Newyorkerbyheart

Kyllingefrikadeller med fyldte portobellosvampe og grønt……

Kyllingefarsen…….

Portobellosvampene klargjort…….

Fyldet til svampene…..

Ost på og så i ovnen……

Lynstegt broccoli, asparges, hvidløg og solsikkekerner…..


De færdigstegte kyllingefrikadeller……..

De færdigbagte portobellosvampe…….

Aftenens tallerken…….

De søde små sko som vi havde med hjem fra USA til naboens lille Dicte……..

I aften har vi fået kyllingefrikadeller, fyldte portobellosvampe og lynstegte grønsager – det smagte ret godt *S*.

Fyldte portobellosvampe:

portobellosvampe

2 fed hvidløg, finthakket

½ løg, finthakket

salt, friskkværnet peber

italiensk raspblanding (kan laves af daggammelt brød blendet med hvidløgssalt, timian og oregano)

revet emmentaler

olivenolie

flagesalt, friskkværnet peber

Rens svampene og fjern stokkene, som finthakkes til fyldet. Læg svampehovederne i et ovnfastfad med den buede side nedad. Dryp med olivenolie og drys med salt og friskkværnet peber. Svits finthakket svampestok, løg og hvidløg i olivenolie – krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Rør et par spiseskefulde italiensk rasp i og vend det godt rundt. Fordel fyldet i svampehovederne, dryp med lidt olivenolie og drys med revet ost. Sæt i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet og gylden, ca. 15-20 minutter.

Kyllingefrikadeller:

500 g hakket kyllingekød

1 spsk. dijonsennep

1 løg, finthakket

1 fed hvidløg, finthakket

1 potte persille, finthakket

salt, friskkværnet peber

2 spsk. citronsaft eller limesaft

Rør alle ingredienserne sammen til en fars. Form til frikadeller og steg på panden ca. 7 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.

Lynstegt grønt:

1 bdt. asparges

½ hoved broccoli

1 spsk. solsikkekerner

2 fed hvidløg, finthakket

saft af ½ lime

salt, friskkværnet peber

olivenolie

Skyl asparges og bræk det nederste seje af dem, skær dem i lidt mindre stykker. Skær broccoli i små buketter. Kom olivenolie på en pande og kom broccolibuketterne på, lynsteg dem i 1-2 minutter. Kom aspargesstykker, solsikkefrø og hvidløg ved og lynsteg i 1 minutter. Drys med flagesalt, friskkværnet peber og dryp med limesaft. Steg 1 minut og tag af varmen og server.

Jeg været oppe og spille tennis i dag for første gang efter min hjernerystelse – det var SÅ dejligt!!! Jeg har virkelig savnet det og i aften er det bare perfekt vejr til det. Kæresten fik jo spillet en del i USA, men jeg spillede kun 1 gang og det var ganske kort, da det var alt for varmt – og luftfugtigheden alt for høj – til at jeg syntes at det var behageligt. Jeg håber på, at vi kan komme ind i en fast rytme med at komme på tennisbanen et par gang om ugen – hvis vejret tillader det……..

Jeg fik lige taget et billed at de små sko vi havde med hjem til vores nabos lille pige, Dicte. Dem kunne jeg bare ikke stå for, de er totalt nuttede og så passer de perfekt. Hun er meget snart et år og er ved at lære at gå – eller hun vil ihvert fald gerne!! Hun er sådan et kært barn og jeg er så heldig, at de bruger mig som barnepige af og til……

Vores lille prinsesse ser ud til at være kommet over vores ferie uden trauma *S*. Hun virker glad og tilfreds – det har sikkert også hjulpet meget at kæresten søster var her så mange nætter, så hun ikke skulle sove helt selv hver nat. Hun kom ikke ud mens vi var væk, hvilket måske var ret synd når vi tager i betragtning at det var så varmt mens vi var væk, men vi var bange for at hun ville løbe væk. Kærestens søster prøvede dog at have hende i sele, hvilket hun fandt sig i (!!) – lige indtil en dør smækkede (på grund af gennemtræk) og hun blev bange…….

