Newyorkerbyheart

Shaker Village, Simon Pearce og Quechee Gorge…..

12 juni , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Oplevelser, USA - Tags: , ,

Hovedbygningen til Shaker Village i Enfield, New Hampshire…….

En af de flotte, ægte Shaker stole……

Det smukke vindue i katedralen ved siden af Shaker museum’et, men det har ikke noget med Shakerne at gøre…….

Nogle af de smukke lysestager hos Simon Pearce i Woodstock, Vermont…..

Min frokost: Sesame Seared Chicken – spicy apricot dipping sauce, noodle salad…..

Min Mama’s frokost: Crisp and Spicy Calamari Salad – mesclun greens, creole rémoulade…..

Kæresten frokost: Grilled Chicken Sandwich – roasted red peppers, parmesan aioli, orzo salad…..

Den del af Simon Pearce restauranten der hænger ud over vandet……..

Den overdækkede bro, der kan ses fra restauranten……

Broen og vandet…….

The Gorge ved Quechee, Vermont……..
The Gorge……
The Gorge…..

Allerførst, hvis I ikke har fået det hele med fra dagen i går, så har jeg tilføjet en del tekst i dag til indlægget her.

Mandag kørte vi en tur til Shaker Village i Enfield, New Hampshire – der ligger også en i Canterbury, New Hampshire, som jeg tror er lidt større. Nogle af Jer kender måske Shaker møbler, som de blev kendte på at lave. Shaker Village i Enfield ligger i ufattelig smukke omgivelser mellem Mount Assurance og Mascoma Lake. Enfield Shaker byen har været der i 200 år og var på sit højeste i midten af det 19. århundrede. I byen boede 3 Shaker “familier”. Shakerne var meget progessive og prøvede hele tiden på at opfinde nye ting der kunne gøre tingene lettere. De troede på lighed mellem kønnene og mellem racer, på cølibat (derfor uddøde de jo også helt af sig selv *S*) og på pacifisme. De boede seperat, opdelt i søstre og brødre. Det var mest enkekoner eller enkemænd der valgte at tilslutte sig Shakerne, idet livsstilen jo ikke var forenelig med familie. De arbejdede hårdt, dyrkede marker, lavede møbler m. m.

Fra Shaker Village, kørte vi videre nordpå til Woodstock, Vermont for at tage op og spise frokost i restauranten ved Simon Pearce, som er et af de bedre madsteder. Restauranten er helt vidunderlig, med udsigt til en overdækket træbro og vandfald. Om sommeren kan man se unge mennesker kaste sig i vandet fra reb, bundet til broen – ikke helt ufarligt!!! Vi fik en helt vidunderlig frokost. Jeg fik kylling paneret med hvide og sorte sesamfrø og dertil en stærk/sød ferskendip og nudler – det smagte helt FORRYGENDE og jeg var helt vild med dippen. Min Mama fik sprød calamari (blæksprutte) salat med dip til, så for første gang fik jeg mulighed for at smage calamari og jeg må tilstå at det smagte rigtig godt. Kæresten fik en grillet kyllingesalat med pamesan aioli og orzo salat. Især orzo salaten var helt vidunderlig. Efter froskosten gik vi lidt rundt for at kigge i Simon Pearce butikken hvor man LET kan bruge en formue!! De har helt vidunderlige glasting, keramik, støbejerne, puder osv. Vi var også nede og se glaspusterne i kælderen, hvor deres produktion foregår. Vi nøjedes dog med at købe en smuk oliventræ smørrekniv og nogle lækre viskestykker som passer perfekt i farven til vores køkken. Jeg ville gerne have haft noget glad med hjem, men jeg var bange for, at det ikke ville overleve flyveturen hjem. Kommer I nogensinde på de kanter, kan jeg kun ANBEFALE Jer at besøge Simon Pearce i Woodstock, Vermont.

På vejen hjem stoppede vi ved “The Gorge” i Quechee, Vermont. “The Gorge” kaldes også Vermont’s lille Grand Canyon og selvom den ikke kan sammenlignes med den MEGET større Grand Canyon, så var det unægtelig et smukt syn – som ikke kan gengives ordentlig på billeder!! Selvom den langtfra er så dyb som den rigtige Grand Canyon, så var den rigelig langt nede for os – og især for kæresten som ikke er så vild med højder *S* Faktisk kan man også hike hele vejen ned i bunden, det sprang vi dog let og elegant henover……..

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!