatsalat…….

Champignon-/spinatfyldet til kartoflerne…….

Spinat-/mango-/rødløgssalat…….

Rødvinssauce……..

De dobbeltbagte kartofler med ost på toppen……

Aftenens tallerken…….

I dag har vi haft besøg af kærestens familie: søster, mand, 2 børn fra Sjælland, en anden søster og hans mor – så vi har haft huset fuldt…….og nu er jeg træt! Det er altid hyggeligt, men også hårdt – faktisk var jeg træt allerede inden de kom – og de første par timer var hårde at komme igennem. Med sådan et par størrelser (læs: børn) og så mange mennesker, så er der jo noget mere uro end vi er vant til – men som skrevet, så er det også vældig hyggeligt *S*. Prinsessen fortrækker også til ind under sengen eller op på den øverste hylde i klædeskabet, hvor hun er helt sikker på at børne-hænder ikke kan nå hende! Hun er ikke så glad (for at sige det mildt) for små mennesker (igen, læs: børn). Men lige så snart vores gæster gik ud af hoveddøren for at tage hjem, så var hun der – og hun blev selvfølgelig belønnet med en godbid……..

Til eftermiddagskaffen fik vi kardemommestænger med marcipan remonce, som lige blev lunet og så var de så gode som nybagte! Menuen til aftensmaden stod på: dobbeltbagte kartofler med champignon, spinat og krydderurter, grillet flanksteak, rødvinssauce og spinatsalat – det var en succes og smagte altså også ret godt.

Desserten var den Brownie Cheesecake, som jeg lavede igår, med friske jordbær til. De andre spiste godt nok af den, men jeg synes at den var skuffende! Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventer – eller måske er det fordi jeg ikke er så vild med chokolade – men det er ikke en jeg vil lave igen…….

Dobbeltbagte kartofler med champignon, spinat og krydderurter, 6 pers.:

6 rengjorte bagekartofler

ca. ½ bakke champignon, hakket groft

1 løg, hakket

3 fed hvidløg, finthakket

½ bakke frisk spinat, groft hakket

1 potte basilikum, hakket

1 håndfuld persille, hakket

groft salt, friskkværnet peber

3-4 spsk. creme fraiche 18%

revet cheddar (eller andet ost)

Jeg bagte kartoflerne i microovnen inden, jeg udhulede dem. Jeg bruger normalt ikke microovn til bagekartofler, men når de skal bages igen, synes jeg at det er ok! Jeg har ikke helt styr på hvor lang tid jeg gav dem, men jeg tror ca. ½ time ialt. De skal prikkes med en gaffel først og vendes 1 gang undervejs. Kom lidt olivenolie på en pande og svits løg til de bliver klare, men uden at de tager farve. Tilsæt de grofthakkede champignong og svits til det væde de afgiver er kogt væk igen. Kom hvidløg ved og svits til de begynder at afgive aroma – tilsæt spinat og svits til spinaten er faldet sammen. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Når de bagte kartofler er afkølet lidt, halveres de og med en ske udhules de, men så skindet er intakt. Sæt de udhulede kartofler på en bageplade. Mos indmaden af kartoflerne fint eller groft, alt efter smag. Tilsæt groft salt, friskkværnet peber, creme fraiche, krydderurter og champignon-blandingen. Rør det hele godt sammen og kom det så tilbage i de udhulede kartoffelskaller. Drys med revet ost og sæt i ovnen ca. 20-30 minutter ved 200 grader. Fyldet kan varieres i en uendelighed og efter smag og fantasi.

Spinatsalat med mango:

1½ bakke frisk spinat, godt skyllet

1½ mango skåret i tern

1 rødløg i meget tynde skiver

Dressing:

balsamico

olivenolie

ahornsirup

flagesalt, friskkværnet peber

Spinaten tørres og nippes, så de groveste stilke tages fra – men lad være med at hakke det, lad bladene være hele. Bland spinaten med mangotern og rødløg i tynde skiver. Ryst ingredienserne til dressingen sammen og server den til salaten.

Rødvinssauce:

4-5 champignon, hakket rimelig fint

2 skalotteløg, finthakket

2 fed hvidløg, finthakket

1 dl balsamico

1 spsk. sirup/flydende honning

½ flaske rødvin

5 dl oksefond (ell. vand + flydende bouillon)

salt, friskkværnet peber

fløde

jævning

Start med at koge balsamico og sirup/honning ind til en tyk blanding, stil til side. Svits skalotteløg, hvidløg og champignon godt, men det skal ikke tage farve. Hæld rødvin og det indkogte balsamico i og lad det koge ind til ca. det halve. Tilsæt oksefond/-bouillon og lad det koge godt igennem. Tilsæt fløde, smag til med salt og friskkværnet peber og jævn det efter ønske.

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!