I morgen kommer kærestens mor til middag, vi skal bare have hamburgerryg, nye kartofler, champignonsovs og en form for grønsager. Desserten bliver friske jordbær og vaniliesauce – jeg vil ikke kede Jer med noget af det, da jeg jo har lavet det før – så der går nok nogle dage inden jeg vender tilbage igen…..

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Jun 17, 2008
  10:40 pm

  mona

  Sikke noget lækkert mad I har fået til aften – det er længe siden, at vi har fået kyllingefrikadeller, så det vil jeg lave en af dagene. Tak for inspiration!

  Godt at høre, at prinsessen har haft det godt, mens I har været på ferie – hun er en smuk kat, med meget høj krammefaktor!

  Mona i Ishøj


 2. Jun 17, 2008
  10:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Kyllingefrikadellerne blev rigtig gode, så dem kan du godt gå i gang med 🙂

  Du har ret, hun har høj krammefaktor *griner*, men desværre er hun ikke lige så vild med det som vi er….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 18, 2008
  3:27 pm

  Julie

  Eeej altså hvor ser det lækkert ud, det vil jeg lave her en af dagene. Har fundet en opskrift som jeg tror vi skal prøve i aften. Kender du den?
  http://weberguru.dk/forum/viewtopic.php?t=3815&highlight=&sid=bd06f8df463e774732d6f683cec1e0d4


 4. Jun 18, 2008
  3:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Julie!

  Det smagte ihvert fald godt 🙂

  Det ser lækkert ud, vil du skrive og fortælle mig hvordan det var?

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 18, 2008
  5:22 pm

  Anonymous

  Hej Birthe, det er Marianne i Middelfart. Velkommen hjem – lyder som en super tur I har været på.
  Ved du hvad der er dejligt med din blog? Det er, at du altid, altid, svarer på folks kommentarer. Det gør din blog meget personlig og menneskelig.
  Jeg har i længere tid været inde på Andys Diner, faktisk har jeg læst hele bloggen igennem og det er jo sjovt af følge med i hans liv, sådan mad- og børnemæssigt, MEN, der kommer jævnligt kommentarer til hans blog, men jeg har aldrig set, at han har svaret på dem. Det er da keeeedeligt, sådan med envejskommunikation. (Hans mad ser dog lækker ud, men opskrifter er ikke hans stærke side.)
  Hav det godt, har savnet dig mens I var over-there.


 6. Jun 18, 2008
  9:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Jeg prøver at “drive” min blog som jeg gerne vil behandles af andre – og jeg vil gerne have svar 🙂 Men vi er jo alle forskellige….
  Det er rigtigt at Andy fra “Andys Diner” ikke er så flittig med svar på kommentarer, men jeg er ikke i tvivl om at han læser dem. Han er min inspiration til at jeg startede min blog og han mailer til mig engang imellem – ret hyggeligt. Han laver noget vildt fantastisk mad og jeg er stadig meget imponeret over hans blog og hans billeder 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 19, 2008
  6:16 pm

  Julie

  MUMS, jeg siger dig de smagte godt! Den opskrift kan du godt kaste dig ud af. Jeg kunne ikke få fat i de røde så købt grønne jalepenos. Lavede kartoffelmos med persille i, ristede grøntsager og hvidløgsflutes til.


 8. Jun 19, 2008
  7:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Julie!

  Tak for tilbagemeldingen 🙂 Så skal jeg helt klart have dem afprøvet…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jun 22, 2008
  7:09 pm

  Trine Louise

  Hej Newyorker

  Tak for alle de inspirerende madpræsentationer og opskrifter. Det er rigtig spændende læsning, jeg nyder det hver gang der er nyt!

  De fyldte svampe blev prøvet i fredags…

  Mvh. Trine Louise


 10. Jun 22, 2008
  9:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine Louise!

  Velkommen herinde og det er så skønt at du giver dig til kende 🙂 Jeg er glad for at du kan lide min blog og kan bruge den som inspiration 🙂

  Kunne du lide de fyldte svampe?

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!