Newyorkerbyheart

Dobbelt browniekage……..

God mørk chokolade smeltes……

Den mørke Brownie-dej bredes ud…….

Den hvide Brownie-dej…….

Færdigbagt kage…….

Sådan ser den ud når der skæres i den……

Min frokost i dag…..

Beklager, at jeg er lidt sløv med at poste i denne tid. Der er ikke fordi vi ikke får noget at spise, men det vi har fået er noget vi har fået før, så derfor trætter jeg Jer ikke med det *S*

I går – og i dag – er menuen mexicanske tubs, som vi også har fået før (flere gange endda), men som ikke bliver mindre godt!! Det er altså gudespise….

For at I skal tro at jeg har glemt Jer helt, så har jeg idag bagt en dobbelt Brownie kage, som I godt kan gå i gang med – den er GOD!!! *S*

Jeg har lånt opskriften herfra, men har lavet lidt om (brugt mindre sukker). Jeg skriver den som jeg har bagt den……

Dobbelt Browniekage (lille bradepande):

Mørk chokoladedej:

200 g god mørk chokolade

100 g blødt smør

3 store æg

150 g rørsukker

4 spsk. kakaopulver

150 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1-2 tsk. vaniliesukker

Hvid chokoladedej:

200 g hvid chokolade

100 g blødt smør

3 store æg

130 g sukker

150 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniliesukker

Lav først den mørke dej. Hak den mørke chokolade groft og smelt den over vandbag. Rør det bløde smør i. Pisk æggene let sammen i en ANDEN skål og pisk så æggene i lidt efter lidt, pisk godt. Tilsæt sukker og pisk rigtig godt. Sigt mel, bagepulver og kakaopulver ned i chokolademassen og vend det rundt. Vend rundt til dejen jævn. Kom bagepapir i en lille bradepande (ca. 25 x 35 cm.) og hæld chokoladedejen i. Tænd ovnen på 160 grader og tilbered så den hvide dej på nøjagtig sammen måde som den mørke dej. Hæld den hvide dejn over den mørke dej i formen. Bag ovnen i ca. 1 time i den nederste halvdel af ovnen (prøv at stikke i den efter 45 minutter). En tandstikker skal komme ud ren, når den stikkes ned midt i kagen, men den skal stadig være svampet.

Min frokost i dag, syntes jeg lige at I skulle have et billed af. Jeg havde en rest tortellini med 3 slags ost (hjembragt tørrede fra USA) – jeg fik dem varme igår til frokost. Jeg fik dem så bare kolde i dag med lidt tomat, mozzarella, friskbælgede ærter og friskkværnet peber – det var faktisk rigtig godt……

I morgen vender jeg tilbage med mad: menuen kommer til at stå på karbonader med en slags stuvede kartofler til.

Bøger:

Jeg er (endelig) blevet færdig med “Rovdyr” af Patricia Cornwell. Slutningen var vel egentlig ok, men det er ikke en bog jeg vil huske med glæde. Jeg synes slet ikke at det er en af hendes bedste bøger og jeg må indrømme at jeg er skuffet.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jul 8, 2008
  5:37 pm

  Malene

  Vi er glad for, at andre kan lide kagen, for den er super! Måske vi skal lave din version næste gang 🙂


 2. Jul 8, 2008
  10:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Malene!

  Tak for din kommentar og for opskriften 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 9, 2008
  8:04 am

  Anneke

  Den kage ser god ud… tror jeg pröver den som muffins


 4. Jul 9, 2008
  10:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anneke!

  det lyder spændende, jeg håber at du vil dele dine erfaringer med os 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 26, 2008
  8:06 pm

  Anonymous

  Hej Birthe
  Jeg har kigget med herinde en del og det ser super lækkert ud over hele linjen…
  Jeg ska bruge en browniekage til dessert nytårsaften som skal serveres sammen med vanilieis og noget frugt af en slags..
  Tror du ikke denne kage så vil være god?
  Sidst, kan man ikke lave den udelukkende med mørk chokolade?
  Mvh Pia


 6. Dec 26, 2008
  8:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia

  Jeg er glad for at du kan bruge min blog og tak for kommentaren…

  Jeg synes at det vil være synd at lave den i kun mørk chokolade, den er jo meget dekorativ, men det bestemmer du jo selv. Måske du skulle finde en anden på nettet, hvis du kun vil have den i mørk chokolade. Der er jo masser af tage af, bare søg :-

  Hilsen
  Birthe


 7. Dec 26, 2008
  9:49 pm

  Anonymous

  Det var nu fordi den så så lækker og simpel ud… 🙂


 8. Dec 26, 2008
  11:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen!

  Brownies er jo generelt simple og enkle 🙂

  Hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!