Newyorkerbyheart

Hamburgerryg, flødestuvet spinat og chilikartofler……

Spinaten dampes i lidt smør…..

(Madlavnings)fløde tilsættes……

Honning-/chilistegte kartofler…..

Den kogte hamburgerryg……

Aftenens tallerken…..

I går aftes fik kogt hamburgerryg, flødestuvet spinat, kogt blomkål og honning-/chilistegte kartofler – det var SÅ godt!!! Virkelig noget jeg vil anbefale Jer at lave. De honning-/chilistegte kartofler er noget af det bedste jeg har smagt længe – meget, MEGET lækre…..

Hamburgerryg, flødestuvet spinat og honning-/chilikartofler, 4 pers.:

ca. 1 kg. hamburgerryg

laurbærblade

5 enebær

sorte, hele peberkorn, ca. 10 stk.

Flødestuvet spinat:

600 g hel spinat, frosset

smør

2½ dl (madlavningsfløde)

evt. maizena + lidt vand

revet, hel muskatnød efter smag

salt, friskkværnet peber

Honning-/chilikartofler:

1 kg. små kartofler, kogte og pillede

4 spsk. smør

2-3 spsk. flydende honning

Sweet Heat BBQ chili fra Santa Maria

Hæld vand ved hamburgerryggen så den er lige dækket og tilsæt hele peberkorn, laurbærblade og enebær. Kog den 30-35 minutter og lad den trække lige så lang tid i vandet under låg. Damp spinaten i smør til det er optøet. Tilsæt (madlavnings)fløden og lad det koge igennem et par minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber, et nip sukker og revet muskatnød. Hvis det er nødvendigt eller det ønskes, kan det jævnes med lidt maizena udrørt i lidt vand. Smelt smør på en pande og kom de pillede kartofler på og tilsæt honning og chili. Ryst dem rundt på panden, så de bliver brune og honning og chili fordeles. Skær kødet i tynde skiver og server med spinaten, kartofler og evt. en god sennep.

I går fik jeg en rystende nyhed. Min gamle chef begik selvmord sidste år – det rystede i den grad min verden!!!! Det berører mig så dybt når jeg hører om andre der har valgt den vej, fordi jeg selv har stået på den afgrund. Det kan måske være svært at forstå for andre der ikke har prøvet at stå og kigge den vej, men nogle gange tror jeg at livet bare kan bliver for smertefuldt. Så smertefuldt at hjælp og kærlighed fra venner og familie bare ikke længere er nok, så smertefuldt at det er den ultimative vej til at få fred og ro i sindet. For pokker hvor jeg håber at han nu har fred og ro i sindet. RIP……………..

Bøger:

Jeg er begyndt på “Geniets hemmelighed” af David Baldacci og den er GOD! Det er jo ingen hemmelighed at jeg er vild med hans bøger og har dem alle. De er ikke på nogen måder intellektuelle bøger, ikke nogen jeg tænker dybere over, men jeg er i den grad UNDERHOLDT – og det er vel også godt nok? *S*

I går havde vi vores dejlige naboer ovre og spise, bare sådan helt impulsivt – og vi havde det som sædvanligt SUPER hyggeligt – derfor fik jeg heller ikke postet i går aftes, for det blev lidt sent. Hvor er det bare dejligt med sådan nogle aftner og vi føler os meget heldige, at vi har fået sådan nogle dejlige naboer……

I aften skal vi til fødselsdag hos kærestens bror, så I aften har jeg fri for kødgryderne *S*. I morgen aften vender jeg tilbage med en reje-/pastasalat………

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Jul 22, 2008
  2:10 pm

  anjoe

  Et “nip” sukker afrunder stuvet spinat smagen, også selv om der serveres kartofler til, som er sødet! Er altså min mening, men selv uden smager det jo godt – og dine kartofler vil jeg prøve en dag 😀


 2. Jul 22, 2008
  2:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anjoe!

  Jeg havde faktisk også sukker i spinaten, har bare glemt at få det skrevet på, må hellere få det rettet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 23, 2008
  10:49 am

  Anonymous

  Kære Birthe,
  Lige en lille kommentar til din chefs selvmord. Selvom man kan have det så utrolig svært, at man ikke kan se anden udvej, skal man huske på at det gør så ondt på den familie, der står tilbage. Jeg har selv oplevet at et familiemedlem begik selvmord, og jeg tror på intet er så svært at man skal tage den udvej. Det sårer de efterladte så hårdt. Man står med et tom rum og det er så svært at acceptere at nogen kan gøre det.
  Så jeg er glad for, at du kom væk fra kanten.
  De bedste hilsner
  Camilla


