Newyorkerbyheart

Kardemommestænger med marcipan-remonce…….

Marcipan-remoncen……

Fyldet fordeles på dejen……

Klar til at blive bagt……

Færdigbagte – og ret lækre……

I dag har jeg fået bagt kardemommestænger med marcipan-remonce til på lørdag, hvor vi får jo får gæster. Vi fik dem også lige prøvesmagt – og de blev ret gode *S*

Kardemommestænger med marcipanremonce, 2 stk.:

Dej:

2 dl mælk

2 pk. gær

ca. 800 g mel

200 g smør/margarine

3 spsk. sukker

4 tsk. kardemomme

½ tsk. salt

2 æg

Fyld:

125 g smør

12½ spsk. sukker

100 g revet marcipan

perlesukker og hakkede mandler/nødder til pynt

Smør smeltes og mælken kommes i, det hele skal være fingervarmt og ikke mere. Smuldr gæren i en skål og tilsæt sukker. Hæld den lune væske i og rør gæren ud i det, tilsæt æg og rør igen. Tilsæt salt, kardemomme og mel lidt efter lidt. Hæld dejen ud på bordet og ælt det godt igennem, lad det hæve i 45 minutter. Pisk remoncen sammen med en el-mikser. Del dejen i 2 stykker og rul hvert stykke ud til aflange firkanter. Fordel ½ af remoncen i midten af hver firkant, fold først enderne ind og så siderne så de overlapper hinanden lidt. Læg dem på en bageplade og lad dem hvile i endnu 15 minutter. Pensl med sammenpisket æg, drys med perlesukker og hakkede mandler/nødder. Bag i midten af ovnen ved 200 grader (almindelig) i ca. 20 minutter.

Hvorfor er det bare at tyskerne ALTID er SÅ heldige??? Nu har de lige slået Portugal ud – et tab for fodboldspillet, efter min mening – efter en dårlig indledende runde ved EM i fodbold. Det er utroligt at det hver gang, kan spille så dårlig i den indledende runde, men når det gælder så er de der HVER gang!! Selvom jeg ikke er fan af det tyske hold, må jeg alligevel tage hatten af for dem, at det er der hvor de skal være når det gælder…..

Det er altså også lidt sjovt at se forskellen på sportsgrene! I denne tid cykles der Schweiz Rundt – og så er der jo altså EM i fodbold. Fodboldspillerne ligger og ruller rundt i tide og utide – bliver båret ud, behandlet osv. I går røg Frank Schleck fra danske Team CSC/Saxo Bank ud over skrænten i en bjergetape – men han satte sig på cyklen og og cyklede videre – de er altså lavet er noget ganske særligt de cykelryttere……

I morgen skal vi have hakkebøffer, nye kartofler, skysauce og “mormor-salat”, jeg poster ikke, for jeg har jo lavet det utallige gange før. Men jeg skal have lavet en “Brownie cheesecake” som skal være desserten på lørdag, så den kommer nok på engang. Lørdag står menu’en ellers på dobbeltbagte kartofler, grillet flanksteak med noget af vores nye BBQ sauce, sauce og spinat-/mangosalat.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jun 20, 2008
  5:30 pm

  Miss Blue Eyes

  Glæder mig til at se og hører om den brownie-cheeseckae :o) Det lyder godt nok lækkert.

  Ville bare lige fortælle at Mad & Vin (Magasins supermarked) kører amerikanske dage, og har masser af de varer som du har vist du tager med hjem derovre fra. Bare hvis du er ved at løbe tør allerede ;o)


 2. Jun 20, 2008
  7:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Miss Blue eyes!

  Cheesecake’en kommer på senere i dag 🙂

  Tak for tippet om Magasin – desværre har vi ikke længere sådan en i nærheden – æv!

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 20, 2008
  7:53 pm

  Susie

  Kære Newyorker

  Jeg har fulgt med herinde lææænge, og må nu rose dig for en fantastisk blog 🙂

  De der kardemommestænger ser utrolig lækre ud, og havde tænkt mig at bage dem en dag i næste uge, men… hvor meget sukker skal der i remoncen? Du har skrevet 12½ dl. men går ud fra at det er en tyrkfejl 😉

  Endnu engang tak for en inspirerende blog.

  Kærlig hilsen
  Susie


 4. Jun 20, 2008
  8:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Susie!

  Tak for din kommentar og velkommen herinde – dejligt at du giver dig til kende 🙂

  Jeg beklager MANGE gange!! Du har ret der skal ikke stå 12½ dl – men 12½ spsk. Det ser måske lidt mærkeligt ud, men det er fordi jeg lavede 1½ portion (jeg lavede dobbelt portion af kardemommestængerne).

  Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 20, 2008
  9:15 pm

  Susie

  Mange tak for opklaringen 🙂

  Men den der brownie-cheesecake ser også ret fantastisk ud, så hvad skal jeg nu servere for gæsterne… Sikke store problemer 🙂

  Susie


 6. Jun 20, 2008
  10:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Susie!

  Ja, svært dilemma 🙂 Jeg kan desværre ikke fortælle dig hvordan Brownie cheesecake’en smager, for vi skal først have den i morgen….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!