Newyorkerbyheart

Spaghetti og kødboller…….

Broccoli-/champignonsalat…..

Kødbollerne rulles i mel…….

Steges brune og lækre…..

Aftenens tallerken……

Da ham vi har til at hjælpe med at lægge fliser kom igen i aften, afveg jeg fra min plan fra i går. Jeg lavede i stedet spaghetti med kødboller og dertil en broccoli-/champignonsalat, som jeg har lavet før.

Som tomatsauce brugte jeg “Sugo casa” som kan fåes bl. a. i Brugsen, det er sådan en basis tomatsauce, som man så selv kan krydre hvis det ønskes. Den kan også bruges som det er. På et tidspunkt vi var i Tyskland købte jeg et andet mærke dernede, som er lidt tykkere i konsistensen og som er krydret med forskellige krydderurter, den er rigtig god. Jeg blandede de 2 slags og det gav et godt resultat, desuden tilsatte jeg lidt salt, friskkværnet peber, et nip sukker, lidt frisk basilikum og lidt hvidløg.

Kødboller:

500 g hakket oksekød

revet skal af 1 citron

italiensk rasp (daggammelt brød blendet med krydderurter og lidt hvidløgssalt)

1 æg

lidt mælk

lidt frisk basilikum, hakket

revet parmesanost

2 fed hvidløg, presset

1 lille løg, meget finthakket

salt, friskkværnet peber

Bland først italiensk rasp, æg og mel sammen til en tyk grød, som lige står 5-10 minutter inden resten af ingredienserne blandes i. Bland det hele godt sammen. Form kødboller, sådan lidt pænt store, rul dem i lidt mel. Steg i olivenolie og ryst panden, så de forbliver runde. Steg kødbollerne så de er næsten gennemstegte og kom dem så i tomatsaucen, hvor de varmes færdige. Server med frisk, revet parmesanost, spaghetti kogt al dente, salat eller grønt af en slags og gerne hvidløgsbrød. Buon Appetito.

Hvor har vejret dog været dejligt i dag!! Jeg havde slet ikke forventet at det skulle blive så godt, så det var en dejlig overraskelse. Jeg lod tingene indendørs være og lagde mig ud på solvognen i stedet for, lige tilpas temperatur for mig til at slikke solskin – da skyerne gik lidt for solen, kunne jeg endda lige få mig en lille “morfar” *S*

I morgen står menuen så på reste-mad og marineret lammemørbrad, som jeg bringer opskriften på i morgen…..

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!