Newyorkerbyheart

Marineret lammemørbrad……..

Marinaden til lammekødet……

De marinerede lammemørbrad steges på grill (pande)…….

Gårsdagens tallerken…….

Meget nem at gå til…..

Det færdige resultat…….

I går fik vi marineret lammemørbrad. Jeg købte dem for et stykke tid siden i Netto, som frostvare, men har bare ikke rigtig fået mig taget sammen til at få dem brugt. I går blev det så og de var faktisk udemærkede…….

Marinade til lammemørbrad:

olivenolie

revet citronskal

frisk rosmarin

presset hvidløg efter smag

friskkværnet peber

Bland det hele sammen og kom det i en frysepose sammen med kødet. Masser marinaden godt ind i kødet og lad det marinere i mindst 8 timer, gerne natten over i køleskab. Grill dem på grillpande eller på havegrillen, krydr dem med flagesalt og måske lidt mere friskkværnet peber.

Tilbehøret til lammemørbrad’ene var bare salaterne fra i tirsdags. I dag fik rester fra i onsdags, så nu har vi fået ryddet op i køleskabet – dejligt *S*.

Det bekymrer mig i den grad at vores lille prinsesse har ændret sig så markant, siden vi er flyttet her til vores nye hjem! Hun er slet ikke den lille, glade kat som hun var i det gamle hus. Det løb hun med halen i vejret og elskede at være sammen med os. Hun sov sammen med os om natten, lå sammen med kæresten på sofaen om aftenen og var tit inde hos mig om dagen. Nu ser vi hende stort set aldrig. Enten ligger hun i klædeskabet i soveværelset, under sengen eller er ude og kommer først hjem sent om aftenen for at ville ud igen – det er da TRIST! Hun er slet ikke så glad og tillidsfuld som hun var førhen, jeg ved ikke rigtig hvad vi skal gøre for at få hende glad igen. Måske skal vi bare acceptere at hun har forandret sig?? Jeg ved det ikke……

For et stykke tid siden købte jeg sådan et bag-selv brød i Netto (økologisk oveni købet), som jeg ikke har fået lavet – men i dag tog jeg mig sammen til det. Det var sådan en firkantet pakke, hvor der skulle tilsættes 4 dl vand og så skulle den ellers bare rystes, låget tages af, stilles til hævning og så bare bages. SUPER nemt og det smager faktisk ok, så hvis jeg ser dem igen engang, vil jeg ikke udelukke at jeg køber sådan et igen…….

I morgen står menuen på okseculotte, det vil jeg ikke trætte Jer med, da jeg jo har lavet det så mange gange før. Jeg vender derfor ikke tilbage før efter weekenden, så kan I passe godt på Jer selv, hinanden og dem i holder af……

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jun 28, 2008
  8:05 am

  Karina

  Hej Newyorker, jeg har selv katte og har haft nogle problemer med én af dem. Jeg mødte tilfældigt en kvinde som havde en hund, der var syg og de havde prøvet alt og overvejede at aflive den. Hun havde da set en udsendelse på DR2 om en kvinde – hesteviskeren. Denne kvinde besøgte hun sammen med hunden og hun fandt ud af hvad der var i vejen. Jeg tog derfor selv min kat med til hende (den var begyndt at tisse inde og udenfor bakken) Det var en fantastisk oplevelse at se hende kommunikere med min kat. Og efter besøget tissede den ikke længere andre steder end i bakken. Hun hedder Kirsten Helming. Du kan google hende. Hun bor i Odder og det er nok langt væk fra dig. Men jeg synes alligevel jeg ville give det videre. God weekend Karina


 2. Jun 28, 2008
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Karina!

  Tusinde tak for dit tip!! Hvis ikke det bliver bedre er det helt klart noget jeg vil overveje, jeg kan ikke holde ud at se på hende at hun ikke er glad.

  Hvor må det være dejligt at se hende hjælpe et lille væsen, de er jo søde og vi kommer til at holde af dem som børn 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 28, 2008
  4:42 pm

  Anonymous

  Hej.Dejligt at se det brød, du har bagt. Jeg så sådanne æsker i “min” Netto i sidste uge, og kiggede meget nøje på dem, inden jeg lagde dem tilbage igen – jeg har nok den der dumme holdning med, at når man bager, så starter man helt fra 0 med at røre gær ud i vand osv. Men nu tror jeg da, jeg vil give det chancen, hvis der er flere, når jeg kommer i Netto igen.
  Ha’ en dejlig weekend – og pøj, pøj med din lille kat – man bliver da så bekymret, når de ikke er, som de plejer.
  Pia M.


 4. Jun 28, 2008
  4:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Ja, jeg har det lidt lige sådan mht. brød, men dette var nu ganske godt og jeg vil ikke tøve med at købe det igen 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 1, 2008
  2:51 am

  Maja

  Hej Newyorker,

  Jeg har haft nogenlunde samme oplevelse med min gamle kat, da jeg flyttede lejlighed – og det var hjerteskaerende og jeg var bange for at jeg aldrig ville faa den gamle kitty tilbage.
  I den forbindelse vil jeg anbefale dig at ringe til Marzcia, hun er et helt fantastisk rart menneske og virkelig spot on naar hun kommunikere med dyr. Jeg havde en seance over telefonen, hvor hun tunede ind paa mine katte. Det var virkelig en god oplevelse og gav mig en forstaaelse jeg ikke havde foer. Du kan finde hende her:
  http://www.marzcia.dk/
  Held og lykke med det hele!

  Venligst Maja


 6. Jul 1, 2008
  12:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maja!

  Tusinde tak for tippet og linket, jeg vil kigge nærmere på det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 6, 2008
  8:26 am

  Anonymous

  Hej! Vi har 3 katte, og generelt er katte jo meget vanedyr, og tager ikke altid forandringer lige pænt.. Vores har heldigvis taget flytninger meget pænt. Da vi fik vores tredie kat, tog den ene det pænt, men den anden blev meget sur. Han ville heller ikke rigtigt hygge med os mere og hvæsede meget og virkede i det hele taget sur. Men nu, efter et års tid, er han ved at være tilbage til sit gamle jeg. Han har vænnet sig til og accepteret at den lille er der. Så måske skal I bare give det tid 🙂 Kh. Mia


 8. Jul 6, 2008
  11:21 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mia!

  Tusinde tak for din kommentar! 🙂

  Ja, måske tiden vil arbejde for os, jeg håber det ihvert fald. Jeg bryder mig bare ikke så meget om at se at hun ikke er glad….

  Mange hilsner
  Birthe
  – som er bare “lidt” misundelig på at du har 3 misser 😀

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!