Newyorkerbyheart

Kirsebærruller med marcipan (Lagkagehuset)…….

Udstenede kirsebær……

Marcipanmassen……..

Dej med marcipanmasse og kirsebær (beklager billedkvaliteten!!)……

Penslet med æg og drysset med mandler, klar til at komme i ovnen……..

Brune og lækre……

Sådan ser de ud indeni – Mmmmmmm……..

En ny stak bøger til den stakkels reol……..


Prinsessen med hendes nye gave…….

I dag fik jeg bagt en ordentlig portion gulerods-/solsikke-/squashboller og kirsebærruller. Kirsebærrullerne er fra Go’ Morgen Danmark, opskriften er fra Lagkagehuset, dog med små ændringer. Jeg skriver som sædvanlig opskriften som jeg lavede den, den originale kan ses her.

Kirsebærruller (jeg fik ca. 40 stk. ud af dejen):

Dej:

300 g smør

40 g sukker

vaniliesukker

2 1/4 dl lun kærnemælk

50 g gær

ca. 625 g mel

1 knsp. salt

Fyld:

200 g marcipan

175 g smør

120 g sukker

revet skal af 1 citron

400 g frisk kirsebær, udstenede

Pynt:

let sammenpisket æg

hakkede mandler

Ælt smør blødt med sukker og vanilie. Rør gæren ud i den lune kærnemælk. Kom kærnemælk, salt og mel ned i smør-blandingen og ælt dejen glat (tilsæt ikke al melet på engang, gem lidt, det er ikke sikkert det hele skal bruges!!). Stil dejen lunt til hævning i 20 minutter. Til fyldet æltes sukker og smør sammen, tilsæt smør og revet citronskal, ælt det hele blødt. Del dejen og rul ud til en firkant ca. 3 mm. tyk, skær den i firkanter (ca. 10 x 10 cm.). Læg 1 spsk. marcipanmasse på midten af hvert stykke og kom ca. 2 udstenede kirsebær på hver. Fold den øverste del af dejen ind over marcipan og kirsebær, luk GODT sammen, så fyldet ikke flyder ud. Læg rullerne på bageplade og lad dem efterhæve et lunt sted 30 minutter. Pensl med let sammenpisket æg og drys med hakkede mandler. Bages ved 220 grader (ikke varmluft) og midt i ovnen ca. 10 minutter til de er gyldne.

Note:

Det stod i original opskriften at den gav 20 stk., men jeg fik altså dobbelt så mange og derfor brugte jeg også mere fyld. Godt råd: brug handsker når kirsebærrene udstenes *S

I kan godt gå i gang med at bage dem, for de smager SÅ godt!!! Jeg er sikker på at andre former for frugt kan bruges, hvis I har lyst til at eksperimentere……

Bøger:

Jeg er jo stadig ved at læse Inger WolfsFrost og aske” og den er virkelig, virkelig god, jeg kan KUN anbefale den!! Hendes sprog er så let og flydende, hendes personer utrolig godt beskrevet og så kan jeg nærmest se stederne for mig, selvom jeg ikke er stedkendt. Eneste fejl: den er alt, ALT for svær at lægge fra sig – hvilket i den grad går ud over min nattesøvn……

Vores lille prinsesse er glad!! I går da vi var ved dyrlægen for at købe en kæmpe portion af hendes nye foder, fik vi en lille gave med. Et lille “rejse” fleecetæppe med indbygget kradsebræt. Jeg lagde det nærmest for sjov på gulvet, jeg regnede bestemt ikke med at hun ville bruge det, men hun har virkelig kastet sin kærlighed på tæppet!! Hun synes åbenbart at det er ret behageligt at ligge på og så bruger hun det meget som vaskested…….

Jeg fik en stak bøger fra Saxo i dag (jeg må efterhånden være deres bedste kunde *S*). Bøger jeg modtog er:

David Baldacci: Geniets hemmelighed

Kristina Korsholm: N. Y. C

Henning Mankell: Kineseren

Elsebeth Egholm: Selvrisiko – Personskade – Nærmeste pårørende

Jeg glæder mig allerede til at komme igang med dem.

I aften har vi været nede hos vores naboer der har sommerhus på Kalvø. Virkelig en lille perle og vi nød at se dem igen, det er dejligt at de snart kommer hjem til os igen……

Jeg vender tilbage i morgen aften med farsbrød med en eller anden form for tilbehør….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jul 17, 2008
  1:04 pm

  Lone

  Glæd dig til de tre af Egholm – de er bare rigtigt gode:-)
  Jeg har også Mankells nyeste liggende i reolen og vente på ferien om 2 uger:-) den ser jeg meget frem til at kaste mig over.


 2. Jul 17, 2008
  1:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bognette!

  Allerførst velkommen herinde, tror ikke jeg har set en kommentar fra dig før 🙂

  Jeg glæder mig meget til Egholm, jeg har aldrig læst noget af hende før, men har hørt så meget godt om hende. Nu var chancen der for at få 3 af hendes bøger til en god pris, så jeg slog til 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 17, 2008
  2:06 pm

  Inger Wolf

  Kære Birthe

  Tusind tak for din søde besked på min blog. Jeg er rigtig glad for både din anbefaling og linket. Det betyder meget for mig – især som sådan lidt “ukendt” – så TAK.

  Ja, og så har jeg kigget lidt rundt på din blog, og jeg sidder her med tænder, der løber i vand. Hold da op hvor det bare lyder lækkert og er nogle flotte billeder. Jeg kommer bestemt tilbage efter inspiration til aftensmaden, så jeg kan kun gengælde den med “keep up the good work”.

  De bedste hilsner
  Inger Wolf


 4. Jul 17, 2008
  2:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inger!

  Velkommen herinde i mit lille univers, jeg er da meget glad for at høre at du kan lide min side 🙂

  Jeg er dog lidt træt i dag, efter endnu en al for sen nat med din bog i hånden 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 18, 2008
  4:24 am

  Voksenmis

  Hej Birthe!

  Jeg sad i går eftermiddags – i en reklamepause under Tour’en – og savlede over kirsebærrullerne. Kirsebær er min all-time favourite frugt. Og så havde du gudhjælpemig lige bagt dem *savle*

  De ser lige nøjagtigt lige så lækre ud, som jeg havde forestillet mig!

  Og, by the way, du KAN TRO jeg hurtigt kunne få organiseret en gang havevanding i en meters højde lige ud på min havegang, hvis et tåbeligt kvindfolk troede, det var en offentlig gangsti! Grrr!


 6. Jul 18, 2008
  10:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Åh, du skulle bage disse hvis du elsker kirsebær (for det gør jeg nemlig også) og de er SÅ gode! Selv dagen efter uden at de bliver varmet op…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!