Newyorkerbyheart

Karbonader med stuvede kartofler i ostesauce……

De panerede karbonader på panden……

Ostesaucen med soltørrede tomater……

Sprøde, brune og færdigstegte……..

Kartofler og hakket basilikum kommes i ostesaucen……

Aftenens tallerken…..

I aften har vi fået karbonader med stuvede kartofler i ostesauce – en opskrift fra Arla – og det var SUPER godt!! I original opskriften skulle de stuvede kartofler serveres med bøffer af oksefars, men jeg valgte altså at lave panerede karbonader. Som sædvanlig får i opskriften som jeg lavede den……

Karbonader med stuvede kartofler i ostesauce:

500 g hakket kalv og svin

salt, friskkværnet peber

skummetmælk

wasabi-/sesamekrydderi fra Santa Marian

italiensk rasp (almindelig fin rasp med italienske krydderier kan bruges)

olie og smør til stegning

1 kg. nye kartofler

salt

1 brik mild ostesauce fra Arla

50 g soltørrede tomater, finthakket

1 potte basilikum, hakket

salt, friskkværnet peber

Vask kartoflerne og kog dem med skræl på i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Lad dem køle lidt af og pil dem så. Skær dem i mundrette stykker. Form farsen til “bøffer” og hak dem let med en kniv. Bland salt, friskkværnet peber, (italiensk)rasp og wasabi-/sesamekrydderi sammen i en dyb tallerken og hæld lidt skummetmælk i en anden dyb tallerken. Dyp først karbonaderne i mælken og derefter i raspen så de er dækkede over det hele. Steg dem på en pande i en blanding af olie og smør til de er gennemstegte, sprøde og gyldne (wasabi-/sesamekrydderiet giver en skøn smag til karbonaderne). Hæld ostesaucen og de finthakkede soltørrede tomater i en gryde og varm det op sammen – pas på det kan godt brænde lidt på i bunden, så rør i det. Kom kartoflerne i og varm igennem til de er varme. Lige inden servering smages til med salt, friskkværnet peber og frisk basilikum. Server med karbonaderne og evt. dampet broccoli.

Det er jo ingen hemmelighed at jeg er storsamler af opskrifter, så jeg vil gerne komme med en OPFORDRING til Jer der læser med: Hvis I har nogle (uge)blade – Femina, Ugebladet Søndag, Alt for damerne, Ude & Hjemme osv – med opskrifter I, så må I gerne sende dem til mig. I kan maile til mig på: newyorkerbyheart@gmail.com for at få min adresse og jeg vil også godt betale lidt for dem, det må vi finde ud af. Så ind i gemmerne og se om I har noget jeg kan bruge – afsted! *S*……..

Vores lille prinsesse har tabt sig meget synes jeg, så nu har hun fået en ormekur og noget nyt foder med ekstra fedt i. Hun har altid været en lille fin kat, men på det seneste har hun været ekstra slank. Hendes pels har ikke fejlet noget, den er lige så blank, fin og blød som altid, men det har bekymret mig lidt at hun har tabt sig mærkbart i vægt. Nu får hun noget foder fra dyrlægen (førhen har hun altid bare fået Whiskas), hvor der er ekstra fedt i, så nu skal hun gerne komme sig. Hun løber selvfølgelig ekstra meget ude for tiden og får dermed mere motion end om vinteren, men alligevel har jeg aldrig set hende så lille som nu…….

Endelig er det Tour de France tid igen, jeg glæder mig som et lille barn hvert år!! Det kan godt være at der har været doping og diverse skandaler, men min glæde er ikke mindre på trods af det. Jeg synes at de fyre er nogle ret seje bananer – selvom nogle af dem har fået lidt ekstra “hjælp”. Jeg synes at det er meget spændende hvem der vinder i år, hvor løbet er MEGET åbent, ikke mindst pga. den rute som der skal køres i år. Fedt nyt “krydderi” at der i år ikke blev startet med en prolog, men en rigtig etape, så spændingen begyndte fra dag 1…….

Nogle af vores venner har lige fået en ny bil: en Fiat 500 – for pokker hvor er det en fed og sød lille bil! De har fået en i sølvgrå med nogle ret seje fælge og sæder i halvt hvidt skind og rød stof!! Jeg fik lige en lille køretur i den og den kører altså også ret godt – men jeg ved nu ikke om jeg ville bytte med dem sådan rent pladsmæssigt – men designet er noget mere tjekket end end vores Skoda Octavia *S*.

I morgen kommer menuen til at stå på fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jul 11, 2008
  9:19 am

  Marianne's mening

  Jeg tror, det er godt med andet foder til Prinsessen.
  Min Sure mis har også tabt sig, men det skulle den også ;0)
  Nu er hun fin, men man kan godt se, hun er blevet tyndere.
  Mon ikke det også er, som du skriver, at hun løber mere rundt?!

  Ha en rigtig god weekend,
  Marianne


 2. Jul 11, 2008
  10:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Jeg tror at du har helt ret mht. foderet, nu har hun 3 skåle med 3 forskellige slags mad stående og hun nyder at kunne vælge 😀

  Flot at din Sure mis har tabt sig, godt at det hjalp…

  Rigtig god weekend til dig også.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!