 4. Jul 23, 2008
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Jeg forstår og respekter din holding og selvfølgelig ved jeg at det er hårdt/sårende/svært for de efterladte. Men jeg tror – og ved – at livet kan være så smertefuldt at det er den eneste udvej. Jeg tror ikke at det er en udvej der er let at vælge og jeg er sikker på det tager lange overvejelser, men jeg kan sagtens sætte mig ind i det. I lange perioder var det den eneste udvej som jeg kunne forestille mig ville give mig fred – og det eneste jeg ønskede mig. Jeg ved også at nogle efterladte indser at de nu endelig har fået fred og at de på den måde respekterer det – selvom de måske ikke forstår det og selvfølgelig er meget kede af det.

  Mange hilsner
  BIrthe


 5. Jul 23, 2008
  2:09 pm

  anjoe

  Camilla. Du skriver ud fra egne følelser, og ikke ud fra den, der begår/eller prøver at begå selvmord!
  Vil din holdning være anderledes, hvis personen, der ønsker døden, har en sygdom, f.eks. kræft, hvor lægerne kun giver kortere, smertefuld levetid, eller en snart totalt lammet, der snart ikke kan kommunikere den mindste smule???

  Kærlighed til de, man elsker eller holder meget af, ja det må for mig meget gerne koste et farvel “utidigt”…


 6. Jul 23, 2008
  2:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anjoe!

  Det er jo det, vi skriver alle ud fra hvor vi er og hvad vi føler. Heldigvis er der jo ikke alle der har prøvet at stå og kigge ud over den “afgrund”….

  Mangehilsner
  Birthe


 7. Jul 24, 2008
  7:17 am

  Anonymous

  Jeg bliver lige nødt til at kommentere på den igen. Håber det er okay. Nu var den person, jeg taler om hverken syg eller havde problemer. Tværdigmod! Vi stod overfor at skulle på vores livsrejse og vi havde aldrig haft det så godt. Jeg forstår godt at livet kan være så svært at man ikke kan se anden udvej. Eller nej, det gør jeg egentlig ikke, men jeg forstår de der lider af sygdom som man ved man dør af alligevel. Jeg mener at livet er en kæmpe gave og hvis man ikke kan se anden udvej, synes jeg man har pligt til at bede om hjælp. Dog vil jeg også nævne at når man har en kærlig familie som vil gøre alt, så fortjener os pårørende at få lov til at hjælpe. Det er egoistisk at vælge selvmord. Det er blot min holdning, men jeg har trods alt oplevet det af værste karakter. Det er ikke spor morsomt at finde en man holder af død. Ikke pga. ulykke, sygdom eller lign, men simpelthen fordi man ikke “gad” spørge om hjælp.
  De bedste hilsner
  Camilla


 8. Jul 24, 2008
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Selvfølgelig er det svært at finde den man elsker død, det forstår jeg. Men jeg tror heller ikke at du forstår den anden side, før du har været der – hvilket jeg håber du ALDRIG må komme! Det er IKKE at spørgsmål om ikke at “gide”, det er et spørgsmål om ikke at kunne – og ja, livet kan være så smertefuldt at ingen kan hjælpe. Men jeg forstår og respekter din holdning, så beder jeg bare om at du også forstår eller i det mindste respekterer min holdning…

  mvh
  Birthe


 9. Feb 6, 2013
  10:26 am

  Pia

  hej,
  Jeg har et spørgsmål til dine chilli kartofler.
  Er Sweet Heat BBQ chili fra Santa Maria et krydderi eller sådan en pose med flydende færdig marinade?
  Håber på hurtigt svar :o)
  På forhånd tak
  Mvh. Pia


  • Feb 6, 2013
   10:48 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Pia!

   Det er et krydderi 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • Feb 6, 2013
    11:01 am

    Pia

    Hej Birthe,

    Tak for dit svar.
    Jeg har prøvet at google den men kan ikke finde et krydderi som hedder Sweet Heat BBQ chili fra Santa Maria.
    Har den måske ændret navn siden da?
    Mvh Pia


    • Feb 6, 2013
     11:04 am

     Newyorkerbyheart

     Hej igen PIa!

     Det ved jeg desværre ikke, men bare brug almindelig chili

     /Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!