Newyorkerbyheart

Kartoffelmos med wasabi og stegte kammuslinger…….

Kartoffelmosen…..

De stegte kammuslinger……

Aftenens tallerken…..

I aften stod menuen på kartoffelmos med wasabi, stegte kammuslinger, “grønt” i form af friskbælgede ærter og skivede radiser med dressing på – det var GUDEMAD!!! En ret jeg KUN kan anbefale Jer at lave, det smagte SÅ godt!!

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg aldrig har været så vild med muslinger/østers osv. men kammuslinger fik jeg virkelig smag for da vi var i USA. Dem jeg kunne få fat i herhjemme var dog ikke så store og fine som dem vi fik derovre, men de smagte nu godt alligevel. Jeg tror at det allervigtigste er IKKE at stege dem for meget!!

Kartoffelmos med wasabi og stegte kammuslinger:

ca. 1 kg. kartofler

salt, friskkværnet peber

wasabi (enten i tube eller i pulverform rørt op i lidt vand), tilsæt efter smag, jeg tror jeg brugte ca. 2 -2½ tsk.

½-1 dl sødmælk

25 g smør

1 pose frosne kammuslinger, optøede og afdryppet

olivenolie + smør til stegning

salt, friskkværnet peber

Kog kartoflerne i vand uden salt, til de er godt møre. Smelt smørret i mælken, så det er varmt når det kommes i mosen. Jeg moser først kartoflerne groft med en gaffel, krydrer med salt og friskkværnet peber og så bruger jeg el-mikser til den konsistens jeg ønsker. Hæld mælke-blandingen i lidt efter lidt, til ønsket konsistens haves. Smag til med wasabi – det giver en SKØN smag i kartoffelmosen og er ikke så stærk som nogle måske kan frygte. Tjek lige kammuslingerne om der sidder en form for sene på dem på den ene side, hvis der gør så skær den af. Varm olie og smør godt op på en pande og kom så kammuslingerne på. Ryst panden eller vend dem og krydr med salt og friskkværnet peber. Jeg vil tro at jeg gav mine 3-5 minutter IALT, pas på ikke at give dem for meget, jeg har hørt at de bliver seje og ikke særlig spændende. Server til kartoffelmosen.

Radise-/ærtesalat:

en god stak frisk ærter, bælget

radiser skåret i skiver – og måske halveret

Dressing:

creme fraiche

salt, friskkværent peber

hakket purløg

Kom ærter og radiser i en skål og server dressingen til.

Er der mange af Jer derude der har en profil på Facebook? Jeg har, men bruger den i grunden ikke særlig meget – men det har givet “gensyn” med dejlige mennesker fra fortiden!! Bl. a. et venskab fra min au pair tid, en person som jeg er SÅ glad for har kontaktet mig igen!!! *S* Vi deler nogle gode og smukke minder for efterhånden mange år siden. Minder om en hyggelig picnic sammen med en norsk pige ved et smukt vandfald, minder om en lang badedag ved selvsamme vandfald, overnatninger her og der, minder fra Marthas Vineyard, MA og en LANG går tur i Boston i “Walk for hunger“. Med internet er verden virkelig blevet lille og der kan opnåes kontakt med mennesker man ikke har set/hørt fra længe – sådan kan livet være så dejlig og overraskende…….

Nu har vi endelig fået installeret de sidste skuffer i køkkenet!! Vi har købt ekstra skuffemoduler istedet for 2 skabe og hvor er det bare dejligt. Med udtræksskuffer er det hele mere overskueligt, pladsen udnyttes bedre og det er muligt også at komme til det der er bagerst. Noget jeg HADER er at ligge og rode på gulvet for at få fat i noget som ligger allerbagerst inde i et skab – og når kroppen så strejker og jeg ikke kan komme op igen, så er det rigtig træls *S*

Efter vores prinsesse er begyndt på det mad fra dyrelægen er det som om vi har fået en helt anden kat!! Hun er næsten som før vi flyttede og ser ud til i den grad at være glad og tilfreds – men hun slæber stadig 1 mus med hjem hver nat som hun pænt slænger udenfor døren…..

Hvor får jeg det dårlig med mig selv når jeg tænker på at vi har givet hende Whiskas og hun så måske har fået det dårligt af det!! Tænk at vi har behandlet hende sådan, bare for at spare lidt småører!!. Men nu nyder vi hende i fulde drag og hun nyder at ligge og optage AL pladsen på sofaen, så kæresten pænt på drapere sig uden om hende for ikke at forstykke *S*

I morgen – og forhåbentlig på mandag – står den på flanksteak, majskolber, lidt rester af kartoffelmosen fra i dag og hvidløgsbrød, så I skal ikke forvente at jeg poster noget. Der er jo bjergkørsel i Tour de France i de næsten par dage, så det skal jeg nyde og så skal vi have noget let at spise. Jeg vender tilbage på tirsdag med en kalkungryde, som I godt kan glæde Jer til……

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jul 12, 2008
  9:28 pm

  Brox

  Hejsa,

  Vedr. facebook så kan jeg da se du har fået en lille fanklub på den:)

  Tillykke med det.

  http://www.facebook.com/group.php?gid=22957007255

  Hygge
  Brox


 2. Jul 12, 2008
  9:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Brox!

  Tak for oplysningen, det vidste jeg ikke 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 16, 2008
  11:49 am

  Sister Bonde

  Har printet denne opskrift ud – det må jeg bare prøve. Elsker alt godt fra havet.

  Har tilmeldt mig din fanklub på facebook.

  Er Wiskas virkelig dårligt? Vores “bøvs”, vil ikke ha andet.


 4. Jul 16, 2008
  12:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sister!

  Jeg er spændt på at høre hvad I synes om det, vi synes det var SUPER godt! Noget jeg helt sikkert vil lave igen! Jeg er blevet så vild med kammuslinger, noget jeg aldrig troede skulle overgå mig 🙂

  Jeg ved ikke om Whiskas er direkte dårligt – og vores prinsesse har også altid spist det. Men efter hun er begyndt at få andet mad – både noget fra Royal Canin købt hos dyrlægen (weight og kidney) + noget andet foder med ekstra fedt i (Specific) er hun blevet en helt anden kat – også mere kælen og rolig end hun nogensinde har været – det kan ikke være tilfældigt at det falder sammen med skiftning af mad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 21, 2009
  6:28 am

  Sister Bonde

  Det er lidt sjovt det her, for opdager nu, at det er 1 år siden sidst vi fik retten 🙂

  Men det gjorde vi altså igen igår, og den er fortsat total gudemad.

  Tak igen Birthe


 6. Jul 21, 2009
  11:37 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sister Bonde!

  En af ulemperne ved at afprøve så mange forskellige ting, er at man glemmer, og jeg havde helt glemt denne ret! TAK fordi du mindede mig om den, for det var nemlig rigtig godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!